vypina samo suboofer, zosilovac
vypina samo suboofer, zosilovac
plz ked zosilim muziku na radiu na cca uz 27 stupen zo 40 tak mi proste zacne vypinat subbofer resp na zosilovaci mi svetielko preblikava do cervenej zo zelenej, cize je mozne ze mi skor vypina zosilovac ktory pohana suboofer, neviete cim by to mohlo byt? baterku som nedavno menil, nie za uplne novu ale za lepsiu,,,,
- Reklama
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá to samé ale při vyšší hlasitosti nebo silnějších basách...kamoši co montujou hifi mi říkaly že to je přívodovým kabelem, že budu potřebovat silnější nezvládá posílat tolik šťávy co zesik potřebuje...
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
Imho se ti tam nedostává proudu.
Čistě z laického pohledu - podobné přechodné stavy (basové beaty) by se měly řešit nějakým kondenzátorem - u tuzerů se tomu říká tuším kapacitor
Nicméně samozřejmě musíš odpovídajícně spočítat celou sestavu (baterka [pozor, více Ah neznamená automaticky větší maximální I], kabeláž, pojistka i zesilovač). Když si to předem špatně spočítáš, tak to samozřejmě vzdejde v to, že volume na půlce a něco ti tam nestíhá...
Čistě z laického pohledu - podobné přechodné stavy (basové beaty) by se měly řešit nějakým kondenzátorem - u tuzerů se tomu říká tuším kapacitor

Nicméně samozřejmě musíš odpovídajícně spočítat celou sestavu (baterka [pozor, více Ah neznamená automaticky větší maximální I], kabeláž, pojistka i zesilovač). Když si to předem špatně spočítáš, tak to samozřejmě vzdejde v to, že volume na půlce a něco ti tam nestíhá...
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to hodím sem. Trošku jsem upgradoval dunění v autě a teď tam mám digitální monoblok s výkonem 1kW a 1,6kW MAX. Krmím s tím Rainbow Twister Level 4 zapojené do jednoho terminálu. Výkon SUBu je 800RMS/1500MAX. Problém ale je, že když to pustím trošku víc, tak je dost vidět jak kolísá napětí, hlavně na vnitřním osvětlení a na světlech. Takže tam nejspíš budu muset dokoupit kapacitor či co, ale teď mě hlavně zajímá, jestli nemůžu astřičce nějak ublížit. Co na to alternátor ? Já vím, že to jde pře baterku, ale sem v tomto laik a nevím, jestli to nemůže nějak poškodit. Se bojim, aby ty výkyvy napětí něco nepos.... 

Re: vypina samo suboofer, zosilovac
rodel99 píše:plz ked zosilim muziku na radiu na cca uz 27 stupen zo 40 tak mi proste zacne vypinat subbofer resp na zosilovaci mi svetielko preblikava do cervenej zo zelenej, cize je mozne ze mi skor vypina zosilovac ktory pohana suboofer, neviete cim by to mohlo byt? baterku som nedavno menil, nie za uplne novu ale za lepsiu,,,,

Takže obecně k zesilovačům v autě.Chavron píše:Mozno bude stacit aj 1 farad. Kazdopadne na to existuje vypocet...skusim pohladat..
Pokud zesilovač vypíná,tak to může být způsobeno:
-slabé přívody k zesilovači (dochází k úbytku napětí a napěťová ochrana vypíná).U zesilovače 600W to chce průřez min 10mm.Kondenzátor 2F pokryje jen část špiček,ale kanonády basů rychlých za sebou nedokáže pokrýt (je ale dobré ho tam mít namontovaný a u zesilovače).Alternátor tyto špičky taktéž nevykryje.On sice by zvládl proud,který potřebuje zesilovač (bez spotřebičů auta),ale elektronika alternátoru nemá tak rychlou dorovnávací odezvu.
-pokud bude starší,nebo slabší akumulátor tak vzniká další problém (kapacity pod 50A pro zesilovače nepoužitelné).Pokud se zvolí vyšší kapacita,tak vzniká problém s dobíjením (bez výměny alternátoru)
-přebuzený předzesilovač (zkontrolovat nastavení volume knoflíkama na zesilovači).
-impedance reproduktoru je nižší,než je na zesilovači napsáno .Asi v polovině výkonu hraje zesilovač v podstatě naplno (zvyšuje se i zkreslení).
-zesilovač je přehřátý a vypíná tepelná ochrana
A teď si lámejte hlavu