sněhové řetězy
sněhové řetězy
co si myslíte o řetězech s marketů za ccs 400kč. ?
- Reklama
Mám dost bídný zimáky, na nový zatím není..
Taky jsem uvažoval o těchle marketovejch jako nouzovým řešení. Jenže, když jedu na sněhu já, tak mě to baví. A když ta moje, tak stejně řetězy nenasadí, a že si už letos toho čerstvýho sněhu užila!
Podle mího je to vyhozený 5kilo, stejně asi moc nevydržej.

Podle mího je to vyhozený 5kilo, stejně asi moc nevydržej.
no taky premejslim o retezech jak pojedu na silvestra do hor, rikam si jaky koupit, je fakt ze v tedlech hypermarketech nebo at uz je to obi ci podobny shopy s oddelenim pro auta, tak tam maj vbetsinou dvoje retezy, jedny za 399 a druhy za 999, je mi jasny ze se casem roztrhaj, ale jestli se ty levnejsi roztrhnout tak po cca 40 km??? to bych se na to
nebo za jak dlouho se ti roztrhly?
edit: synologic: neznicilo ti to podbehy??

edit: synologic: neznicilo ti to podbehy??
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
- synologic
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem je sice na jiným autě, né na Astře, ale těch necelých 10km co jsem jel s těma prvíma, byla hrůza.
Někdy se povede, že prasknou a dá se s tím jet aniž by to tlouklo do auta, ale to nebyl můj případ.
Ta jízda byla utrpení, ale když je numůžeš sundat, protože víš, že pak by jsi se už nepohnul, tak se to prostě musí dojet.
Na těch druhých mi praskly oba ty řetízky s těma gumkama, jak se s tím na konec napne celý řetěz.
Kdybych věděl, že pojedu někam, kde se bez řetězů nehnu, tak bych nebral nic, co by bylo pod 2000kč.
Někdy se povede, že prasknou a dá se s tím jet aniž by to tlouklo do auta, ale to nebyl můj případ.
Ta jízda byla utrpení, ale když je numůžeš sundat, protože víš, že pak by jsi se už nepohnul, tak se to prostě musí dojet.

Na těch druhých mi praskly oba ty řetízky s těma gumkama, jak se s tím na konec napne celý řetěz.
Kdybych věděl, že pojedu někam, kde se bez řetězů nehnu, tak bych nebral nic, co by bylo pod 2000kč.

Vím já??? Dal mi je ježíšek...gErda píše:kolik stojej? jj v rakousku sou povinny, to uz sem taky slysel

Usmívej se! Zítra bude hůř a pozítří možná už ani nebude.
zimní řetězy na kolo 14 x 15 palců
Ahoj.
Včera jsem koupil Astru Classic. Měl jsem Astru F.
Plánuji pořízení zimních pneumatik a rád bych se vyvaroval jedné věci. Můžete se se mnou prosím podělit o zkušenosti s řetězy na kolech velikosti 14 a 15 palců?
Jedná se mi konkrétně o to, zda při větším rozměru zbývá dost místa mezi pneumatikou s řetězem a podběhem?
Zkoušel jsem najít odpověď na fóru, ale bez výsledku.
Za případné rady a věcné postřehy předem děkuji.
Včera jsem koupil Astru Classic. Měl jsem Astru F.
Plánuji pořízení zimních pneumatik a rád bych se vyvaroval jedné věci. Můžete se se mnou prosím podělit o zkušenosti s řetězy na kolech velikosti 14 a 15 palců?
Jedná se mi konkrétně o to, zda při větším rozměru zbývá dost místa mezi pneumatikou s řetězem a podběhem?
Zkoušel jsem najít odpověď na fóru, ale bez výsledku.
Za případné rady a věcné postřehy předem děkuji.
Jiné než podle TP jsem nezvažoval. Mám zkušenosti s Fábií, pantáta koupil zimní gumy, údajně dle TP a s řetězy to nešlo. Jezdím dost na kopce a potřebuju spíš zkušenosti. V rozbředlém sněhu, který se hromadí na podběhu a namrzá. Pokud vycházejí lépe 14(185/65) či 15(185/65)?
Za využití prográmku na přepočet jsem zjistil toto:
rozměr-----------------výška pneu--rozdíl poloměru -----------rozdíl obvodu
185/65/14 ------------120 mm,----------------0------------------0------
185/65/15-------------120 mm,----------- +13 mm,----------- +79mm
Zda se oněch 13 mm rozdílu vůbec projeví?
Za využití prográmku na přepočet jsem zjistil toto:
rozměr-----------------výška pneu--rozdíl poloměru -----------rozdíl obvodu
185/65/14 ------------120 mm,----------------0------------------0------
185/65/15-------------120 mm,----------- +13 mm,----------- +79mm
Zda se oněch 13 mm rozdílu vůbec projeví?