Závit na tažné oko
Závit na tažné oko
Ahoj, je tu někdo znalý strojařiny nebo zámečník? Potřebuju odtáhnout astru a nejde mi tam namontovat tažné oko, jde to jen o jeden závit a pak s tím nehnu (a násilím to nechci dotahovat). Potřeboval bych závitník a zkusit závit v rámu auta přejet znovu, jen nevím velikost.
Pokud je oko na astru g shodné s vectrou b pak závit na oku by měl být levý, průměr 16 mm, nůž Mx3, stoupání 1/8 palce. Já si závit změřit neumím, ani nevím jaký by na to měl být závitník.
Někdo kdo by měl radu?
Pokud je oko na astru g shodné s vectrou b pak závit na oku by měl být levý, průměr 16 mm, nůž Mx3, stoupání 1/8 palce. Já si závit změřit neumím, ani nevím jaký by na to měl být závitník.
Někdo kdo by měl radu?
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- Reklama
-
Re: Závit na tažné oko
A si si na 100pro isty že je to opel oko, skušal si aj z ineho opla? 

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
zajeď do obchodu se šrouby a vyzkoušej matky, jinak přeřezat na menší závit, ale co to udělá 

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Počkej, nějak nerozumím
jak vyzkoušet matky?
No já myslel, že bych právě přeřezal závit co je přímo v nosníku auta, ne ten na oku. Třeba je zkorodovaný nebo ho někdo dodrbal když tam rval oko předtím

No já myslel, že bych právě přeřezal závit co je přímo v nosníku auta, ne ten na oku. Třeba je zkorodovaný nebo ho někdo dodrbal když tam rval oko předtím
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
-
Tam je opačny zavit a ktomu netypicky, omotaj lano dole o hlavnu napravnicu a odtiahni to!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Ještě se mi kámoš zkusí podívat v práci, jestli takový závitník najde..dělá nástrojáře.
Právě jsem chtěl tahat na tyči, protože přes kopce to na laně není žádná sranda, to nechám až jako poslední variantu
To je snad zákon schválnosti, proč by to mělo jít jednoduše, když to může jít složitě
Právě jsem chtěl tahat na tyči, protože přes kopce to na laně není žádná sranda, to nechám až jako poslední variantu

To je snad zákon schválnosti, proč by to mělo jít jednoduše, když to může jít složitě

______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Po vizuální stránce (i když tam není pořádně vidět) se mi ten závit nezdá nějak špatný. Zdá se mi pokřivený začátek závitu, jako by vyhnutý směrem ven, je možné, že kdyby to bylo ono tak se jakoby kousne a nepustí šroub dál po závitu než cca jednu otáčku?
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Tam je opačny zavit a ktomu netypicky
proto jsem psal nejdříve vyzkoušej, jde li tam nějaká matka a máš závit, pak je to sranda.

proto jsem psal nejdříve vyzkoušej, jde li tam nějaká matka a máš závit, pak je to sranda.
nyní Civic
nyní Civic
No jo, jenže pochybuju, že takovou matku budou mít. já se ještě díval na ten závit na svém autě a tam je úplně bez chyby, možná to je tím začátkem, co jsem označil na fotce, zkusím to nějak upilovat a uvidím
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
závit je tam levý-opačný- je to vidět. ještě jestli to nepujde našroubovat pro uvolnění z druhé strany.
nyní Civic
nyní Civic
- Luboš X17DTL
Na tom plechu, kde je matice, je vidět, že dostal od výztuhy ránu. Výztuha udělala zřejmě tu rýhu, co je vidět. Vypadá to, že je kraj závitu pomačkaný. Pokud se nedostaneš z druhé strany (teď nevím, jestli tam je místo) na opravu závitu, nezbývá, než to hodit na lano za nápravnici nebo rameno.
Pokud jsi to dostal alespoň na začátek, dal bych do oka klíč na kolo a zkusil to narvat silou.
Pokud jsi to dostal alespoň na začátek, dal bych do oka klíč na kolo a zkusil to narvat silou.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
-
...alebo väčšim vrtakom odvrtať tu uvodnu časť na zavite a potom by to snad mohlo ist! 

Už jsem tam to oko dostal, hurá
nejdřív jsem ještě pilníkem doladil trochu závit a pak se chytlo, ten zbytek už jsem udělal pákou přes klíč. teď to jde rukou zašroubovat docela v pohodě a dotáhnout klíčem. Tak už můžu tahat a snad to vydrží.

______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______