Pomoc, pls, Studený dobrý, jak se vohřeje, tak netáhne.....

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

Tak se mi povedlo zaslepit EGR a mám pocit, že to teď i po tom zahřátí, kdy už se rozsvítí žlutá kontrolka, jede dobře, i volnoběh je klidnější.
Zkoušel jsem vypojovat čidlo teploty, ale to pak jelo výrazně hůř, takže to bude asi ok. Zajímavý je, že teď po zaslepení, se ta kontrolka rozsvítí výrazně později než předtím. Což možná krapet vylučuje tu lambdu, to by se spíš rozsívitla dřív, když tím zaslepením ventilu v podstatě zvyšuju teplotu spalování=dřívější ohřání výfuk. plynů=dřívější za ohřátí lambdy=dřív to jede blbě-přechcává. Možná ten ventil je přidřenej a s ohřátím ventilu od plynů se vymezí nějaká vůle a přidře to, teď když je tam ten plech, tak se ten ventil ohřeje později... No uvidím na diagnostice.
Nevíte někdo, na jak dlouho musím vypojit baterku, aby se vymazaly závady v ŘJ? Zkoušel předtím různě vypojovat lambu a čidla, tak jsem myslel, že by se to smazalo a načetla se tam pak jen ta chyba, co to ukáže,
když pojedu do servisu, aby mi pak nenačetli různý ty chyby čidel a lambdy, když jsem s tím experimentoval a nebyli hned hotoví s tím, že je to lambda, "no jo, koukněte, pane na ten výpis chyb" :)
Astra 1.6 XEL 16V Caravan
Reklama

Arwy

Příspěvek od Arwy »

Odpojením baterky sa chyby nezmažú. Teda aspoň mne sa na X16XEL nezmazali. Choď k niekomu s diagnostikou, nechaj si to zmazať, a po prejavení závady choď na diagnostiku znovu.
A ešte niečo. Mne sa po zaslepení EGR na X16XEL rozsvietila kontrolka motora, tak že by som Ti radil, pred zmazaním chyb vyhoď aj tu záslepku EGR - aby si neriešil chybu spôsobenú zaslepením.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

No to je zvláštní, mně se zase dneska, a to jsem jezdil celé odpoledne,
ta kontrolka naopak po zaslepení už nerozsvítila... Včera hned po zaslepení si ještě blkla, ale zřetelně později, a dneska už nic. Já ten ventil čistil, tak se třeba ještě vzpamatoval, když teď nemusí bojovat se sazema a má klidový režim...
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

Tak to vypadá, že záslepka funguje parádně.
Kontrolka nesvítí, jede to jako z praku a spotřeba mám dojem zase klesla. Jede to mnohem líp než předtím, ten ventil asi musel bejt pootevřenej furt, páč teď je to v takovým tom režimu, kdy člověk jen lechtá plyn, mnohem živější, předtím jsem měl pocit, že mám v kufru dva pytle cementu.
Zamčeno