Mám osobní zkušenost s naprosto stejným případem. Pojišťovna - Kooperativa - mi vyplatila 11.000 Kč. V Opelu mi řekli, že je to škoda za 50.000 Kč a neautorizovaný servis mi řekl, že bez faktury to udělají za 20.000. S fakturou, která je potřeba pro případný spor by byla oprava samozřejmě zase o několik tisíc dražší. Tak jsem neváhal a navštívil advokátku. Ta mě ubezpečila, že podobný soud už vyhrála a obvykle postačí podat trestní oznámení na viníka i na pojišťovnu. Pojišťovna pak velmi rychle rozdíl doplatí a následně vymáhá po viníkovi, ale to tě už nemusí zajímat. Ovšem to pro tebe znamená si nechat auto opravit, vyžádat si veškerý doklady a pokud možno i přehled provedených úkonů. Pak podat trestní oznámení na pojišťovnu i viníka. V první řadě jsem se pokusil domluvit s viníkem, který samozřejmě argumentoval tím, že si platí pojistku a ať si to řeším s pojišťovnou. Já jsem nakonec udělal to, že jsem si auto v podstatě se známým opravil sám a 11.000 mi stačilo na díly a hlavně na lak. Samozřejmě mě to stálo spoustu času. Naštěstí se jednalo převážně o odřený lak a poškozený nárazník, takže se to dalo zvládnout pouze s pomocí lakýrníka. Nicméně v případě vážnějšího poškození bych s trestním oznámení neváhal. Pokud máš zájem, tak můžu poslat kontakt na advokátku, které opravdu věřím a poradila mi