Pls poraďte před koupí - Kombajn 1.6, automat,r.2003
Pls poraďte před koupí - Kombajn 1.6, automat,r.2003
Ahoj,
zkuste mi prosím zoponovat nákup tohoto mazla:
Astra kombajn, r2003, dovoz z D, automatická převodovka, 1.6benzínek, serviska, po 1.maj, černá metalíza, tón. skla, el. okna(zrcatka ne),DO centrál, man. klima, park. senzory, 4xAbg,ABS, nastav. sedačky, CDplayer, orig. TP. Najeto cca 77000km, jen letní gumy, lité disky, v kufru vana. Požadovaná cena 189.000Kč.
Při prohlídce zjištěno: Rezatej výfuk, skoro to nebrzdí (odpor klade, ale bez efektu, ABS nezabere, ani když se pos*, co to může být? Jen kotouče?) .
Zásadní připomínky k aut. převodovce? Má někdo z vlastní kůže zkušenost se spotřebou? (Viděl jsem tu jednu zkušenost, že 8,5l po městě, to mě přijde normál. Kdybych tam dal časem plyn, spotřeba už mě zajímat nebude)
Co byste na tom po koupi udělali? (destičky, kotouče, nový olej a filtr do převodovky, těsnění motoru,..?)
Znáte v Brně a okolí dobrý servis, kde to nechat zrevidovat? (co Asko, BSAuto?, je něco lepšího i neznačkového?, dvorní mechanik ideální)
Je potřeba nějak prověřovat, jestli to nemá v D nějaký právní problém? (leasing, kradené)
Díky za rady
Estevez
zkuste mi prosím zoponovat nákup tohoto mazla:
Astra kombajn, r2003, dovoz z D, automatická převodovka, 1.6benzínek, serviska, po 1.maj, černá metalíza, tón. skla, el. okna(zrcatka ne),DO centrál, man. klima, park. senzory, 4xAbg,ABS, nastav. sedačky, CDplayer, orig. TP. Najeto cca 77000km, jen letní gumy, lité disky, v kufru vana. Požadovaná cena 189.000Kč.
Při prohlídce zjištěno: Rezatej výfuk, skoro to nebrzdí (odpor klade, ale bez efektu, ABS nezabere, ani když se pos*, co to může být? Jen kotouče?) .
Zásadní připomínky k aut. převodovce? Má někdo z vlastní kůže zkušenost se spotřebou? (Viděl jsem tu jednu zkušenost, že 8,5l po městě, to mě přijde normál. Kdybych tam dal časem plyn, spotřeba už mě zajímat nebude)
Co byste na tom po koupi udělali? (destičky, kotouče, nový olej a filtr do převodovky, těsnění motoru,..?)
Znáte v Brně a okolí dobrý servis, kde to nechat zrevidovat? (co Asko, BSAuto?, je něco lepšího i neznačkového?, dvorní mechanik ideální)
Je potřeba nějak prověřovat, jestli to nemá v D nějaký právní problém? (leasing, kradené)
Díky za rady
Estevez
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych spis vzal 1.8 16V, sam mam tu 1.6 a i kdyz jsem spokojeny dost vykonu neni nikdy dost, kor kdyz jedes nalozenej.
Ja po koupi menil rozvody a kotouce s destickama, pokud budes jezdit porad na D i z kopce brzy odejdou.
Ja po koupi menil rozvody a kotouce s destickama, pokud budes jezdit porad na D i z kopce brzy odejdou.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Děkuji za odpověď.
Není to o tom, že bych sháněl automat, ale všude jsou astry z r. 1999/2000, a tohle je jediná zachovalá co jsem našel. Automat beru jako bonbónek. Ad výkon pár let jsem jezdil s atrou kombajnem 1.2/16v a taky jsem to přežil
, tak to snad horší nebude.
Chápu odpověď tak, že u automatu není opotřebení brzd podezřelé, s výměnou kotoučů a destiček třeba počítat.
