Napínací kladka
- Reklama
Re: Napínací kladka
6 to upadne tak to poznáš ještě máš asik 30km na dojetí. pokud máš baterku v dobré kondici.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak už asi taky řeším problém s napínací kladkou klínového řemene....mně osobně se zdá, že vydává šelestivé zvuky nebo tak něco, když jsem byl u RomanaK tak nic neslyšel...ale včera když jsem měl celou dobu zaplou klimatizaci a pak jsem ji vypl tak byl slyšet docela hlasité šelestění - nebo nevím jak to mám popsat!
Ale můj dotaz spočívá v tom, když zapnu klimu a dívám se na tu kladku tak vybruje...to by asi neměla že??????
mám 4dny před dovolenou....sakra...
někdo se tu ptal zda-li jde tato kladka koupit samostatně nikoliv i s napínákem???? poradí někdo?? moc to spíchá....
Ale můj dotaz spočívá v tom, když zapnu klimu a dívám se na tu kladku tak vybruje...to by asi neměla že??????

Musíš rozpoznat jestli jde zvuk z ložiska kladky nebo z napínáku. Pokud jde z napínáku bud vpohodě je to jen otravný. Pokud jde z ložiska je to horší. Dá se to koupit celý jen nový za nákej myslím 2500kč. Já to ložisko jednou za 2 měs proláchnu WD 40 a zatím to fachčí. Přinejhorším se můžeš stavit a já ti můžu pujčit napínák s kladkou kdyby ti umřela na dovolené. Mám jednu v polostavu na kterou bys určo dojel.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
spíše se lekám toho jak ta kladka vybruje....když strčím hlavu do motoru tak tam nic moc neslyším....nahrál jsem to na video...zkusím nahodit odkaz.
a ještě dotaz, lze zkusit, zda-li má kladka vůli ikdyž je tam napnutý řemen????
a ještě dotaz, lze zkusit, zda-li má kladka vůli ikdyž je tam napnutý řemen????
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak zde je odkaz....nejlépe jsou ty vybrace videt jakoby na pravé straně té kladky...... při zapnuté klimě vybruje více...
http://www.youtube.com/watch?v=-_Top6Vf-bA
je tato vybrace ještě v normě? nebo si koleduji o problém....pojedu 1000km po dálnici.....a zpět...
PS: zvuk si vypněte
http://www.youtube.com/watch?v=-_Top6Vf-bA
je tato vybrace ještě v normě? nebo si koleduji o problém....pojedu 1000km po dálnici.....a zpět...
PS: zvuk si vypněte

No mě to vybruje daleko víc a jezdím furt. Byl bych v klidu. Být tebou bych sundal jen kladku a to ložisko namazal (trošku si posychruješ že se nekousne) ale klidně bych stím jel. Jo a pozor když ju budeš sundávat at nepřehodíš směr kterým se točí!!
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
poradí někdo laikovi jak demontovat kladku klínového řemene?
co vím, tak nejprve musím oddělat airbox....v knize jak na to je dále sundat kolo, demontovat podběh atd...což se mi zdá nějak moc...tak jestli to už někdo dělal sem s tím
Potřebuji vyměnit pouze kladku, ne celý komplet i s napínákem!
co vím, tak nejprve musím oddělat airbox....v knize jak na to je dále sundat kolo, demontovat podběh atd...což se mi zdá nějak moc...tak jestli to už někdo dělal sem s tím

Potřebuji vyměnit pouze kladku, ne celý komplet i s napínákem!
Da sa to pekne z hora....Ja som to na svojej astre menil...
Normal zoberies kluc, najlepsie ockovo fajkovy, a zapres sa , das dolu remen, a normal potom kladku odsrobujes...nic natom neni...
Normal zoberies kluc, najlepsie ockovo fajkovy, a zapres sa , das dolu remen, a normal potom kladku odsrobujes...nic natom neni...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Šroub má na kladce tedy normální pravotočivý závit - Povoluje se doleva - jdu na to 

Uz si nepametam..ale zda sa mi, ze prave tento srob ma opacny zavit...ved uvidis..
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak se snažím povolit šroub co drží kladku - což je klasický hranatý šroub - nikoliv torx...ale vůbec to nejde....celá kladka se hýbe....nějaký tip?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel klasicky metricky sroub na kolecku s loziskem a tim se dala kladka odehnout at muzes nasadit klinak. Nicmene na kladce byl potom jeste jeden torx, ktery drzel celou kladku na tele bloku motoru a tim sla kladka dolu.
Já mám opačný. K oknu utahuješ k nárazníku povoluješ. Musíš pořádně zabrat.
Výměna napínací kladky na Zafiře Z18XE: řemen 5PK 1212(1210), na vyhnutí kladky pro sundání řemene potřeba očkový klíč č.15 - stačí i normální klíč, a na torx kladky z blohu motoru ořech torx E14. Poprvé a na parkovišti 35 minut. Airbox musí být venku pro lepší přístup. Jenom že jsem tyto informace nenašel, tak kdo by měl zájem...
Zafira Z18XE, r.v.2003, LPG - Lovato