X16XEL P0170 i s novou lambdou.

Odpovědět
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

X16XEL P0170 i s novou lambdou.

Příspěvek od Kosa02 »

Dobrý večer. Omlouvám se pokud jsem svůj problém nezařadil do správného tématu ale nevím do kterého..
Na výše zmíněném motoru jsem již vyměnil Lambda sondu za novou originál ale auto začalo vyhazovat p0170 chudá směs naštvanej sem ji vytáhl, vrátil starou a vezl ji na poštu, že ji vrátím.. no v tu chvíli se mi zase rozsvítila kontrolka motoru s tou samou chybou.
Myslel sem, že to je jednotkou.. protože lambda nová a najednou to samé dělá i stará.. dnes sem namontoval jinou ECU motoru, problém se změnil v tom, že v live datech auto ukauje stále 0mV na lambdě (Na vypnutém motoru a zaplém zapalování to ukazuje 464mV) ale chyba je P0170 bohatá směs. Předtím mi kontrolka pořád svítila a zhasla až po novém startu na chvíli.
Teď mi během jízdy zhasíná.. ale auto vůbec nejede.. přidávám, ubírám plyn a málem sem nevyjel kopeček na dvojku! pak se rozsvítí kontolka s P0170 Bohatá směs a auto vystřelí jako raketa za plynem.. uberu.. a zase kontrolka zhasne a je to úplně chcíplý (Při odpojené Lambdě je auto línější ale jede plynule bez toho hroznýho cukání). Na volnoběh žádný klepání.. jen neskutečná spotřeba.

Mám jedinou otázku.. myslíte, že by toto všechno mohla způsobovat lišta? Už před rokem sem s ní měl problémy.. auto jelo na tři válce.. po výměně svíček zase na všechny čtyři.
Sem z toho opravdu zoufalej lambda nová, kabely proměřený.. takřka nulový odpor jednotka nová.
Budu vděčný za jakoukoliv odezvu..
Astra G X16XEL (1999)
Reklama

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Re: X16XEL P0170 i s novou lambdou.

Příspěvek od Hardy »

Určite to môže spôsobovať lišta. Mal si sa vysrať na novú lambdu a skúsiť s niekým prehodiť lišty. Otázka 15minút max.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 »

Ono to právě už delší dobu před výměnou psalo pořád chudá směs ale auto nežralo tak moc na volnoběh. Napětí bylo stále stejné (kolem těch 400mV).. tak sem si myslel, že je vadná.
Naposledy upravil(a) Kosa02 dne 20 zář 2014, 20:57, celkem upraveno 1 x.
Astra G X16XEL (1999)
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 »

Tak.. dneska jsem zjistil díky uživateli Pavel_PV (Pavlovi :) ) za což jsem mu velmi vděčný, že to lištou není. Já idiot předělával drátky v konektoru Lambdy a prohodil je mezi sebou. To vyřešilo cukání a strašný přebohacování směsi. Ale nevyřešilo, že lambda háže stále chybu P0170 Chudá směs. Začínám si opravdu myslet, že i nová Lambda i ta stará jsou obě vadné.. a já celou dobu řeším vše kolem jen ne to co je problém. Zítra to skusím proměřit voltmetrem.. ale spíš bych potřeboval osciloskop. Nevíte někdo tady v okolí (Prostějov) o servisu, kde mají osciloskop?
Astra G X16XEL (1999)
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Osciloskop, konečně někdo chce něco vyřešit 8)
Ale s ním ti nepomůžu. Když už jsi načetl ty chyby, tak kouni do dat, co lambda ukazuje. Kdyžtak kousek nahraj, volnoběh, motor v otáčkách a pošli mi to v tom původním csv formátu.
Anebo si to sám prožeň v excelu grafem,
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
pavel_PV

Příspěvek od pavel_PV »

Rádo se stalo, já zase musím poděkovat za pomoc s vyčištěním klapky vzduchu. Auto teď jde pěkně za plynem :-) Docela jsem se na zpáteční cestě vyřádil...jak malej kluk :-)
Astra G Caravan Z16XE
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 »

Alzafir píše:Osciloskop, konečně někdo chce něco vyřešit 8)
Ale s ním ti nepomůžu. Když už jsi načetl ty chyby, tak kouni do dat, co lambda ukazuje. Kdyžtak kousek nahraj, volnoběh, motor v otáčkách a pošli mi to v tom původním csv formátu.
Anebo si to sám prožeň v excelu grafem,
Ten sem měl ale na fórum ho nejde přidat, tak sem ho smazal, nicméně chvíli po startu spadlo napětí podle jednotky z 446mV na nulu a tam zůstalo. Já kvůli tomu měnil i jednotku, myslel sem, že neměří správně.. protože už předtím měla divné starty přez 20stupňů a tak.. ale dnes sem sondu proměřoval voltmetrem normálně na vzduchu. Moje stará i ta nová ukazovaly 1mV kdežto tátova použitá sonda bez vyhřívání ukazovala 34,5mV a když sem ji zahřál tak i víc (Sám nechápu, že mě to napadlo až po měsíci trápení se všema možnejma možnostma :D ). Takže sem ustřihnul signální kabel z mé staré lambdy a kostru, přidělal sem na to drát ze staré sondy a kostru a nacpal tam na zkoušku (jednalo se o lambdu pro X16SZR). Než se to trošku zahřálo, tak motor trochu kuckal.. no hlavní zjištění je, že s tou lambdou napětí na op-comu kolísalo přesně jak má! (ne stále 0mV jako s tou mou ale hezky 0mV - 760mV - 50mV no prostě sinusově) a auto jelo celkem bezproblémově.
Takže už ani osciloskop nepotřebuji :) moje stará i ta nová Lambda jsou obě dvě vadné.
Zrovná já vychytal tu jednu vadnou z milionu..
pavel_PV píše:Rádo se stalo, já zase musím poděkovat za pomoc s vyčištěním klapky vzduchu. Auto teď jde pěkně za plynem :-) Docela jsem se na zpáteční cestě vyřádil...jak malej kluk :-)
Nemáš zač :) jsem rád, že to pomohlo 8)
Astra G X16XEL (1999)
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 »

Dnes jsem namontoval novou Lambdu :) musím to zaklepat.. ale auto šlape jako za mlada! :lol: Všechny mý současný potíže s motorem jsou fuč. Děkuju Hardymu, Pavlovi a Alzafirovi za pomoc, díky! 8)

Prosím moderátory o uzamčení tématu.
Astra G X16XEL (1999)
Odpovědět