genius0011 píše:No pánové já vám nechápu: Co je to celoroční pneu?? taková směs pneu neexistuje je to blbost aby jedna směs zvládala stejnou vlastnost v +30 a v -10
opitaj sa v pneuservise ,ale nevyrabaju ich vsetky znacky,ked sa este vobec vyrabaju
No sice se povídá že existují celoroční pneu, ale osobně si myslím že je to také blbost, hlavně jak psal genius0011 ... Dle mého názoru je to jen další oblbovák na lidi, ale je to jen můj názor
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV. My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV. My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Na staré Šádes jsme měli celoroční gumy, teď bych do nich nešel, z důvodů, jež uvedl genius0011. Myslím, že smysl to "možná" má u náklaďáků, viz zde: http://news.auto.cz/uzitkove/michelin-x ... atika.html
kdy nová zimní guma asi nebude za pusu...
BTW: mám pocit, že i autobusy MHD mají celoroční pneumatiky
Tak ja to jeste jednou zopakuju - jezdil jsem nekolik let na "celorocnich" gumach od Michelinu, byly dostacujici i v zime i v lete. V lete dokonce lepsi nez napriklad EcoContacty - setrej palivo na ukor prilnavosti. Zazil jsem s nima i nejakou tu zimni kalamitu a nikde jsem nezustakl trcet.
Melodi:
Jasně když chceš zase tak moc šetřit tak, tak si mužeš koupit 2 sady plechaču na to nějaké galusky a je to..
Ja mam plechace v zime i v lete, vidis v tom nejakej problem?
Na ukor prilnavosti setrej palivo letni gumy EcoContact ... takze ve finale jedou stejne blbe jako celorocni ... mam je na aute z fabriky ... stojej za prd ... uz se tesim az budou novy, nicmene maj tak tvrdou smes, ze maj stale dostatecnej vzorek.
AstraDTI píše:nicmene maj tak tvrdou smes, ze maj stale dostatecnej vzorek.
Možná proto se jim říká CELOROČNÍ ( že vydrží pouze déle, než kdyby si jezdil buď celý rok na letních, nebo celý rok na zimních )... Alespoň takto jsem to pochopil já
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV. My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV. My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Ne tvrdy jsou letnaky co mam na aute z fabriky - mely by setrit palivo, ale dost klouzou a vzorek neubejva Uz se tesim na novy, na druhou stranu to zas bude kolem 10 tisic investice
Ty celorocni co jsem mel moznost s nima jezdit naopak v lete ubejvaly rychle, kdyz bylo vedro, tak se muselo pocitat s tim ze to bude trochu plavat, ale na takovy pojizdeni to bylo OK. Spis se chovaly jako zimaky, protoze v zime jsem s nima problem nemel.
no takže jsem se dopracoval k názoru, který jsem měl původně
Jak psal genius, celoroční pneu neexistuje, je to jen reklamní trik prodejců/výrobců. Směs je na takové pneu o trochu měkčí, dezén simuluje kostky na sníh, leč realita na takové pneu je taková, že v létě rychle ubývá a nic moc brzdí a v zimě má sice lepší přilnavost, než letní ale v porovnání se zimní gumou je nulová.
A jezdit v létě na zimákách? To je další blbost, vlivem vysokých teplot se ve směsi spálí silica a pneu ztvrdne. Takže je poté v zimě nepoužitelná.
Realita je krapet jina, znamy maj chatu v Krkonosich a jezdej tam v zime pravidelne a jezdej vylucne celej rok na zimnich a zcela bez problemu gumy pouzivaj cca 3 roky!
To ze se zimaky jizdou v lete degradujou je jasny, nicmene pokud se jezdi malo a klidne, tak to evidentne nevadi ...