maskovací tužka na lak?
- Reklama
-
chlapi, kdo mate zkusenost s lesneknou TEMPO: jak mi objeli auto klicem, tak jsem to ukazoval lakyrovi a ptal jsem se ho jestli by to neslo jen zatrit tuzkou (jsou to cca 3metry cmaranic) a on rikal, ze by se to muselo BARVOU, pak zabrousit 2000 smirkem, pak lak a znova smirek a ze ON by se s tim nepatlal snad ani na svym aute ze je to strasne drbacka, protoze tim smirkem nesmis pretahnout... tak jak tady ctu co vsehchno zvladne TEMPO, co myslite, bylo by mozno to "zabrouseni" korekcni barvy a potom i toho laku udelat prave Tempem? dnes jedu do toho Lechleru + do Opel Adopu do OV optat se na tu tuzku/barvu, no a chtel bych ji co nejdrive nahodit, protoze ty bile cary sviti jak svina, a samozrejme aby to pak nebylo poznat... lakovani celych dilu by me totiz prislo na nejakou 8micku... diky
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
Re: maskovací tužka na lak?
Takže maskovací tužka je v podstatě voskovka (má skoro stejné složení jako voskovky pro děcka) a dá se koupit většinou společně s leštěnkou v barvě laku.Vyrábí to např. Sonax (350kč).Voskovkou se zaretušují větší rýhy a lěštěnkou v barvě laku se upraví drobné škrábance.Dělá se ještě barva v tužce-podle laku se přesně namíchá barva do tužky (80kč).Pomocí štětečku (součást tužky) se zadělají větší škrábance.Chce to ale trpělivost a někdy je výsledek ještě horší.Pokud se něco nepovede,tak tužku setřu Propylalkoholem a zatřu znovu.honzík píše:ahoj všichni prosím vás může mi někdo poradit kde seženu maskovací tužku na drobné vady laku.jde to sehnat v barvy laky ?asi ne že? díky
Já osobně mám voskovku,leštěnku i barvu v tužce a kombinuji to mezi sebou (podle škrábanců na autě).
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ja tu tuzku koupil vcera, cena 186kc 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ja idem teraz v piatok po ceruzku s lakom do Opla. Neviem, či ju budú mať hneď, ak nie - objednám...
Ináč Tempo je úplne na figu. Skúšal som ho na streche na taký škrabanček a nič. Niekto píše, že to rozpustí trochu farbu... U mňa úplne nič - jediné, čo sa stalo je, že sa na tom mieste ináč drží voda a potom je tam fľak (asi silikónový povlak). Ale teraz je navoskované, tak to nie je vidieť. Tempo NEDOPORUČUJEM!!!
Čo tak Niečo od Sonaxu? napr.:
http://www.sonax.sk/index.php?page=sort ... 455694aca5
konkrétne: "Brúsna pasta bez silikónu - 320100"
Alebo je to už veľmi agresívne?
Máte s tým skúsenosti?
Ináč Tempo je úplne na figu. Skúšal som ho na streche na taký škrabanček a nič. Niekto píše, že to rozpustí trochu farbu... U mňa úplne nič - jediné, čo sa stalo je, že sa na tom mieste ináč drží voda a potom je tam fľak (asi silikónový povlak). Ale teraz je navoskované, tak to nie je vidieť. Tempo NEDOPORUČUJEM!!!
Čo tak Niečo od Sonaxu? napr.:
http://www.sonax.sk/index.php?page=sort ... 455694aca5
konkrétne: "Brúsna pasta bez silikónu - 320100"
Alebo je to už veľmi agresívne?

Máte s tým skúsenosti?
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Skôr vidím problém v tom, že to je malá ryha. Tempom to neide a na ceruzku sa mi to nezdá. Podľa mňa by sa to mohlo dať zaleštiť, len nálisť ten správny prípravokZachy píše:Kámo palix musíš rozlišovať či sa jedná o ryhu alebo iba bežný škrabanec na laku. Škrabanec zatrieš i perom viď. vyše drautolack (osobne odporúčam zaobstarať si prázdne pero a použiť originál farbu). Väčšie ryhy dať jedine opraviť odborne lakýrnikovi čo už nie je lacná záležitosť ale je to OK.

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: maskovací tužka na lak?
Zdar fseci, nechci zakladat nove tema a obdobnejsi nez toto jsem nenasel. Mam "korekcni tuzku" a lahvicka s barvou je OK, ale lahvicka s lakem je takova moc husta a zacina delat chuchvalce a nitky. Da se necim ten lak jemne naredit ??