Martinekxxl píše:Vavroch píše:Nu tak dlouhodoba zkusenost s moji Astrulkou je, ze kdyz jezdim dalnici a nedivocim, tak se dostanu nekam k 7l/100km ... při normalnim ježdění 50% město, 50% okresky, přičemž nejezdim jak zavodník, ale těch 100-110km/hod tam mam, tak papa Astrulka lehce pres 8l/100km .. vim, pisete tu plno prispěvků s úplně jinejma spotřebama ... ale jak už se to psalo, to je pro některé z nás sci-fi ... něřekl bych že mam tězkou nohu na plynu, většinou max 3000 otacek ... ale ja pravda ze Astrulka už načíná 2. desetiletí a má nalítano 130 tis ...
A nebo prostě fakt neumíš jezdit! Ono jízda brzda plyn dělá svoje! Soused měl 1.6 a když jezdil on, tak se mlátil do hlavy že mu to strašně žere (8-9L!) No pak jsem jednou jel s ním a málem sem se poblinkal jaká to byla jízda! Měl jsem jeho auto pučené na týden a moc se divil když jsem mu ukázal "mou" spotřebu 6L/100Km! A byla to normální jízda! prostě chce to dojíždět na volnoběh, jemě akcelerovat, a hlavně PŘEDVÍDAT situaci na silnici před autem!
Můžu se zdvořile zeptat, kolik že tisíc kilometrů máš naježděno ? Můžu tě ujistit, že brzda plyn nejezdim, a při dnešních cenách za benzín se člověk snaží jezdit plynule, ale zas netočit otáčky do nebe ... ale tvůj příspěvek mi opravdu pobavil ... a nenapadlo tě, že by problém nemusel být v řidiči, ale třebas autě, v tom jak je zajetý, v jakym stavu je motor a tak ... nikde neříkám, že nelze jezdit s Astrou za 5l/100km - benzin. Mám pouze zkušenost s 2 Astrama z roku 1998, obě nalítáno přibližně těch 130 tisíc, obě 1,6 16V a tak spotřeba 7-8,5 dle jízdy a prostředí byla na obou stejná ... a neměj strach, tu druhou já neřídím, řídí ji jinej řidič ... lol
BTW: A jak tu bylo zmíně, člověk chces s autem jezdit plynule a řízení si užít ... a ne dělat kloboukáře ... nemluvě že 120km/hod na dálnici je dle mého opravdu málo ... to nemá význam v některých úsecích ani na dálnici najíždět ... nadruhou stranu na D1 je i 120km/hod moooc
"Pravda však je, že bych měl konečně nechat udělat vejfuk a možná krapet spotřeba klesne, přeci jen po těch letech není výfuková soustava z njtěsnějších ..."
Opel Astra G, 1,6 16V, 74kw/101k, r.v. 1998 Comfort - ALU Dezent V, ostatní: stěrače AeroTwin;