Pojistná událost

Co se jinam nehodí pište sem
frenkiecz
Kontaktovat uživatele:

Pojistná událost

Příspěvek od frenkiecz » 16 úno 2009, 10:58

Loni mi byla způsobena škoda:na křižovatce se STOPKOU holanďan vjel do cesty mému autu(řídil syn),a aby nedošlo ke srážce tak kluk uhnul až na chodník,o rantl zničil jeden ráfek,druhý poškrábal a zohýbal závěs a další součástky u předního kola.Shodou okolností na to PČR koukala a protokolárně zanesla že syn na tomto nemá sebemenší vinu.Anabázi s opravou popisovat nebudu ALE následné vyrovnání:Od společnosti DEKRA mi bylo zděleno že na účet servisu převedli částku 16621č a od celkové ceny bylo odečteno ZHODNOCENÍ vozidla opravou ve výši 50%ceny náhradních dílů.To znamená že servis po mně chce 17 tisíců jako doplatek.Tak jsem tam volal a prý je to u nás takto zákonem nastaveno.Proč jsem trestaný za něco co jsem nezpůsobil????? :? :( :x Podám trestní oznámení a budu to řešit přez jiný instituce a možná mně uvidíte i v TV.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1

Reklama

Trdlo

Re: Pojistná událost

Příspěvek od Trdlo » 16 úno 2009, 13:05

edit: přesunuto do vhodnější sekce
END

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 16 úno 2009, 16:48

tohle se dá řešit snad jen s pojištěním právní ochrany
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 16 úno 2009, 16:57

Bohužel v těchto blamážích asi ani není pomoci... Každý Ti řekne že máš pravdu, ale nic nedostaneš... Jinak, než přes soudy a případně televizi, to vyřešit zřejmě nepůjde... Ještě musím upozornit, že pokud by si to dal k soudu a ten soudní spor prohrál, tak soudní výlohy se vyšplhají až do výše deseti tisíců ( osobní zkušenost, naštěstí jsem nebyl ten kdo to musel platit :wink: )
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

frenkiecz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenkiecz » 17 úno 2009, 10:33

AstraMan píše:Bohužel v těchto blamážích asi ani není pomoci... Každý Ti řekne že máš pravdu, ale nic nedostaneš... Jinak, než přes soudy a případně televizi, to vyřešit zřejmě nepůjde... Ještě musím upozornit, že pokud by si to dal k soudu a ten soudní spor prohrál, tak soudní výlohy se vyšplhají až do výše deseti tisíců ( osobní zkušenost, naštěstí jsem nebyl ten kdo to musel platit :wink: )
Jak můžu prohrát něco,co je očividně vyhraný.Ze strany pojišťovny to považuji za podnod.Jo a ten Holanďan dostal 2000Kč pokuty.A já mám dostat 17000Kč,kdy jsem nic nezpůsobil?

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 17 úno 2009, 11:27

Pokud to opravuješ v servisu, tak ti mohou započítat amortizaci dílů - sice 50% je dost extrém, ale je to běžná praxe. Pojišťovna z jejího pohledu ti "vylepšila" auto o nové díly a proto požaduje rozdíl mezi novým a jetým dílem, který tam byl předtím.
Proto je lepší řešení pojistné události rozpočtem (a pak to dáš sám do nějakého servisu když ti pojišťovna vyplatí peníze), nebo přes známého-likvidátora (tuhle možnost samozřejmě 99% lidí v ČR včetně mě nemá).

Ano, je to sviňárna, teď už s tím bohužel moc nenaděláš. Otci taky takhle napálili obrovskou sumu i když ho na křižovatce někdo sundal :/

(nezastávám se pojišťoven, jen ti říkám jak to chodí)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 17 úno 2009, 11:32

No, já ti držím palce at to pro tebe dopadne nějak dobře, ale je to tak jak tady píše kolega přede mnou.
Když jsi dával auto do servisu, nebo když to prohlížel likvidátor tak sis měl říct že chceš likvidaci rozpočtem nákladů a ne podle faktury.
Jaký je rok výroby toho tvého auta?

