Výměna oleje a kontrolky

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
pbrazdil

Výměna oleje a kontrolky

Příspěvek od pbrazdil » 03 úno 2010, 18:48

Nechal jsem si vyměnit olej,a odjíždím ze servisu a svítí mi kontrolky.Říkám to opravářovi a ten že prý už to muselo svítit,že on nic neudělal. :o Tak mám dotaz je to normální,že po výměně oleje svítí kontrolka systému řízení emisí a ESP.Měnil i vzduchovej filtr,a vzpoměl si,že asi zapoměl na jeden káblík.Tak ho zapojil a kontrolka ESP zhasla,a to mi tvrdil,že musela svítit.:evil: Ale odjel jsem a ta druhá mi svítila pořád.
Co jsem se dočetl,tak pokud by svítila dýl,tak můžu odrovnat katalizátor.A to jsem nechal jen vyměnit olej.U baráku jsem zkusil asi 2x nastartovat a kontrolka zhasla,naštěstí,ale je to normální?

Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna oleje a kontrolky

Příspěvek od adam09 » 03 úno 2010, 18:50

napojit na diagnostiku
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 03 úno 2010, 18:58

určitě reklamovat, napojit na diagnostiku, vyčíst závady a nechat sepsat protokol. Pro všechny případy a "strýčka náhodu"
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

pbrazdil

Příspěvek od pbrazdil » 03 úno 2010, 19:16

Tak zhasli nakonec obě dvě kontrolky,domů to mám asi 250 metrů,takže skoro soused,ale docela mě nasral,když mi tvrdil,že museli ty kontrolky svítit. :evil:
Taky mi říkal,že filtr na olej nikdo ještě neměnil,přitom před rokem jsem ho měl na garančce v OPLU,kde měnili OLEJ.Docela mu věřím,protože fakt vypadal hrozně a olej jsem měl za chvilku(asi po měsíci)černej.Takže když to dám do Oplu,tak vymění jen půlku a když jinýmu mechošovi,tak ten to zase nezvládne.
Ještě říkal,že je ten olej hodně řídkej,jako by v něm byl benzín.Je to možný?Olej nepřibyl,ani neubyl bych řekl asi po roce.

Odpovědět