je havarovana?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
okop

je havarovana?

Příspěvek od okop »

kupil som si astru pri jazde rovno je volant mierne vytoceny do prava a kontrolka na pasy mi nesvieti pri zapnuti pristrojovej dosky a ani pri odopnutom pase. mam mat podozrenie ze auto bolo havarovane?
astra g-combi-1,7DTi 16V 55kw r.2001
Reklama

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Re: je havarovana?

Příspěvek od Jocker »

kontrolka na pásy? Jaká to je?
kazbundik

Příspěvek od kazbundik »

U Astry G jsem taky ještě neviděl kontrolku zapnutých pásů, ta se dávala snad až do Astry H;) Mimochodem toto čidlo občas zlobí a pak to píská, i když má člověk pás zapnutý :x Samozřejmě to může souviset i s tím, že auto bylo bouráno... Omrkni jestli ti sedí plechy atd.
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Géčko kontrolku nemá a vytočený volant je spíš důsledek špatného zaaretování při geomce :) Ač se to nezdá, každému připadá "volant rovně" trochu jinak, na geometrii tě zpravidla vždy před seřízením vyzvou k tomu aby sis volant srovnal do "svého rovna" :) Předchozí majitel měl svou subjektivní rovinu trochu víc šejdrem než ty a nebo s tím po výměně nějaké komponenty nápravy na geomku vůbec nezašel což by jsi poznal na pneumatikách. Pokud jsou pneu OK, auto jede rovně (ber ale v potaz že spousta aut ani právě vyjetých z továrny rovně nejedou), nechceš vyhazovat prachy za geomku a tato situace ti pije krev tak bych neváhal, sundal volant a posunul ho "o zub" je to otázka 10 minut... návod se tady někde válí...
okop

Příspěvek od okop »

mam g astru...asi to teda nebude kontrolka na pasy ale na airbagy...je to kontrolka vravo dole na palubovke ak ma pamat neklame.ten volant...asi pojdem dat urobit geometriu lebo v autach sa vobec nevyznam a pootocit volant o jeden zub je pre mna spanielska dedina.podla toho co som tu na stranke cital ake problemi su s astrou tak zacinam lutovat ze som ju kupil...zahmlievanie okien, nejaka voda pod spolujazdcom a podobne.ale inac je opel krasne auto.ked si pustim klimu tak mi z pod auta kvapka nejaka tekutina...to ma?ja sa ospravedlnujem za taketo otazky ale fakt sa v autach nevyznam.kupil som ho len preto lebo cakam babo :D
dimi

Příspěvek od dimi »

V létě když zastavíš a vypneš motor, tak je normální, že máš pod autem vodu. Mlžení oken neni tak hrozné neboj. Okna se mlží i u Oktávky.
tenor

Příspěvek od tenor »

Vymeň si /alebo si radšej daj vymenit/pelový filter a máš po mlžení okien ...
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
dimi

Příspěvek od dimi »

Má pravdu. :) Filtr dělá hodně a neni to taková pálka. A ten volant ti srovnají v Oplu zadara, pokud jsou aspon trochu slušní.
Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim »

Tak první se podívej na žárovku v přístrojovce od airbagu (úplně vlevo dole při normálním pohledu) .Na 99% bude špatná...když tam airbagy nejsou,tak to podvodnici přepojujou na jinou žárovku,ale to je nepravděpodobné,protože by fungovala...Podle mě určitě jenom žárovka 8)
okop

Příspěvek od okop »

vdaka chlapci...urcite sa tu este objavim s dalsimi dotazmi lebo ako poznam moju smolu tak mne sa auto zacne kazit ani sa nenazdam.ten pelovy filter urcite vymenim...uz som si to tu nastudoval
tenor

Příspěvek od tenor »

Ved sa toho autíčka tak neboj :D Trochu ho musíš spoznať,pobehaj si tu po fore a vela sa naučíš. Veľa šťastných km bez poruchy a nehody! 8)
okop

Příspěvek od okop »

a kontrolka vlavo dole su airbagy ako ste spominali a asi bude v poriadku lebo vsetky kontrolky mi zhasinaju postupne.ja som najskor myslel ze to je kontrolka na pasy preto som mal paniku...ale uz som sa ukludnil, usmernili ste ma :)...toto forum sa mi paci a asi skusim pchat srobovak do auta aj podla vasich navodov a porobim si nejake veci sam
tenor

Příspěvek od tenor »

.... a daj si do svojho podpisu typ auta a typ motora aký máš,ulahčí ti to dalšiu komunikáciu na tomto fore/ťažko radiť keď nikto nevie čo máš za motor ...
palix

Příspěvek od palix »

Problém je s každým autom - hlavne s jazdenými - tu záleží aj od správania sa predchádzajúceho majiteľa... Držím palce - nech Astra súži a robí radosť ;).
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Odpovědět