největší rozměr kol zapsaný v TP

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

největší rozměr kol zapsaný v TP

Příspěvek od Mike.S »

ahojte, přemýšlím o 17" na svou Zafiru a tím pádem i o jejich legalizaci ve velkém TP, myslím si, že z rozměrem 17" kol by neměl být problém, jenom nevím jaký rozměr pneu k nim, nemáte tu někdo OPC-čko? na základě tohoto rozměru bych poslal žádost do Prahy na Opel, aby mi vydali lejstro pro DI k zápisu do TP, přemýšlel jsem i o 18" nebo 19" ale ty tady asi nikdo oficiálně povolené asi nemáte, nebo jo?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Reklama

YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

nevim nevim v praze se na tebe taky vybodnou i když má opc 18-19 někdo už to takhe zkoušel lepší cesta je kola s certifikátem
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

18-19 má jen "B" Zafira, "A" má pouze 17" nebo se mýlím? co se týče té Prahy, kámoš tak posílal žádost o zápis 16" na Vectru a fungje to tak, jinak bych to sem nepsal, jde mi jen o ten rozměr kol (pokud možno celý)
xJxx ET xx a rozměr pneu k tomu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

jj já myslel že máš b zafu každopádně zjisti a dej vědět jak si dopad někomu na astru 17 nepovolily a taky je opc má
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

tak pneu už bych měl, je to 225/45 R17, teď už jenom ty kola
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

jestli sou stejný s astrou tak mám v tp 7.5x17 et 37
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

to si právě nejsem jistý, já mám v TP pouze 15" a 16" a u obou mám ET 43, zatím co u G je ET 49 tak nevím, zkusím ještě pohledat na netu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

jenomže moje kola a opc kola maj schodný rozměry ted otázka jestli sou schodný astra i zafira opc kola
Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

no podle TOHOTO to vypadá na rozměr, který jsi psal, tedy 7,5x17; 5x110; 225x45 R17, teď ještě zjistit, jestli by mi ti šmejdi povolili i něco většího, třeba ty 18" nbo 19"
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

tak teď su z toho :!: nejčastěji se objevuje rozměr 7,5J 17 ET 47 ale Steinmetz jich má hned několik, chjo, nemůže to být jednodušší :?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

no teda nevim nevim jak to bude s tím zápisem, tady jsem k tomu našel něco na www.elektrony.cz

:arrow:
Je možno použít i jiné velikosti a parametry kol, než doporučuje výrobce vozidla. Záruka na vozidlo tím není v žádném případě dotčena a není třeba souhlas výrobce vozidla. Alternativní velikost kol a pneu je možno za určitých podmínek a s pomocí tzv. Typového listu (viz. níže) zapsat do velkého technického průkazu (dále jen TP). Jestliže kupujete elektrony (litá kola, alu kola, wheels, al kola) jiného rozměru, než máte uvedeno v TP, a chcete tento nový rozměr zapsat do TP, do poznámky v objednávce prosím napište, že žádáte tzv. Typový list.

Co je Typový list?
Papír, rozsahu jedné strany A4, na kterém je uveden konkrétní prodávaný typ kola, typ vozu pro který je určen, doporučené velikosti pneu a číslo schválení. Musí být potvrzený dovozcem zaregistrovaným na MDČR a prodejcem.

Kdy typový list není třeba?
Pokud již máte příslušný rozměr kola a pneu zapsaný v TP a nová kola mají české (příp. evropské) schválení, v takovém případě Typový list, TÜV protokol ani kontrolu na STK nepotřebujete.

Lze vystavit typový list na elektrony (litá kola, alu kola, wheels, al kola) zakoupená jinde (u jiné firmy, v minulosti nebo z druhé ruky)?
Bohužel ne. Typový list lze vystavit na požádání pouze při prodeji a pouze na konkrétní sadu kol, kde je naše firma dovozcem, případně prodejcem.

Co potřebujete pro zápis kol a pneu do TP?
1) Typový list, potvrzený autorizovaným dovozcem zaregistrovaným na MDČR a potvrzený prodejcem. Naše firma je autorizovaným dovozcem, zaregistrovaným na MDČR.
2) Německý protokol TÜV o zkoušce na konkrétní typ vozu.
3) Překlad protokolu TÜV (v praxi se obvykle se na dopravním inspektorátu nepožaduje) - ke stažení zde. (Klikněte dole na stránce na Překlad vzoru schválení KBA (ABE) XXX)
4) Potvrzení o kontrole technikem typu "K" (= technikem na kterékoliv stanici STK). Technik na STK porovná elektrony (litá kola, alu kola, wheels, alu disky) na autě s Typovým listem.

Možné komplikace:
K některým značkám kol nelze Typový list vydat, protože výrobce litých kol k tomu nedal souhlas - to je celkem častý případ, protože Typové listy jsou český vynález, který výrobci kol neznají. Informace o možnosti vystavit na kola Typový list máme uvedeny u každého kola pod odkazem Info o výrobci.
K některým typům aut neexistuje německý protokol TÜV, protože jsou např. staršího roku výroby nebo v Německu neexistují (např. Renault Thalia)

Existuje i jiná cesta zápisu litých kol do TP, než Typový list?
Pouze otestovat kola přímo na Vašem autě, na zkušebně DEKRA nebo TÜV Süd v Praze, za poplatek v řádu tisíců Kč.
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

Magma Red
Obrázek
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

:oops:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
LiTe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiTe »

předpokládám že typový list budou mít nejspíš jen známé, kvalitní, drahé značky :twisted:
.....Opel Astra G 1,6 16V byla... ted mam Subaru impreza WRX combi 01rv s 06 tvari :-)
Yamaha XT 660 X Supermotard
lite.rajce.net......
Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla »

LiTe píše:předpokládám že typový list budou mít nejspíš jen známé, kvalitní, drahé značky :twisted:
ne ne, i mě dali na moji levnou neznámou značku typový list :wink:
Odpovědět