Klimatizace - nejde

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Honz@, AstraMan, Radoš 92

Odpovědět
Uživatelský avatar
peter13675
Příspěvky: 437
Registrován: 31 kvě 2008, 22:08
Bydliště: Praha-zapad Hostivice

Klimatizace - nejde

Příspěvek od peter13675 » 31 kvě 2008, 22:24

Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.

Reklama
 

datlik
Příspěvky: 94
Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Bydliště: Brno

Re: Klimatizace - nejde

Příspěvek od datlik » 31 kvě 2008, 23:10

peter13675 píše:Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.
Podívej se na pojistku č.2 v pojistkovce (je to ta větší)

Uživatelský avatar
genius0011
Příspěvky: 2289
Registrován: 24 říj 2007, 22:46
Bydliště: Třebíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 01 čer 2008, 07:57

pokud se klima delší dobu nepoužívá může kompresor zalehnout :idea: ,když se ti zvednou otáčky tak se kompresor sepne ale asi nemá kudy chladivo protlačit proto možná nechladí :!:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

datlik
Příspěvky: 94
Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Bydliště: Brno

Re: Klimatizace - nejde

Příspěvek od datlik » 01 čer 2008, 08:15

datlik píše:
peter13675 píše:Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.
Podívej se na pojistku č.2 v pojistkovce (je to ta větší)
Jinak to musíš měřit při zapnutém motoru.Ale nejsu si jistej,zda to jednotka nepozná a neodpojí to.Měřil bych to radši na té velké pojistce č.2
ampérmetrem při vyp a zap klimě (asi 25A to bude žrát),pak to je jasný-problém v el instalaci nebude.

Uživatelský avatar
peter13675
Příspěvky: 437
Registrován: 31 kvě 2008, 22:08
Bydliště: Praha-zapad Hostivice

Klima nejde

Příspěvek od peter13675 » 01 čer 2008, 12:39

Dik za info. Mam nove poznatky - napatie na kompresore nakoniec je ! meral som to pri zapnutom motore a je tam. Iba pri zapnutom zapalovani tam nebolo. Poistka c.2 je ok. Tak kde je chyba teraz ? Kompresor podla mna nezapina nic nepocut aby to zoplo atd. akurat tie otacky vyskocia z 800 na 1000. Ako zistim ci je kompresor ok alebo spojka alebo tlakovy spinac ? kde sa vlastne nachadza ten spinac ? cital som ze pootocit stredom na kompresore ale akym stredom ? skusal som to kolecko kde je remen ale nejde ani kusok pootocit. dik za dalsie info

datlik
Příspěvky: 94
Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Bydliště: Brno

Re: Klima nejde

Příspěvek od datlik » 01 čer 2008, 22:16

peter13675 píše:Dik za info. Mam nove poznatky - napatie na kompresore nakoniec je ! meral som to pri zapnutom motore a je tam. Iba pri zapnutom zapalovani tam nebolo. Poistka c.2 je ok. Tak kde je chyba teraz ? Kompresor podla mna nezapina nic nepocut aby to zoplo atd. akurat tie otacky vyskocia z 800 na 1000. Ako zistim ci je kompresor ok alebo spojka alebo tlakovy spinac ? kde sa vlastne nachadza ten spinac ? cital som ze pootocit stredom na kompresore ale akym stredom ? skusal som to kolecko kde je remen ale nejde ani kusok pootocit. dik za dalsie info
Takže čidlo na tlak je u předního chladiče na levé straně.Podle mě budeš mít spálenou cívku kompresoru protože máš napětí na konektoru a nic se neděje.Při zapnutém motoru bych u kompresoru napojil přímo z baterie 12V na cívku přes ampérmetr.

Gabrihell
Příspěvky: 162
Registrován: 25 bře 2007, 23:07
Bydliště: okr. Michalovce (Užhorod mám ale bližšie)

Příspěvek od Gabrihell » 02 čer 2008, 09:49

Ak klíma funguje, ale nenabehne ventilátor - chladič klmatizácie, kde môže byť problém? Poistky sú OK.
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1

gErda
Příspěvky: 1245
Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od gErda » 02 čer 2008, 09:56

nechci zaklad nove tema a tak bych se rad taky zeptal ;) jak koncilo minuly leto tak mi prestala jit klimka, urcite tam uz nebude napln, ale prislo mi divny ze pri zapnuti se normalne rozsviti kontrolka, neco jakoby tam klapne ale ventilator se neroztocil, kdyz sem byl na diagnostice kvuli agr tak sem si nechal rovnou vyjet chyby AC a vyslo z toho tohle

00004 - A/C Pressure Sensor, no Signal (Signal Lead)
00002 - Engine Coolant Temperature, Frequency Out Of Range
00039 - A/C Pressure Sensor, Voltage Supply Low Input

setkal se s tim nekdo?
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

Pavel Brno
Příspěvky: 108
Registrován: 31 črc 2006, 08:49

Zkouška klimy

Příspěvek od Pavel Brno » 05 čer 2008, 08:40

Klimu vyzkousis nelíp tak, že rozpojis konektor u kompresoru a pustís do nej 12V (na jeden drát + a na druhý-). Pokud je v pořádku a je naplněná klima tak to v něm cvakne, začne se točit a začne to chladit.

Pavel Brno
Příspěvky: 108
Registrován: 31 črc 2006, 08:49

Příspěvek od Pavel Brno » 05 čer 2008, 08:42

gErda píše:nechci zaklad nove tema a tak bych se rad taky zeptal ;) jak koncilo minuly leto tak mi prestala jit klimka, urcite tam uz nebude napln, ale prislo mi divny ze pri zapnuti se normalne rozsviti kontrolka, neco jakoby tam klapne ale ventilator se neroztocil, kdyz sem byl na diagnostice kvuli agr tak sem si nechal rovnou vyjet chyby AC a vyslo z toho tohle

00004 - A/C Pressure Sensor, no Signal (Signal Lead)
00002 - Engine Coolant Temperature, Frequency Out Of Range
00039 - A/C Pressure Sensor, Voltage Supply Low Input

setkal se s tim nekdo?
Nemáš tam potřebný tlak chladiva. Standardní hláška

gErda
Příspěvky: 1245
Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od gErda » 05 čer 2008, 09:05

takze staci doplnit a melo by chladit? :)
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

ondrazalsky
Příspěvky: 365
Registrován: 06 lis 2006, 10:20
Bydliště: Havířov

Příspěvek od ondrazalsky » 05 čer 2008, 09:26

to bych udelal jako prvni - je to asi ten nejlevnejsi krok. pak je samozrejem otazka PROC tomu tak je (treba bude nekde dirka), ale to bych resil az kdyby se to opakovalo driv nez na konci tohoto leta...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm

gErda
Příspěvky: 1245
Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od gErda » 05 čer 2008, 09:30

prave si rikam jeslti je to dobry nekdo tu psal ze si nechal naplnit klimu, pak zjistil ze m uto nechaldi a museli mu to opravit takze napln vypustili opravili a napustili za dalsi prachy znova :( ale pokud by tyhle hlasky na diagnostice meli byt jen z dsuvopdu ze tam neni napln, coz vim ze tam urcite neni tak bych to jel hned naplnit ;)
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

Okura
Příspěvky: 540
Registrován: 13 dub 2007, 17:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 05 čer 2008, 10:51

zkus naplnit, ale spíše bych to viděl na snímač tlaku klimy ( jsou to i ty cybové hlášky)

gErda
Příspěvky: 1245
Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od gErda » 05 čer 2008, 11:10

a cenove nevis jak vychazi oprava toho snimace? doufam ze je to opravitelny i tak aby se nemusela vypoustet ta napln :D pocitam ze vymenim koncovy dil vyfuku, namontuju objednany egr a jdu na tu klimu :)
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

Odpovědět