operadlo predného sedadla

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Pico

operadlo predného sedadla

Příspěvek od Pico »

Ludia poradte mi ako vyzerá kostra - konštrukcia operadla predného sedadla. Rozhodol som sa, že injekčnou striekačkou cez tapacír vstreknem WD 40 do tej konštrukcie, pretože mi vŕzga. Len neviem si predstaviť ako tá kostra vyzerá a čo mám vlastne mazať. Vŕzga to v strede operadla, ako keby pružina - pružiny. Ďakujem. :cry:
Astra II
Reklama

Pico

Příspěvek od Pico »

Fakt mi nikto z Vás neporadí ? :cry:
Astra II
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

mě to vrže taky ale ne zase tak moc abych to řešil WD40, ti to proteče na potah a akorát si zas*reš hadry
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Pico

Příspěvek od Pico »

Mike, už som do sedadla dávku dal, nepretieklo to ale mal som krátku ihllu a nedostal som sa k pružinám. Nie je to ani u mňa katastrofa ale už ma to nebaví stále počúvať vrzganie ako keby som sedel u babky na pohovke. Dá sa to vyriešiť rozobratím celého sedadla ale tomu sa chcem vyhnúť. Preto chcem vedieť ako to operadlo vlastne vyzerá, koľko je tam tých spružín ako sú ďaleko od seba, prípadne v koľkých radoch a pod.
Astra II
Pico

Příspěvek od Pico »

Nikto z Vás ešte nevidel kostru operadla ? Hľadal som to aj v knihe "ako na to" ale kostra operadla tam nie je. Pomohlo by mi, keby ste mi niekto napísal ako to vyzerá a čo mazať. Ďakujem. Inak mojou váhou to nebude lebo som posadil za volant ženu a tá má ledva 50 kg. Vrzgalo rovnako.
Astra II
A.P.

Příspěvek od A.P. »

hele opěradlo sedadla jsem rozdělával nedávno . Mám ale 3 dveř tak nevím jestli ti pomůžu . Jinak návod jak sudnat čalounění je na webu těchto stránek
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
A.P.

Příspěvek od A.P. »

OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Pico

Příspěvek od Pico »

Mám auto ešte v záruke a ak sa mi to nepodarí, predajca mi potom záruku neuzná. Ak si to mal rozobraté, prosím Ťa čo v tom operadle môže vrgať ? Ak sú tam struny ako sú usporiadané, ako sú ďaleko od seba. Ako som tu už písal, chcem spraviť taký amatérsky ale najjednoduchší proces, vstreknúť cez čalúnenie WD 40. Len neviem ako to znvútra vyzerá a čo je potrebné vlastne premazať. Vŕzga mi to pokiaľ som presne lokalizoval v strede operadla, ako keby tam bola cez šírku operadla výstuha a na nej spružiny. Ale neviem, môže tam tých spružín byť veľa, teda vôbec si to neviem predstaviť a už ma to nebaví pri každom najmenšom pohybe počúvať zvuky ako keby som sedel u babky v starom gauči. Prosím ťa popíš mi to.
Astra II
A.P.

Příspěvek od A.P. »

já jsem řešil jiný problém než ty. nešlo mi sklápění opěradla ale oddělat a zase nasadit čalounění zezadu sedačky nebyl problém tak to zkus taky
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Pico

Příspěvek od Pico »

Nebudem to riskovať. Na viacerých fórach písali, že aj v servise sa to podarilo odstrániť až na 4. pokus, resp. museli meniť sedačku. Ak by zistili, že som do nej babral, tak môžu špekulovať. Veď vieš. Skúsim to teda ešte raz, mám dlhšiu ihlu a keď to nezabere, tak pri garančke sa môžu tešiť. Inak som tu už písal, že sa v Opli hrajú, že to ešte nikdy nepočuli - vrzať sedadlo v Astre G. Dám vedieť ako som dopadol. Idem na to zajtra.
Astra II
Pico

Příspěvek od Pico »

No, tak sa mi to nepodarilo. Navyše mám vpredu mastný fľak. Neviem, ktorý fras tam môže vŕzgať. Tentoraz som to fúkol zozadu a WD prešlo skrz ale vŕzga to stále. Teraz rozmýšľam či budem čakať na garančku - 11/2008 alebo to zaveziem k predajcovi. :cry:
Astra II
Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar »

Zavez to tam ať se staraj.A kdyby se to nepodařilo odstanit můžeš na garanční prohlídce zatlačit na výměnu.
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky
Pico

Příspěvek od Pico »

Minulý víkend som absolvoval cestu cez celé Slovensko. Dohromady cca 1200 km. Po 400 km operadlo postupne prestalo vŕzgať :D . Pred cestou som po celej ploche poriadne zatlačil lištu pod čelným sklom a takisto sa mi ozvala len veľmi jemne a na chvíľku, cca po 400 km. Dúfam teda, že už s pazvukmi bude pokoj.
Astra II
Pico

Příspěvek od Pico »

No tak som tu s tým istým problém zase. Operadlo pekne vrzgoce ako postel u babky. Zdá sa mi, že ak dlhšie sedím, tak to postupne slabne. Fakt to nerobí aj Vám :? :? :?
Astra II
Pico

Příspěvek od Pico »

Čo mi poradíte. Za pár dní idem na 1. garančku. Operadlo pukoce ale keď dlhšie sedím, tak to slabne. Mám si nechať vybrať a rozobrať preto celé sedadlo ? Je to v záruke ale bojím sa, či to dajú do pôvodného stavu. Išli by ste do toho alebo radšej jemné vrzganie ? :?
Astra II
Odpovědět