divný zvuk PP kolo
divný zvuk PP kolo
při zatočení doprava se od pravého předního kola ozívá přerušovaný,pravidelný(podle rychlosti) zvuk (těžko to popsat...je to zvuk jak kdybych jel po prázdné pneumatice). Nejdřiv mě napadlo že je kolo povolený..to bylo ok. Doma jsem přehodil pneu, ale žádná změna.Když jsem měl auto doma na heveru tak jsem na nápravě nic nenašel, ani ten zvuk se neprojevil. Je to jen za jízdy při otočení volantu doprava(jak v mírné zatáčce tak při plném rejdu). A zvuk jde od pravého předního kola.
- Reklama
Re: divný zvuk PP kolo
tohle mi dělala tyčka stabilizátoru. ale možností je víc
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
hant píše:tohle mi dělala tyčka stabilizátoru. ale možností je víc
tyčky jsem kotroloval a zdají se ok..žádná vůle... a na ložisko ten zvuk nevypadá....když to dělá pravé kolo v pravé zatáčce
Že by homokynetický kloub podle toho co píšeš ? 

5ti dveřový Géčko je už minulost ....
Novej povoz je GTC s kamnama pod kapotou :-)
4E7 7770
4E7 7770
tomu se snažim vyhnoutradoparic píše:Že by homokynetický kloub podle toho co píšeš ?

i když je to furt levnější než ložisko

- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak já mám skoro to stejný....sice nemusím otáčet volantem...ale přesně při 60km/h a 90km/h hučení (což je asi podobný jak popisuješ ty - prázdné pneu) ale hlavně že ten zvuk je přerušovaný...ale co mně říkal kámoš tak je to prostě ložisko, takže paráda..mno....
Dnes cestou domů jsem si s tím hrál zatáčel jsem do leva do prava... takže když jsem zatočil do leva hučení zesílilo a když do prava hučení ustalo..ale neustalo úplně????
netáhne ti to ještě např. do prava nebo do leva na rovině?
Dnes cestou domů jsem si s tím hrál zatáčel jsem do leva do prava... takže když jsem zatočil do leva hučení zesílilo a když do prava hučení ustalo..ale neustalo úplně????
netáhne to nikam...na volantu se nic neprojevuje...jen prostě při zatočení tenhle zvuk...zase ten kloub je asi nejrealnější...tim že je to pravé kolo v pravé zatáčce a zvuk je přerušovanej...
Ložisko sto pro, já je nedávno měnil obě páč sem si nebyl jistej který to je , a v 80km/H si neslyšel vlastního slovarychlyradim píše:tak já mám skoro to stejný....sice nemusím otáčet volantem...ale přesně při 60km/h a 90km/h hučení (což je asi podobný jak popisuješ ty - prázdné pneu) ale hlavně že ten zvuk je přerušovaný...ale co mně říkal kámoš tak je to prostě ložisko, takže paráda..mno....

Michal - na 85% sázím že to bude ten kloub podle toho co píšeš

4E7 7770
4E7 7770
Taky mi to dělá zvuky jako kdybych jel po D1, doufal jsem že by to mohla být jen špatná guma nebo vyvážení ale když to čtu....
Na kolik pls asi tak vyjde kloub a ložisko? Jen jestli si mam jít rovnou do drogošky koupit provaz...
Díky
Na kolik pls asi tak vyjde kloub a ložisko? Jen jestli si mam jít rovnou do drogošky koupit provaz...
Díky
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004

-> http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;9 ... ST=0|LNG=0|
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;9 ... ST=0|LNG=0|
4E7 7770
4E7 7770
Díky díky....
i když ten provaz je pořád o dost levnější... 

4E7 7770
4E7 7770
Jsem dal aktivně auto na hever a zkoušel jsem aspoň točit kolama jestli to nevyrobí nějaký ten záhadný zvuk. U ZP (čti zadní pravé, ne zdravotně postižený) jsem zjistil že se mi kolo trochu přidírá. Jelikož nejsem ale ani mechanik amatér tak mi zcela uniká systém utevření náboje, takže jsem se zmohl leda na prostříknutí wdčkem. Sice to trochu pomohlo ale hučení stejně nezmyzelo. Stále doufám že je jen nějaká jetá guma. Měl jsem v plánu obíhat auto s rezervou abych zjistil jestli to má vliv na funkci ale zjistil jsem že jsem auto koupil s rezervou nepoužitelnou, guma má z boku pěknou ventilaci což je bohužel tak trochu nežádoucí. Tak vim zase prd. Slyšel jsem i názor že by ty zvuky mohl mít na svědomí silent blok, no jestli je to hovadina tak mě nekamenujte, o autech vim jen kde se to startuje 
Koupil bych nový gumy vědět že je to tím ale zas tak bohatej nejsem abych je koupil a pak mi ležely na balkóně...
Takže kdyby se náhodou našel nějaký dobrák který má 4x100 plecháč na autě a chtělo by se mu pujčit mi na chvíli kolo bych se vůbec nezlobil
Bo nevim jak jinak vyloučit gumu a nemuset kupovat nový....
Samozřejmě díky za jakékoliv jiné konstruktivní nápady, wdčko mi ještě zbylo

Koupil bych nový gumy vědět že je to tím ale zas tak bohatej nejsem abych je koupil a pak mi ležely na balkóně...
Takže kdyby se náhodou našel nějaký dobrák který má 4x100 plecháč na autě a chtělo by se mu pujčit mi na chvíli kolo bych se vůbec nezlobil

Samozřejmě díky za jakékoliv jiné konstruktivní nápady, wdčko mi ještě zbylo

u toho ZP sem se nasmál
Jináč ... jak to říct , já nemám rád když někde něco klepe nebo hrká takže mám po výměne půl auta od čepů přez ložiska až po motor
.... ale druhá věc jde o peníze toje fakt
Kdybys nebyl tak daleko tak by to šlo přehodit ty kola taky mám 4×100 zimní 14'' a letní 17''
EDIT : Ikdyž většinou spíš začnou bejt v háji přední zadní vydržej o dost víc (ale taky jak kdo kde jezdí), možná přední ložiska někdo před tebou měnil .. kdo ví

Jináč ... jak to říct , já nemám rád když někde něco klepe nebo hrká takže mám po výměne půl auta od čepů přez ložiska až po motor

Kdybys nebyl tak daleko tak by to šlo přehodit ty kola taky mám 4×100 zimní 14'' a letní 17''

EDIT : Ikdyž většinou spíš začnou bejt v háji přední zadní vydržej o dost víc (ale taky jak kdo kde jezdí), možná přední ložiska někdo před tebou měnil .. kdo ví

4E7 7770
4E7 7770
Zkus to popsat dennymu, ale za mě to vidím na ložisko, je to jako kdyby jsi jel po pražcích?
To přidírání není ložisko, ale asi brzda, zkus jak máš volný destičky, ale prosím tě nemaž kotouče...sice pak méně drhnou, ale taky hůře brzdí...
To přidírání není ložisko, ale asi brzda, zkus jak máš volný destičky, ale prosím tě nemaž kotouče...sice pak méně drhnou, ale taky hůře brzdí...
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..