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 17 úno 2009, 11:35

Už to vidím, máš r.v. 1999, tak u tak starého auta je rozpočet nákladů snad jasná volba.
Bojím bojím, že ted už se nikde ničeho nedovoláš a to trestní oznámení a Tv bych ještě hoodně zvážil.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 17 úno 2009, 12:54

Hribek píše:Bojím bojím, že ted už se nikde ničeho nedovoláš a to trestní oznámení a Tv bych ještě hoodně zvážil.
Bohužel musím souhlasit... Nejsem sice právník, ale může se stát, že ti u soudu jasně řeknou " byla možnost volby rozpočtem nákladů a ne dle faktury "... Ano můžeš argumentovat tím, že si o této volbě nevěděl ( třeba to byla vůbec v tvém případě první autonehoda ), ale myslím si že je to už předem prohraný spor s soudem z tvé strany a to není pak levná záležitost :|
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 17 úno 2009, 13:15

jediná tvoje možnost je soudit se s viníkem o uhradu zpusobený škody, nikoliv s pojištovnou
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 17 úno 2009, 13:31

Vojta píše:jediná tvoje možnost je soudit se s viníkem o uhradu zpusobený škody, nikoliv s pojištovnou
Asi tak nějak, a i když 17 tisíc je dost peněz tak myslím že za ty nervy a tahanice po soudech to nestojí. :( :(

frenkiecz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenkiecz » 17 úno 2009, 17:04

Samo že chci žalovat viníka,ale se zhodnocením auta nemůžu souhlasit.Při prodeji mi každý řekne že bouraný auto jde o třetinu dolů.A ohledně rozpočtu-ten mi zamítli.

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 17 úno 2009, 19:05

frenkiecz píše:Samo že chci žalovat viníka,ale se zhodnocením auta nemůžu souhlasit.Při prodeji mi každý řekne že bouraný auto jde o třetinu dolů.A ohledně rozpočtu-ten mi zamítli.
zhodnocení je nějaký nesmysl, to se provádí jen u nových aut a ne u vozidel tvého stáří! Ty jsi jen dostal korekci nákladů na materiál ve výši 50% což je dle znaleckého standartu, kterým se řídí všechny pojišťovny a soudní znalci v naší republice. Pochybuji taky, že budeš doplácet těch 17tis opravně, protože ti srazili jen za materiál, neboli náhradní díly, za práci a lakování se nesráží nic. Tkaže záleží kolik toho u tebe měnily a kolik odpracovali. Žalobu bych moc nedoporučoval je minumum šancí že to vyhraješ. Jen do toho zatečeš dalšíma prachama! Vím že 17tis není zanedbatelná částka, ale myslím že na soud to není...

Mava

Příspěvek od Mava » 17 úno 2009, 19:50

Mám osobní zkušenost s naprosto stejným případem. Pojišťovna - Kooperativa - mi vyplatila 11.000 Kč. V Opelu mi řekli, že je to škoda za 50.000 Kč a neautorizovaný servis mi řekl, že bez faktury to udělají za 20.000. S fakturou, která je potřeba pro případný spor by byla oprava samozřejmě zase o několik tisíc dražší. Tak jsem neváhal a navštívil advokátku. Ta mě ubezpečila, že podobný soud už vyhrála a obvykle postačí podat trestní oznámení na viníka i na pojišťovnu. Pojišťovna pak velmi rychle rozdíl doplatí a následně vymáhá po viníkovi, ale to tě už nemusí zajímat. Ovšem to pro tebe znamená si nechat auto opravit, vyžádat si veškerý doklady a pokud možno i přehled provedených úkonů. Pak podat trestní oznámení na pojišťovnu i viníka. V první řadě jsem se pokusil domluvit s viníkem, který samozřejmě argumentoval tím, že si platí pojistku a ať si to řeším s pojišťovnou. Já jsem nakonec udělal to, že jsem si auto v podstatě se známým opravil sám a 11.000 mi stačilo na díly a hlavně na lak. Samozřejmě mě to stálo spoustu času. Naštěstí se jednalo převážně o odřený lak a poškozený nárazník, takže se to dalo zvládnout pouze s pomocí lakýrníka. Nicméně v případě vážnějšího poškození bych s trestním oznámení neváhal. Pokud máš zájem, tak můžu poslat kontakt na advokátku, které opravdu věřím a poradila mi :?:

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 17 úno 2009, 19:58

TO MAVA: dělám v pojištovně, vím o čem mluvím. Je nesmysl aby ti pojišťovna řekla 11 tis a opel 50 tis., pojišťovna bude akceptovat opravu v Oplu! Tak si to necháš od opla, ale musiš počítat, že tam bude amortizace. Nebo si to nech opravit ze starších dílů, nebo z replik a pojišťovna ti zaplatí vše bez amortizace!!

Odpovědět