Mycí programy, ceny, zkušenosti

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
kroup

Mycí programy, ceny, zkušenosti

Příspěvek od kroup » 15 kvě 2012, 12:44

Zdravím všechny. Čas od času se už nemůžu na tu špínu na autě dívat a odhodlám se auto umýt. Sám ho mýt nemůžu, nemám kde. Ruční mytí jako službu jsem zkusil, dobrý, ale jen když to bylo ve slevě, auto si to jinak ani nezaslouží. Takže volba padá na klasickou kartáčovou myčku u benzínek. A tady jsem narazil na zajímavý informační nedostatek. Zkusil jsem najít nějaký seznam, či příspěvkový server, kde bych se dozvěděl u jaké benzínky (či jinde, myčky nejsou jen u benzínek) mají jaké programy, za kolik peněz, jestli mají nějaké speciality typu měkčí kartáče které tolik neobrousí lak, ruční tlakové předmytí v ceně, případně zkušenosti typu měli aspoň měsíc recyklovanou páchnoucí vodu apod. A krom ojedinělých příspěvků v nejrůznějších diskuzních fórech jsem nenašel nic. Tak se ptám: Uvítali byste nějaké místo s ucelenými informacemi tohoto typu? Představuji si základní info ve formátu značka benzinky nebo jiného provozovatele, seznam mycích programů a ceny. Nebo jsem hledal špatně a někdo takový server/fórum znáte?
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003

Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Mycí programy, ceny, zkušenosti

Příspěvek od Marťasek » 15 kvě 2012, 14:16

Neznám nic takového ale s vlastní zkušenosti vím, že není nad klasické ruční mytí.
Ano 99% benzinek když má možnost ručního mytí nedovoluje si vzít škopek s vlastním saponátem a vyhrát si v boxu s autem Samí honem honem - to není noc pro mě a ceny? cca 9kč/1min v ruční myčce s vlažnou nebo studenou vodou kdy to s tý pistole teče silou vůle. Saponát s toho začne téci až tak po 3-5minutách i když máte nastaveno mytí se saponátem. Ano když to přepnete trvá opět x minut než Vám ten saponát opět přejde do "čisté vody" (kolikrát opravdu smrdí)… o tom že vnitřek, spodek a motor si tam taky neumyjete ani nemluvě.

Co se Automatických myček týče, každá ať chce nebo ne podře lak bez diskuze! Může mít třeba hadry místo kartáčů ale tím jak do toho buší a není pořádně auto předmyto od prachu prostě výsledný mazut prachu+trošku vody udělá pořádnou brusnou pastu. Žádná automatická myčka nedokáže pořádně umýt ráfky kol (jen to pošmudlá) prahy, místo těsně pod bočníma lyštama dveří, boky nárazníků za zadní nápravou ani nemluvě. Zadní část vozu taky nic moc. Cena nejlevněji, co jsem zatím vyděl 150kč OMW. V tomhle více či méně benzinky kupodivu drží kartel :mrgreen:

Já osobně si zajedu k nám do Minervy (bývalý automotoklub) tam si hezky v klidečku zajedu na rampu vlezu pod auto (nutno podotknout, že stojím, nad sebou mám ještě 20 čísel prostoru (měřím 195cm 8) :mrgreen:) a projdu si cely podvozek. Pak si půjčím vysokotlakou myčku a 95°C vodou si ostříkám celej spodek, motor i auto! cena? 8kč/1min. A to za supr službu! Vysavač nemá tak šíleně velkou hubici, která se nikam nedostane a nesaje ale klasický s malou hubicí a dostane se všude a saje jak ďas! (cena nevím vysávám si doma) Pak si můžete za 50kč vzít kíbl houbu a sám si auto kompletně umýt ručně a pořádně! Když tam jezdíte pravidelně a už vás tam znají, není problém si tam i udělat nějakou rychlovku na spodku auta na rampě. Celkově odjíždím s kompletně umytým a naleštěným autěm. No a druhej den chčije jak prase :mrgreen: klasika :!: :!: :mrgreen:
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět