Kacirska myslenka :)

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
philips412
Kontaktovat uživatele:

Kacirska myslenka :)

Příspěvek od philips412 »

Ahoj,tak me ted po precteni jakesi diskuze na netu prislo, ze by asi nemuselo byt uplne od veci jezdit celorocne POUZE NA ZIMNICH gumach,chlapik tam psal,ze to tak dela,stejne ma ta zimni guma zivotnost 4 roky,tak proste celorocne sjizdi zimni,pac nenajede prilis km,nemusi tudiz jezdit prezouvat, cimz taky neco usetri...

Priznam se, ze me ta myslenka zaujala... :) Asi proto, ze jsem sporivy typ a najezdim cca 15tis. rocne a to prevazne po meste, zadnej zavodnik taky nejsem,proste beznej konzument jedny krasny nemecky krabicky :)

Nu,nahodte sve nazory- jake jsou dalsi vyhody / nevyhody?
PHILIPS

G KOMBI 98 1.6 16V X16XEL
Reklama

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

No ja tiez este nemám prezuto. Bo mám dve letné po predcházajucom majitelovi..su tak 80%.A potreboval by som kupit dve pouzité..no nejako sa mi nedarí zohnat...Nove kupovat nechcem...To ked az tak potom naraz vsetky 4.A uz som aj nad tým rozmýslal ze doderiem tieto zimáky čo mám teraz obute....Len neviem či sa to bude dobre správat pri 130 km/h na rozpálenéj dialnici... :D
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

pokud jezdíš málo a žádnej dravec nejsi tak je to NO problém, jen sou ty zimáky trošku hlučnější, ale pokud ti to nevadí tak ok.
Znám pár starších lidi co jezdí klidnou jízdou a zimáky drží fpoho
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Karel R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel R »

Na ježdění to asi nevadí, ale nesmýš chtít rychle zabrzdit, zimáky a rozpálenej asfalt nejdou moc dokupy!
Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi »

Nechápu jak muže někdo napsat takovou blbost ohledně používaní zimních gum v létě (na takové blbosti jsou takzvané celoroční dezény), proč asi výrobci rozlišují zimní a letní směsi - za chvilku někdo napiše proč kupovat zimní když není žádná zima. A chtěl bych vidět tu zimní gumu jak se chová v letě a jak vypadá po létě. A to že to šileně zvedne spotřebu, jak se ta guma bude lepit k asvaltu... No prostě zase někdo seděl dlouho na slunku
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

Lepsi zimni v lete nez letni v zime :wink: Pokud clovek najede 15tkm rocne, tak si troufam rict ze by zimaky 4 sezony nevydrzely.
Jinak nejakej cas jsem jezdil se sluzebakem co mel celorocni Michelinky a bylo to naprosto v pohode. Sedeli v zime lepe nez ContinentalEcoContact a v zime lepe nez Firestone Winterhawky na moji Astre .... ale hlavni pricina byla ze nebyly na Astre, ale na Mondeu, ktery ma nesrovnatelne lepsi jizdni vlastnosti :)
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

no pokud ti nevadí že to v létě na zimákách nebrzdí tak proč ne
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

Melodi píše:Nechápu jak muže někdo napsat takovou blbost ohledně používaní zimních gum v létě (na takové blbosti jsou takzvané celoroční dezény), proč asi výrobci rozlišují zimní a letní směsi - za chvilku někdo napiše proč kupovat zimní když není žádná zima. A chtěl bych vidět tu zimní gumu jak se chová v letě a jak vypadá po létě. A to že to šileně zvedne spotřebu, jak se ta guma bude lepit k asvaltu... No prostě zase někdo seděl dlouho na slunku
to víš ty máš astru ve sportu, tam bych doporučil jen sliky...

