Dekarbonizace

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Cidla
Kontaktovat uživatele:

Dekarbonizace

Příspěvek od Cidla » 02 říj 2006, 15:21

Čauec, budu dělat v nejbližší době výměnu oleje tak jsem se rozhodl, že při té příležitosti vyzkouším něco co jsem našel na autohifi clubu. Přidávám odkaz a chci se zeptat jestli to už náhodou někdy někdo na něčem....nedělal!? A nemyslím tím na své přítelkyni :twisted:

Reklama

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Re: Dekarbonizace

Příspěvek od Cidla » 02 říj 2006, 15:22

Cidla píše:Čauec, budu dělat v nejbližší době výměnu oleje tak jsem se rozhodl, že při té příležitosti vyzkouším něco co jsem našel na autohifi clubu. Přidávám odkaz a chci se zeptat jestli to už náhodou někdy někdo na něčem....nedělal!? A nemyslím tím na své přítelkyni :twisted:
No má hlava děravá tady je ten odkaz :lol:
http://www.autohificlub.cz/forum/13/199 ... i%20motoru?

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 02 říj 2006, 20:00

to udělej to je dobrá věc, rozpustí se ti všechen karbon, zvětšej vůle a bude ti to žrát víc oleje než benzínu, pokud s motorem nic nemáš tak neexperimentuj
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

gumidek

Příspěvek od gumidek » 02 říj 2006, 20:05

mxslim že to až tak jednoduche nebude :? Ale kdo vi :lol:
ASTRA G 1.8 16V rv.1999 X18XE1
ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 02 říj 2006, 20:49

MŮJ NÁZOR: Rozhodně to nedělej. Pokud chceš udělat něco pro motor, kup si slick50 engine threatment a nalej ho do oleje. Ale pozor na to, kdo to balí, v čr se prodává slick, který vyrábí američani a taky poláci. I když původní licenci a patent mají belgičani. Ti to prodali amíkům a amíci polákům. Ale jen ten, který dělají amíci má nějaký smysl. Pokud by jsi koupil ten polský = nulový výsledek. Ten od amíků umí přidat motoru až 10% výkonu. Odzkoušeno na brzdě! Ne mnou, ale člověkem, co závodil se škodovkou. Ten mi ho taky doporučil a vysvětlil co a jak to dělá a jakej koupit. 8)
END

wlcak

Příspěvek od wlcak » 03 říj 2006, 00:28

No nevím já bych to nedělal.. Nikdy nevíš co se může stát, kdyby to bylo tak skvělý, tak se to dělá asi běžně v servisech..

A kdyžtak Impreza nemá vstřik vody jako forsáž, ale je to ostřikovač mezichladiče.
Astra G coupe Z22SE

arnie

karbon

Příspěvek od arnie » 13 led 2008, 10:12

Chlapi, ale oni to v servisech delaji. :lol: Mam zname kteri delaj v oplu. Jak v Ov, tak ve Zline.

fanuc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanuc » 13 led 2008, 17:55

No ja som kúpil sprej na odstránenie karbonu a keď som čistil škrtiacu klapku a krokový motorček som to vyskúšal.Nie som si istý či to bola dobrá investícia,ale nakoniec som to vyčistil benzínom a jemným šmirglom.Takže to už nikdy nekúpim. Ale to s tou vodou sa mi zdá humorné :D Ale možno to funguje.Ja by som to neskúšal :!:
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm
Opel Zafira 1.8 16v X18XE1 Elegance

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 13 led 2008, 19:08

fanuc píše:No ja som kúpil sprej na odstránenie karbonu a keď som čistil škrtiacu klapku a krokový motorček som to vyskúšal.Nie som si istý či to bola dobrá investícia,ale nakoniec som to vyčistil benzínom a jemným šmirglom.Takže to už nikdy nekúpim. Ale to s tou vodou sa mi zdá humorné :D Ale možno to funguje.Ja by som to neskúšal :!:
Ono tu funguje určitě, ale jaký to bude mít vliv na ten motor :idea:

arnie

karbon

Příspěvek od arnie » 13 led 2008, 20:22

Musis tam strikat jen takovou mlhu jakoby. Ne tam primo lit vodu.

spermin

Příspěvek od spermin » 13 led 2008, 20:27

proplach oleje a motoru je dobrá věc já dělal i olej i palivo, a auti jede lépe. použij jenom známé firmy , SONAX
SCHEL, A J. Dále na olej jsou dva druhy, použij ten míň agresivní, nic nezkazíš.
A s vodou mám taky zkušenosti, ale úplně nechtěně, u složitějších motorů nedoporučuji.
Já použil SONAX, čistič palivové soustavy a STP proplach oleje :roll:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Chavron

Příspěvek od Chavron » 15 led 2008, 08:54

Cital som o tomto clanok v Slovenskom Autotuning magazine...
Skusali tiez dekarbonizovat motor, bolo to 2.5 D od BMW. Najskor zaznamenali mierne lepsi vysledok na brzde ale potom motor odisiel....Je ale nutne povedat ze sa mam pocit ulomil kus valca, co bolo asi vekom motora a taktiez tam nic nepisali o naslednej spotrebe motora.

kazdopadne sam by som to motoru nerobil a pokial ide asi je lepsie nechat to tak...Popripade by som skusil kupit nieco na com by som to mohol testovat :) ale az taky bohaty zas nie som :)

Boči

Příspěvek od Boči » 16 led 2008, 11:23

Trdlo píše:MŮJ NÁZOR: Rozhodně to nedělej. Pokud chceš udělat něco pro motor, kup si slick50 engine threatment a nalej ho do oleje. Ale pozor na to, kdo to balí, v čr se prodává slick, který vyrábí američani a taky poláci. I když původní licenci a patent mají belgičani. Ti to prodali amíkům a amíci polákům. Ale jen ten, který dělají amíci má nějaký smysl. Pokud by jsi koupil ten polský = nulový výsledek. Ten od amíků umí přidat motoru až 10% výkonu. Odzkoušeno na brzdě! Ne mnou, ale člověkem, co závodil se škodovkou. Ten mi ho taky doporučil a vysvětlil co a jak to dělá a jakej koupit. 8)
Cau,

tak sem se ptal na ten slick 50 engine threatment a bylo mi receno ze na vyrobku neni uvedena zeme vyroby, je tam jenom ochranna znamka: Shell Car Care International. Tak nevim..... co ty na to ?
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Obrázek Obrázek

Zamčeno