nenašel jsem téma, do kterého vložit tento příspěvek, tak jsem založil nové.
Koupil jsem asi před půl rokem auto, moje první auto. Musel jsem dát opravit lanko ruční brzdy, koupit nové kotouče + desky (TRW). Pak mi začalo hučet přední kolo asi po ujetí cca 12 km. Hluk byl jako by vedle mě jel vlak, nešlo to přehlušit ani rádiem. V zatáčkách se zvuk měnil a po kontaktu s brzdovým pedálem zvuk přestal. Stačilo sešlápnout jen lehce. Ale pak to zase začalo. Zajel jsem do servisu, kde mi vyměnil pravý přední náboj a rovnou udělal kontrolu celého auta a verdikt je takový:
1) Vyměnit přední tlumiče
2) Zadní brzdové třmeny - repas
3) Brzdové trubky zadní komplet - KO
4) Silenblok motoru př. spodní - KO
5) Rachtí převodovka, udělat komplet oleje i filtry
6) Prasklá svorkovnice na ŘJ motoru po bouračce v podběhu - dostane se voda, nedrží dobře
7) ŘJ žhavení - KO, špatné starty - udělat diagnostiku

Přesně takhle mi to napsali. Potom tvrdili, že na staré kotouče dal někdo nové desky, což není pravda, když byly dělané komplet nové všechny. Čím bych měl začít? Chtěl bych to dělat postupně, ale nevím podle čeho vybrat díly, jestli stačí na eshopu vybrat vozidlo, nebo to má i jiná kritéria, protože desky jsem musel vybírat podle třmenu. To mi volal chlápek z eshopu poté, co jsem měl vybrány desky v košíku, takže teď nevím...děkuju za jakoukoliv odpověď. Druhá věc je, jestli si servis nevymýšlí. Auto nejspíš bourané bylo a prošlo STK před půl rokem, nelíbily se mu jen brzdy, tak jsem je vyměnil. Motor prý v dobrém stavu. Když si to nechám udělat u něho, tak prý kolem 20 000,-