Vrzání sedačky řidiče
Vrzání sedačky řidiče
Začla mi teď dost výrazně a hlasitě vrzat sedačka řidiče. Celkem mi to vadí. Myslel jsem že je to někde v kloubu, ale po pokusech jsem zjistil, že je to uvnitř opěráku nekde cca uprostřed, řekl bych nějaká pružina. Dá se s tím něco dělat jiného než vyměnit sedačku? Protože netuším jak to uvnitř opěráku promazat.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrzání sedačky řidiče
Peťo, to se tu řešilo, někdy před čtyřmi lety si vzpomínám, vím jen že někdo psal vzít WD a strčit co nejdál bokem, kde je kolečko na štelování opěradla a z druhé strany a prostříknout tam kam to vleze, prý to pomohlo, víc nevím, jen tohle si pamatuju.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
nevim jesi to je stejny pripad, ale me to vrzalo dyz sem mel sedacku danou uplne dolu... stacilo malinko prizdvihnout a pohoda
mě to dělalo u starejch klasickejch a nedávno to udělalo i u těch co teď mám z astry coupe, stačilo mi ale malinko s ní pohnout.. jestli to je ale někde vevnitř a vrže to třeba jen když se hejbeš tak těžko říct..
Radoš: jo tosem někde četl tady a vim jen že někdo sitam ťukal na čelo strkat WD do sedačky odkud nemá kudy kam.. chce to pohledat už nevím jak to tam bylo
Radoš: jo tosem někde četl tady a vim jen že někdo sitam ťukal na čelo strkat WD do sedačky odkud nemá kudy kam.. chce to pohledat už nevím jak to tam bylo

nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Já právě zkoušel a když pěstí zatlačím cca uprostřed opěradla tak to vevnitř vrže, když hýbu s celým sedadlem nebo lomcuji s opěrákem tak nic. A vrže to i pod manželkou, která má váhu nula nula nic. To téma jsem tu našel, někdo injekční stříkačkou vpichoval olej do sedačky v Astře, která byla ještě v záruce
a pak tam měl mastný flek a stejně to vrzalo dál a vyřešení v tom tématu nebylo. Pohýbat s výškou zkusím, to je to nejmenší, já zatím zkoušel jen měnit sklon a to nepomohlo a zkusit WD někde ke kloubu nastříkat taky můžu, ale injekční stříkačkou ho teda do opěráku vstřikovat určitě nebudu. Našel jsem ale, že tuším Vojta psal že zadní čalounění je nějak nacvaknuté tak možná půjde sundat, ještě jsem se ale na to kouknout nebyl.

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Se poseru, olej stříkačkou do sedačky....
z toho nemůžu, to mi připomíná že tady je někdo, kdo by to zkusil...

Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
mně to na Záfě vrže taky a navíc i sedadlo spolujezdce, mám pocit, že tam nějak vrže ten rošt bederní opěry, protože jinak nic v kontrukci sedadle k vrzání není, jsou tam jenom dráty a pěna ... ale se*e mně to neskutečně, v každé zatáčce vrrrrrrrrrz 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Zralok, ten blbec som bol ja. Robilo mi to presne to co tebe. Astra v zaruke a v Opli mi povedali, ze o takomto probleme este nepoculi a chceli rozobrat cele sedadlo, co som nechcel, nakolko sa mi to javilo ako banalita, ktora poriadne otravovala. Strekol som do miesta, kde to vrzalo trochu wd a snazil som sa ho dostat do viacerych smerov. Mastny flak na,operadle nemam a aj ked mam skoro 120 kg, mam pokoj. Je to primitivny sposob ale ked to urobis s citom - trochu wd, nic nepokazis. Ak sa ti chce operadlo rozobrat, tak ...
Astra II
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No já teď koupil taky zafiru a teda pánové sedadlo vrže jak prase!! (ale to je to nejmenší co mě teď trápí) tak že to WD nakonec pomohlo? Co po měsíci nevrže pořád?? 

Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
No já si udělal výškově stavitelnou sedačku spolujezdce a najednou začasa se cca. 100kg pánem každej den vrzat v každý zatáčce.S manželkou nic,taky jsem furt bádal a nakonec stačilo jediné,pustit ji malinko níž,byla úplně hore.A je po vrzání,no ono to bylo spíš takové skřípání.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
JJ bylo to tím. Včera jsem koupil WDčko prostříkal mechanizmus pohybu nahoru dolů a nikde nic ani nevrzne. nechápu, jak nkdo může stříkat olej stříkačkou přímo do sedadel - zadní umělohmotné plato jde krásně oddělat...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Nedávno mi začal takový problém, ale způsob, jak se dostat do sedačky jsem tedy opravdu nenašel... Mám tuto sedačku, dělal to už někdo z vás na ní? Děkuji!!! (ilustrační foto)
http://clip2net.com/s/69Q6Tg
Nebo... nemůžu říct, že by vrzala, ale jde spíše o hrkání něčeho uvnitř sedačky... Potah sedačky rozhodně rozřezávat nechci... ale jestli to bude jediné řešení, tak ve švech by se to dalo a potom to nechat zase u čalouníka sešít... Dostat se do toho, tak bych si s tím určitě nějak poradil nebo aspoň věděl, co je za problém...
http://clip2net.com/s/69Q6Tg
Nebo... nemůžu říct, že by vrzala, ale jde spíše o hrkání něčeho uvnitř sedačky... Potah sedačky rozhodně rozřezávat nechci... ale jestli to bude jediné řešení, tak ve švech by se to dalo a potom to nechat zase u čalouníka sešít... Dostat se do toho, tak bych si s tím určitě nějak poradil nebo aspoň věděl, co je za problém...
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
nechapem preco by si mal rozrezavat sedacku , da sa pekne rozobrat , sadnes si dozadu za nu , po lavej , pravej a spodnej strane je lista , prve rozpojis spodnu , nasledne obe bocne , dostanes sa do vnutra sedacky , je to postup ako keby si dorabal laktovu opierku , potom vo vnutri treba premazat take male pruzinky , je ich tam asi 6 kusov , teraz nepamatam presne , no premazat ich treba plastickym mazivom , nie WD-ckom , lebo to po case zyjde a problem sa opakuje , nasledne uz len sedacku poskladat 

Tak tak, když víš, kam sáhnout tak to rozebereš za 5 vteřin 

______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______