Kontrolka emisi motoru - svieti
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Kontrolka emisi motoru - svieti
Zdravím všetkých. Začala mi po 1-2km zrazu svietiť kontrolka výfukových emisí. Po pár km začala blikať, dal som nohu z plynu dole a zas len svietila. Čítal som si v manuáli, že by to mohlo byť dačo s katalyzátorom alebo s AGR. Kontrolka elektroniky motoru sa nerozsvietila. Chcel by som vedieť čo to môže byť? V oply mi povedali ze TECH II stoji 3000Sk!!! AGR ventil nie je zaslepený... Ak to bude katalyzátor, dá sa odstrániť a nahradiť ocelovou trubkou? Prípadne sa dá dodatočne zaslepiť AGR ventil? (ked to uz hadze chybu?)
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
- Reklama
Záslepka egru nepomůže, když ho zaslepuješ, musí být funkční... Katalizátor samozřejmě jde vyříznout a dát jen trubka, ale ztratíš výkon motoru, a pokud ho jen vykucháš a necháš prázdný hrnec po katu, je to zvuk jak z wartburga.
Jinak to co ti bliká, je kontrolka motoru! Takže když zajdeš do opla za mechanikama, nebo na jakoukoliv ME, tak se s nimi určitě domluvíš, že ti to za kilšo vyčtou. A budeš vědět hned o co jde.
Jinak to co ti bliká, je kontrolka motoru! Takže když zajdeš do opla za mechanikama, nebo na jakoukoliv ME, tak se s nimi určitě domluvíš, že ti to za kilšo vyčtou. A budeš vědět hned o co jde.

END
Blika(la) kontrolka s podobou motorceka - manual hovori, ze to je riadenie emisii. To co myslis ty je auticko s klucom a to nesvieti ani neblika. Mam v aute funkcne obe kontrolky. Ta s klucom zaznamenava chyby do pamati palubneho kompu.
Nakoniec som nemusel davat ziadne prachy nejakym servisakom. Stacilo auto prehnat v poriadne vysokych otackach po ceste a bolo po probleme. Nic nesvieti ani neblika...
Asi zasvinena lambda. Holt je to motor robeny na vysoke otacky...
Ale aj tak dik za radu.
Nakoniec som nemusel davat ziadne prachy nejakym servisakom. Stacilo auto prehnat v poriadne vysokych otackach po ceste a bolo po probleme. Nic nesvieti ani neblika...

Asi zasvinena lambda. Holt je to motor robeny na vysoke otacky...
Ale aj tak dik za radu.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