Není to o tom, že bych sháněl automat, ale všude jsou astry z r. 1999/2000, a tohle je jediná zachovalá co jsem našel. Automat beru jako bonbónek. Ad výkon pár let jsem jezdil s atrou kombajnem 1.2/16v a taky jsem to přežil

Chápu odpověď tak, že u automatu není opotřebení brzd podezřelé, s výměnou kotoučů a destiček třeba počítat.
Po koupi
Zdarec
Tak jsem tento stroj zakoupil. Jak jsem zjistil až později není bez vad:
Zlomený zadní silentblok motoru a jeden přední poškozený. Podle mechanika se s tím dá jezdit, ale vypadá to teda dost blbě.
Je rozhozená geometrie, zatáčí vlevo. Může to s tím souviset? Má cenu dělat geometrii před opravou silentbloku?
Zadní kola dost hučí, ale ložiska jsou podle protočení na zvedáku ok. Čím to může být?
Stalo se někomu, že po koupi astry zjistil vážné poškození a řešil to s prodejcem? Jaká byla úspěšnost?
Tak jsem tento stroj zakoupil. Jak jsem zjistil až později není bez vad:
Zlomený zadní silentblok motoru a jeden přední poškozený. Podle mechanika se s tím dá jezdit, ale vypadá to teda dost blbě.
Je rozhozená geometrie, zatáčí vlevo. Může to s tím souviset? Má cenu dělat geometrii před opravou silentbloku?
Zadní kola dost hučí, ale ložiska jsou podle protočení na zvedáku ok. Čím to může být?
Stalo se někomu, že po koupi astry zjistil vážné poškození a řešil to s prodejcem? Jaká byla úspěšnost?
-
- Kontaktovat uživatele:
Já měl po koupi v prdeli váhu vzduchu... cena 3500 kč. Každý má možnost to prohlídnout než to koupí... ty sylenbloky by si určitě na kanále odhalil.. stejně jako já bych odhalil váhu vzduchu, kdybych to hodil na diagnostiku. Prostě sem to neudělal, příště budu chytřejší, a tak sem to zaplatil.. 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Dvakrat mer jednou rez
No jo, praskly silentblok jsme na kanále neobjevili a to jsem na to koukal ja, kamos co ma vrakoviste, dva servisaci prodejce, den na to chlapik pri evidencni kontrole. A pritom to uz muselo byt, bo jsem na tom ujel asi 200km a predni neulomeny silentblok je opotrebovany.
Jo jo, dvakrat mer...
Jo jo, dvakrat mer...
- Princ William
- Princ William
tak to bych nekoupil ani za nic a ještě za takovou cestru v kombajnu v super stavu po servise včetně komplet nových rozvodech ... viz.https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 528#114528 prodejce si musel mnout ruce ....
LPG INTERFACE
Tamagočimu po týdnu provozu shořela jedna H7, tak jsem v hypernově koupil k rohlíkum i žárovku. Jak se ukázalo při seřízení světel, dobrá volba to nebyla 
Stroj byl dneska na geometrii a krome vymlácených horních silentbloků na předních kolech dobrý.
Tímto zde pro kontrolu geometrie doporučuji autodílnu pana Kristka v Brně ve Starém Lískovci,Kroupova ulice. Práce dobrá, cena lidová a ještě se člověk něco přiučí.

Stroj byl dneska na geometrii a krome vymlácených horních silentbloků na předních kolech dobrý.
Tímto zde pro kontrolu geometrie doporučuji autodílnu pana Kristka v Brně ve Starém Lískovci,Kroupova ulice. Práce dobrá, cena lidová a ještě se člověk něco přiučí.
Možná mám o pět let starší auto , ale ...... nemá to cenu komentovat , ty jsi koupil hujdu a nechceš si to teď přiznat ......Estevez píše:Prodejce seriozně uznal chybu svých techniků a nabídl opravu zdarma.
to svantner: tvoje vyjádření mi nepřijde objektivní, srovnání s o 5 let starším autem není možné.
Během koupě jsem udělal pár zkušeností, až bude po všem shrnu to, ať z toho něco mají ostatní.
LPG INTERFACE
-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně že to tvoje jde na dračku.... 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....