Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Mám problem s motorem,po nastartování studeného motoru nebo po hodine,mi kolisají otáčky motoru tak na +-1400ot.min a po cca 1min. se motor ustáli,při prošlapnutí plynu jde slyšet jakoby mírně střílelo do z výfuku,ale ozývá se to v motorove části,olej,filtry,svíčky měněny,klapka a krokový motorek čištěn.Dík za každou radu
svantner3 píše:Mám problem s motorem,po nastartování studeného motoru nebo po hodine,mi kolisají otáčky motoru tak na +-1400ot.min a po cca 1min. se motor ustáli,při prošlapnutí plynu jde slyšet jakoby mírně střílelo do z výfuku,ale ozývá se to v motorove části,olej,filtry,svíčky měněny,klapka a krokový motorek čištěn.Dík za každou radu
Vstřiky není neco ucpané? Dáváv nepravidelně nebo moc (teče) výbuchy benzín se sapluje v katu?
Teda nevím jak doma zjistit jestli vstřiky dávají málo nebo hodně paliva. Možná poslechem přes sondu (nějakou dřevěnou hůlku přiložit jedním koncem na kontrolované místo a druhý konec přiložit k uchu)a zjistit jestli cvaká nějak víc, než ostatní vstřiky. Jestli to střílí, viděl bych chybu spíš v zapalování a určitě bych jel na diagnostiku. Můžeme tady polemizovat jestli je chyba tam či onde, ale stejně nakonec nezbyde nic jiného než ta diagnostika. Ale chce to, jak už jsem psal, projít všechno co se dá s osciloskopem.
dnes jsem byl na diagnostice a hle žádná chyba , vše O.K. poměnil mi tam hadičky a řekl , že jestli to bude dělat dál tak vyměnit krokovy motorek , ale dnes ráno bylo chladno něco kolem 6 stupňů a motor naskočil bez problému ,
zajimavé
...a dali si práci a prošli to s osciloskopem? Ten objeví věci, které nemusí zaznamenat diagnostika - úhly otevření škr. klapky, doba hoření paliva a mnoho dalšího!
To by chtělo! Takhle jen vyhazuješ peníze a čekáš, jestli měli pravdu nebo ne. V servisu už nejsou opraváři, ale měniči náhradních dílů a je jim jedno jestli auto jede, nebo ne.
na dotaz v autorizovaném servise Opel mi řekli , že se stímto problémem nesetkali , zvláštní , jenom chtějí aby lidi platily platily platily , jinač jsem koupil STP na pročištění palivového systému tak uvidím zda se to nezlepší
Jestli se to nespraví tak si prohlédni stránky www.hetcl.cz . Do Litovle to maš asi daleko, ale je tam telefon a určitě ti poradí někoho, kdo to u vás v Havířově s auty a se zákazníky myslí dobře.