TURBO - motor Y20DTH

Odpovědět
Bobik
Kontaktovat uživatele:

TURBO - motor Y20DTH

Příspěvek od Bobik »

Caute,
nemate nekdo zkusenosti s pretesnenim (opravou) TURBA??? Pri mojem patrani proc mi nejede auto tak jak ma, jsem pri sundani vahy vzduchu a naslednem sundani trubky od turba k intercoleru nasel v obou vedeni vzduchu olej ve vetsim mnozstvi. Kdyz sem prijel do servisu tak mi rekli, ze u auta s 91.000km je to normalni a ze pri muzu byt rad, ze mi to "zere" jen 1litr oleje na 4000km...
Nemate nekdo zkusenost s opravou turba? Nelibi se mi totiz cena noveho .. neco kolem 30tKc.
Astrulim zdar...
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
Reklama

Spin

Příspěvek od Spin »

Prověř si pořádně, jestli to opravdu teče turbem hodně, ať to neděláš zbytečně. Já mám v turbu taky olej a dokonce mi vzlíná tím spojem mezi turbem a tou trubkou a trochu i intercoolerem. Mě to ale ojeje bere docela málo, cca od horní rysky ke spodní od výměny k výměně. (tj. cca 15tis. km) Tyto motory prý občas berou víc oleje, ale řeší se to spíš přetěsněním ventilů. Co já vím tak s turbem nebývají problémy.
Najeto mám 110 tis. km
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Spin píše:Prověř si pořádně, jestli to opravdu teče turbem hodně, ať to neděláš zbytečně. Já mám v turbu taky olej a dokonce mi vzlíná tím spojem mezi turbem a tou trubkou a trochu i intercoolerem. Mě to ale ojeje bere docela málo, cca od horní rysky ke spodní od výměny k výměně. (tj. cca 15tis. km) Tyto motory prý občas berou víc oleje, ale řeší se to spíš přetěsněním ventilů. Co já vím tak s turbem nebývají problémy.
Najeto mám 110 tis. km
Na kolik ta sranda prijde, pretesneni ventilu nevis??? Ja mam totiz olej vsude v celem sani ... tak netusim co s tim. Bere mi jeste docela malo (i kdyz je to dost)..
Chavron

Příspěvek od Chavron »

mam ten isty motor. Najskor som si myslel ze tam je tiez kopa oleja, ale je to len povlak. Dostava sa tam aj cez prepadnu trubicku, ktora vracia horuce plyny z motora do sania. Inak mne to taktiez vzlina cez ten spoj medzi turbom a tou kovovou trubicou, ale ked som to vybral zistil som ze gumicka, ktora tam je je pretrhnuta a tak ju treba vymenit.
Spin

Příspěvek od Spin »

Na kolik ta sranda prijde, pretesneni ventilu nevis??? Ja mam totiz olej vsude v celem sani ... tak netusim co s tim. Bere mi jeste docela malo (i kdyz je to dost)..
Přetěsnění ventilů bude dost drahé. U Opla chtěli jen za demontáž a montáž hlavy cca 20 - 25 tis. Jinde mluvili o 10. Bližší informace bys asi našel na www.opelclubrenbau.cz. Řeší tam spíše Vectry, ale ten motor je stejný.

A kolik ti to teda toho oleje bere? Zkoušel jsi to čistit? Za jak dlouho je to zase stejné?
:idea: Teď mě napadlo: co když máš od oleje špinavou váhu vzduchu? To by mohl být důvod. Zkus ji opatrně vytáhnout a vyčistit. Já na to mrknu asi taky. :)
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

No kdyt vytru olej z potrubi a ujedu cca 80km, tak je to tam zase.. bere cca 1l na 4000km.. neni to zas tak strasne, ale neni to ani dobre :-(
Co se tyce vahy, tak s tou problem nemam, ale cistim ji obcas cisticem brzd, jak mi bylo doporuceno..
Zatim jedine co sem zatim mel, bylo praskle koleno od podtlaku a pri te prilezitosti sem zjistil, ze to auto daval do kupy nejaky blbecek.. protoze misto podtalakovych hadic tam pouzil, buch vi jake hadicky .. takze vymena a vsechno dobre.. az na ten olej :-(
Odpovědět