PROBLÉM S ASTROU !!!!!!!!

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
m1lan
Kontaktovat uživatele:

PROBLÉM S ASTROU !!!!!!!!

Příspěvek od m1lan »

zdravim, mam takyto problem !!! ked otocim klucom do polohy kedy sa rozsvietia kontrolky vsetky sa rozsvietia okrem dobijania a je pocut taky divny zvuk ako keby sa rozbiehal nejaky elektromotorcek take bzucanie a znie to tak ako keby to zvisovalo otacky, je to coraz silnejsie a silnejsie. ked som skusil nastartovat zas je pocut taky zvuk ako keby sa zasekla nejaka kladka ale remen sa tocil a tiez ide od motora smrad zhorenej gumy. inak kontrolka dobijania voec nesvieti ani pri startovani a ani pri jazde... co s tym moze byt ??? :(
Reklama

kukajz

Příspěvek od kukajz »

Nemáš náhodou zadretý altík? Alebo povolený klínový remeň? A ten rozbeh motorčeka- skús vypnúť ventilátor do polohy 0 8)
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

kukajz píše:Nemáš náhodou zadretý altík? Alebo povolený klínový remeň? A ten rozbeh motorčeka- skús vypnúť ventilátor do polohy 0 8)
no s tym altikom neviem..mozno aj je... ako to zistim ??? ako zistim ci je zadrety alternator alebo len povoleny remen ??? a preco vobec nesvieti kontrolka dobijania ???????
kukajz

Příspěvek od kukajz »

no porade... skús stlačiť remeň s prstom a zisti či je našponovaný. Mal by si ho potlačiť tak na 0.5mm. Keď je toto ok, naštartuj a pozri sa či sa ti otáča alternátor. Keď ano tak najlepšie by bolo keby máš voltmeter a na svorkách baterie pri naštartovaní by si mal mať okolo 14V Keď máš, tak ti altík dobíja a nesvieti ti žiarovka v palubke. No ale podľa môjho uváženia to bude celé o altíku. T.j. povolený remeň a zadrený altík. mrkni na to čo to robí (nerobí)
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus »

No mne vtom vzdy jakoby zabzuci ale to je cerpadlo a jak se asi i steluje klapka.
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
Gofe

Příspěvek od Gofe »

Ahoj. taky to typuju na problém s altíkem..jak píše Kukajz...ten zvuk co tam slyšíš by mohlo být čerpadlo servořízení nekde se to tady řešilo a mělo to spojitost s tím dobíjením...Zkus hledat... Kontrolka dobíjení ti nesvítí právě proto,že je něco s dobíjením... Jestli se ti točí altík zjistíš jednoduše s pomocí druhé osoby...Prostě jeden z vás bude koukat do motoru na altík a druhej to nastartuje.... :wink:
genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 »

No podle 1 příspěvku sem pochopil že ten zvuk a zápach je ještě než nastartuje tzn měla by svítit kontrolka dobíjení a ta mu :!: nesvítí :!:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Oliver

Příspěvek od Oliver »

hmm, tak to může být taky třeba jenom upadnutý kablík od altíku, nebo baterie a pak by tomu možná nasvědčoval i ten zápach, to je asi tím, že je někde zkrat, buď u altíku nebo baterie, nebo někde z těch dvou věcí. :?
Gofe

Příspěvek od Gofe »

No já zase pochopil to že když zapne zapalování,rozsvítí se mu kontrolky mimo dobíjení a po cituji:ked som skusil nastartovat zas je pocut taky zvuk ako keby sa zasekla nejaka kladka ale remen sa tocil a tiez ide od motora smrad zhorenej gumy. inak kontrolka dobijania voec. Přeloženo do češtiny,Když jsem zkusil nastartovat, zase je slyšet takový zvuk,jako kdyby se zasekla nejaka kladka,ale řemen se točil a taky jde od motoru smrad schořelé gumy.... :wink: To by nasvědčovalo tomu "kousnutému" altíku To že nesvítí ta kontrolka může byt výše zmíněný zkrat a ten zvuk co se ozývá při zaplém zapalování je na tuty servo(nevím proč to dělá), protože jsem před Vánocema řešil problém s dobíjením a když jsem odpojil altík a už nevím proč zapnul zapalování ozval se zvuk jako když se neco roztáčí z úplně minimálních otáček do nepopsatelně vysokých otáček...Radši jsem to zase vypnul bo jsem se bál že se to rozletí :oops: :wink:
Oliver

Příspěvek od Oliver »

No v každopádně to chce aby při startování toho vozu byli dva lidi, jeden aby se díval co se v tom motorovém prostoru vlastně děje, je fakt, že asi bude nějaká věc zadřená a ten gumový řemen se vlastně na té kladce (nebo kolu) "smaží" :? :? :?
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

zdravim, no tak takto : kladka od alternatora sa toci !!! len je zaujimave ze ta kontrolka vobec nezasvieti !!! vobec ! a este chcem povedat ze ten zvuk po nastartovani, ako keby sa trel nejaky remen o nieco, po pridani plynu na volnobehu sa tiez zvysuje takze to musi byt jedine rozvodovy remen, pretoze remen od alternatora ma konstantne otacky, nie ????? a na sto percent som si isty ze ten smrad je zhorena guma. a keby bol odpaleny altik ta kontrolka by mala svietit, nie ? ved vtedy nedobija. a s tym servom... co to moze mat s tym spolocne ??? inak remen od altika nieje povoleny , skusal som...
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

Gofe píše:No já zase pochopil to že když zapne zapalování,rozsvítí se mu kontrolky mimo dobíjení a po cituji:ked som skusil nastartovat zas je pocut taky zvuk ako keby sa zasekla nejaka kladka ale remen sa tocil a tiez ide od motora smrad zhorenej gumy. inak kontrolka dobijania voec. Přeloženo do češtiny,Když jsem zkusil nastartovat, zase je slyšet takový zvuk,jako kdyby se zasekla nejaka kladka,ale řemen se točil a taky jde od motoru smrad schořelé gumy.... :wink: To by nasvědčovalo tomu "kousnutému" altíku To že nesvítí ta kontrolka může byt výše zmíněný zkrat a ten zvuk co se ozývá při zaplém zapalování je na tuty servo(nevím proč to dělá), protože jsem před Vánocema řešil problém s dobíjením a když jsem odpojil altík a už nevím proč zapnul zapalování ozval se zvuk jako když se neco roztáčí z úplně minimálních otáček do nepopsatelně vysokých otáček...Radši jsem to zase vypnul bo jsem se bál že se to rozletí :oops: :wink:
to je ono !!! presne taky zvuk je pocut pred startovanim!!! ako si to vyriesil ????? zapojil si naspät alternator ??????
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

dnes rano idem odomknut auto a nic !!!!! baterka uplne vybita !!!!!! niekde je asi skrat !!!! uz som to zaniesol mechanikovi som zvedavy co mi povie.... potom vam napisem... niekde tu bola taka tema ze spolahlivost astry..musim sa na to kuknut lebo ked to tu citam zacinam pochybovat o ich spolahlivosti :cry: :cry: :cry:
peet100

Příspěvek od peet100 »

No ako si dopadol? Celkom ma to zaujima.... Co ti povedal mechanik?
1.6 16V 74KW HB 5dv.
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

peet100 píše:No ako si dopadol? Celkom ma to zaujima.... Co ti povedal mechanik?
zatial neviem, hned ako budem vediet vam to sem napisem, dnes poobede budem volat co zistil. dufam ze to nebude nic vazne.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Zamčeno