:!: :!:

nejsem zastánce ježdění na zimákách, je to škoda kurvit když je doporučenej min. dezén 5mm, ale pokud člověk najezdí malinko a jezdí pomalu a většina je město tak to moc ničemu nevadí, fotr ma služebáka a má tam už několik let imrvére zimáky( Kleber bo co toje za šmejd) a drží furt ok,jezdi pomalu a štreky do 20km pak stojí a pak zas jede, takže k žádnýmu brutálnímu lepeni gumy k asfaltu alá F1 se nekoná.
Na felcku sme kupovali funglofky zimáky a sou sjetý tak o 2mm a starý asi už 6 let,prostě to nejezdí tak se stejně budou muset sjet přes leto někdy.
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi »

Já jen nedokážu pochopit lidi vymýšlejí za blbosti.... gumy zase taká pálka nejsou když se ta cena rozpočítá na jejich životnost. Používám na autě celkem kvalitní gumy a ten rozdíl mezi zimními a letními je celkem fest znát. Ale to raději lidi budou vymýšlet samé blbost v zimě jezdit na letních když stojí tak vykouří tunu cigaret (za které je nebolí dát ty peníze) a pak když kvůli kolům a špatného technického stavu svého auta způsobí nehodu... tak se pak diví - a ty peníze co na duležitých věcech ušetřili jim na hřbitově budou platné
iwo126

Re: Kacirska myslenka :)

Příspěvek od iwo126 »

philips412 píše:Ahoj,tak me ted po precteni jakesi diskuze na netu prislo, ze by asi nemuselo byt uplne od veci jezdit celorocne POUZE NA ZIMNICH gumach,chlapik tam psal,ze to tak dela,stejne ma ta zimni guma zivotnost 4 roky,tak proste celorocne sjizdi zimni,pac nenajede prilis km,nemusi tudiz jezdit prezouvat, cimz taky neco usetri...

Priznam se, ze me ta myslenka zaujala... :) Asi proto, ze jsem sporivy typ a najezdim cca 15tis. rocne a to prevazne po meste, zadnej zavodnik taky nejsem,proste beznej konzument jedny krasny nemecky krabicky :)

Nu,nahodte sve nazory- jake jsou dalsi vyhody / nevyhody?
:idea: ak chces takto jazdit na tvojom mieste si kupim celorocne pneu
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

Kdyz s tim bude pocitat a v teplejch dnech drzet vetsi odstupy a podobne, tak v tom nevidim problem ... jak uz jsem psal - lepsi nez ti co jezdej v zime na letnich. Ja letos nebo pristi rok taky budu zimaky dojizdet pres leto protoze uz budou prilis stary - nejak jsem je nestihnul ojezdit :?
Akorat tech 4x15tkm podle me nevydrzej ... Taky bych v takovym pripade zvolil celorocni gumy.
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

je pravda, že když člověk rozpočíta cenu klasickejch gum na ty roky tak je to pakatel, šesřit se určitě nevyplácí, ale když to někomu vyhovuje a má auto aby dojel k babce na oběd a do práce 5km atd. tak zimáky neva.

Já jezdim taky málo a gumy kupuju jetý za pár peněz, sice nový sou nový,ale 20 litrů na gumy nemám

dneska v noci dokonce mrzlo, takže kdo má stále zimáky tak nic nezkazí
Marcco

Příspěvek od Marcco »

Melodi píše:Já jen nedokážu pochopit lidi vymýšlejí za blbosti.... gumy zase taká pálka nejsou když se ta cena rozpočítá na jejich životnost. Používám na autě celkem kvalitní gumy a ten rozdíl mezi zimními a letními je celkem fest znát. Ale to raději lidi budou vymýšlet samé blbost v zimě jezdit na letních když stojí tak vykouří tunu cigaret (za které je nebolí dát ty peníze) a pak když kvůli kolům a špatného technického stavu svého auta způsobí nehodu... tak se pak diví - a ty peníze co na duležitých věcech ušetřili jim na hřbitově budou platné
souhlasím naprosto taky nechápu lidi co šetří na věcech do auta zvlášť co se týká bezpečné jízdy.....jak si psal na hřbitově jim ty peníze co ušetří pak budou houby platný navíc by tě to možná ve finále vyšlo finančně stejně když sjezdíš dřív ty zimáky a budeš muset koupit další takhle jen přezuješ a za tu dobu nž sjedeš letní/zimní tak jen ty zimní budeš kupovat dvakrát to je můj názor na věc :wink:
Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi »

Jasně když chceš zase tak moc šetřit tak, tak si mužeš koupit 2 sady plechaču na to nějaké galusky a je to..
genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 »

No pánové já vám nechápu: Co je to celoroční pneu?? taková směs pneu neexistuje :shock: je to blbost :evil: aby jedna směs zvládala stejnou vlastnost v +30 a v -10 :idea:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Odpovědět