Zafira 2.2 dti .spotřeba jako tank 9 L
Zafira 2.2 dti .spotřeba jako tank 9 L
Prosím o pomoc .Mám zafiru 2.2 Dti.Dlouhodobě spotřeba cca 9l.na dálkové se pod 8L nedostanu. Už to řeším dlouho a začínám to vzdávat.
Turbo vyměněno ,váha vzduchu nová originál Bosch žádná CHINA ,egr vyřešen šidítkem od Alzafíra, podtlaky OK , ovládací ventil turba nový ,nafta MOL +aditiva, pneu nehraje žádnou roli 17 či 15 žádná změna. v listopadu emise které jsou prý jak u nového motoru.
Jediné co mě ještě napadá jsou vstřiky a Alzafíra napadá předvstřik.
Budu rád za každou maličkost co vás napadne.
Turbo vyměněno ,váha vzduchu nová originál Bosch žádná CHINA ,egr vyřešen šidítkem od Alzafíra, podtlaky OK , ovládací ventil turba nový ,nafta MOL +aditiva, pneu nehraje žádnou roli 17 či 15 žádná změna. v listopadu emise které jsou prý jak u nového motoru.
Jediné co mě ještě napadá jsou vstřiky a Alzafíra napadá předvstřik.
Budu rád za každou maličkost co vás napadne.
Zafira 1.8 92kw lpg, 2003
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira 2.2 dti .spotřeba jako tank 9 L
Já bych řekl, že to Luboše napadá dobře
ale
musíme to ututlat!!!

Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Jo to je fakt moc. To nejezdím ani s vlekem. A je to vůbec motorem? Brzdy jsou v poho?
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Brzdy jsem dělal před STK a schválně jsem se zaměřil na válcích jestli náhodou některé kolo nevázne a taky nic. Po ujetí nějakého toho kilometru jsem to zvedl a zkoušel točit kolama a v pohodě.
Moje teorie je takováto, podotýkám jen teorie, že vůlí na dírách pro šrouby čerpadla, se celým čerpadlem dá v přírubě lehounce pootočit. A to může nějakou tu desetinku v nastavení udělat.
Opcomem to nezjistím, jestli to umí TECH II netuším. Snad jedině v Bosch servisu?
Ale jak říkám, teorie, kdo ví, jestli to tak je.
Faktem je, že já s tím samým motorem mám dlouhodobě 6,4 a kolega v práci s tímtéž se natuhle hodnotu taky nedostane. 7 a víc.
Opcomem to nezjistím, jestli to umí TECH II netuším. Snad jedině v Bosch servisu?
Ale jak říkám, teorie, kdo ví, jestli to tak je.
Faktem je, že já s tím samým motorem mám dlouhodobě 6,4 a kolega v práci s tímtéž se natuhle hodnotu taky nedostane. 7 a víc.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Čerpadlo je napevno.Předvstřik řídí jednotka dle čidla ot kliky a teploty motoru.
Spíš jestli někdo nehrabal do rozvodů.Je nutno vše dát opravdu přesně dle nastavovacích prvků.
Spíš jestli někdo nehrabal do rozvodů.Je nutno vše dát opravdu přesně dle nastavovacích prvků.
Treba pozret cez diagnostiku na hodnoty cerpadla a otacky motoru a cerpadla ci zodpovedaju originalnym nastaveniam.(bude stacit aj OP-com). Je to v LIVE DATACH.
Pozadovany zaciatok vstreku XXX
Skutocny zaciatok vstreku XXX
otacky motoru YYY volnobeh cca 800
otacky cerpadla YYY:2 400
a este jedna hodnota ohladom mnozstva paliva ale nespomeniem si uz ako sa to presne vola.
Ale denny to ma urcite zmaknute a napise ti to presne.
Pozadovany zaciatok vstreku XXX
Skutocny zaciatok vstreku XXX
otacky motoru YYY volnobeh cca 800
otacky cerpadla YYY:2 400
a este jedna hodnota ohladom mnozstva paliva ale nespomeniem si uz ako sa to presne vola.
Ale denny to ma urcite zmaknute a napise ti to presne.
VB Z18XE EX
AH Car Z14XEP EX
AG Coupe Z20LET :) EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
AG OPC II Z20LET Arden Blau
AH Car Z14XEP EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
Tak jsem měl dnes chvíli času a kouknul pod kapotu. Zjistil jsem že do rozvodů asi někdo hrabal. Všechny víčka jsou přetěsněny silikonem a na víčku které kryje ozubené kolo čerpadla je každý šroubek jiný. Takže v lednu jde komplet motor ven a budu doufat že je tam něco špatně.
nemusis hned davat motor von. staci to dat niekomu kto sa trosku vyzna a ma aspon tusenie ako sa nastavuju rozvody na tom motore. sikovny mechanik nema co za dve hodiny az z kavou robit.
VB Z18XE EX
AH Car Z14XEP EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
AH Car Z14XEP EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
Nedávám motor ven jen kvůli rozvodům, čeká mě rozkuchat převodovku, různé gufera a úniky oleje, je tam toho mnohem víc, se to kupilo a tak jsem se rozhodl to celé vyndat. Jak se říká,, Kovářová kobyla''