Pomoc s naladění digi signálu ( Praha ) Už chytám :-)

Co se jinam nehodí pište sem
Capone

Pomoc s naladění digi signálu ( Praha ) Už chytám :-)

Příspěvek od Capone »

Lidííííí,jsem bezradný a nasraný :evil: :cry: Dneska jsme si s přítelkyní pořídili novou tv LG 37lg3000 má v sobě DVB-T a při zapnutí " naší pokojové antény " najde třeba jen 0-5 stanic :roll: p.s. tato anténa + settopbox šlapal u staré klasické tv a signál byl ok 8) V čej je kur.a problém ??? A když zase dám společnou " barákovou " anténu,ak mi to najde vše krom všeho od ČT .Přece si do nové TV,která má v sobě DVB-T přijímač,dávat extra settopbox
:evil: :evil: :evil:
achhhhh jooooo,to je to 21 století :twisted:.měl jsem žít ve 20-30 letech min století :P
Naposledy upravil(a) Capone dne 01 kvě 2009, 23:38, celkem upraveno 2 x.
Astra G 1.7.DTI ( 01 ) Obrázek už má nového majitele ...
... jinak Astra H Caravan...
"Myšlenka na ústup je až někde na dně vaší mysli, vlastně tam vůbec není. A tak se pečlivě zakopete. Hluboko. A čekáte." "Currahee"
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s naladění s digi signálu ( Praha ) :-(

Příspěvek od adam09 »

A davas digitalni ladeni ? Neladis to pres analagovy ? :) ...z nikoho nechci delat v*la :D ..ale stane se

EDIT: ja mam taky LCD ne LG ale mam na vyber jestli chci koukat na analog nebo na dvbt
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak »

Přesně jak říká adam09 když ladíš musíš se podívat jaký mod ladíš zda analogový nebo digitálni.Mělo by se v nastavéní v kterém jsi a ladíš analog přepnout na další stranu a to digitalní a tam vse naladíš jako na analogu.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
Capone

Příspěvek od Capone »

adam09 píše:A davas digitalni ladeni ? Neladis to pres analagovy ? :) ...z nikoho nechci delat v*la :D ..ale stane se

EDIT: ja mam taky LCD ne LG ale mam na vyber jestli chci koukat na analog nebo na dvbt
Právě že né,dám hledání jak tv,tak i dvbt.U klasické tv mi to ještě vyhledá čt1 a novu a dvbt třeba jen 8 programů a ještě to cuká :cry: Právě,že je mi divné,když u straré tv s touto anténou jsem chytnul vše :|

+ když dám hledání jen gigi,tak mi to najde : Novu,Novu Cinemu,Prima,Prima Cool,Barandov tv :twisted: a signál je na hov.o :evil:
"Myšlenka na ústup je až někde na dně vaší mysli, vlastně tam vůbec není. A tak se pečlivě zakopete. Hluboko. A čekáte." "Currahee"
Capone

Příspěvek od Capone »

Capone píše:
adam09 píše:A davas digitalni ladeni ? Neladis to pres analagovy ? :) ...z nikoho nechci delat v*la :D ..ale stane se

Právě že né,dám hledání jak tv,tak i dvbt.U klasické tv mi to ještě vyhledá čt1 a novu a dvbt třeba jen 8 programů a ještě to cuká :cry: Právě,že je mi divné,když u straré tv s touto anténou jsem chytnul vše :|

+ když dám hledání jen gigi,tak mi to najde : Novu,Novu Cinemu,Prima,Prima Cool,Barandov tv :twisted: a signál je na hov.o :evil:
p.s. Přece nebudu volat nějakému opraváři,aby mi šel naladit tv :| :mrgreen:
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Jestli nema souvislot to predelani tech vysilacu v Praze jak probehlo.
Byt tebou bych zkusil (pokud mas jeste moznost) pripojit na to tu starou s externim set top boxem jestli ten stav stale trva, ktery byl pred koupi nove TV
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

APiK

Příspěvek od APiK »

Pokud chytáš digitálně z Žižkova, tak:
multiplex A = 53k
multiplex B = 41k
multiplex C = 59k

Nalaď konkrétní kanál a ta televize bude mít někde funkci intenzity síly a kvalita signálu. Pak už si musíš hrát s anténou. Set-topbox a DVB-T tuner v TV můžou mít rozdílnou citlivost přijímače. Signál může být nejen slabý nebo nejakostní, ale třeba naopak i přebuzený (zvláště v oblasti vysílače / nevím kde bydlíš).

Společné TV antény, čili STA mohou mít v počátcích obrovské až menší problémy. Starší STA, které převádějí na jiný kanál nebudou vůbec fungovat, ty novější, které pouze zesilují signál na stejném kmitočtu je potřeba pouze korektně vybudit / nastavit. Abych nestrašil.... chtít po vlastníkovi domu, aby objednal specializovanou firmu.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
APiK

Příspěvek od APiK »

Pokud zklame Žižkov, tak přesměrovat anténu na Cukrák.
Ty samé kanály, jen větší výkon.
Záleží hodně na lokalitě (přesné lokalitě, kdyžtak mi hoď do SZ adresu a já Tě snad nasměruji z čeho tam bude lepší signál).

EDIT: (natočení antény):
Žižkov = vertikální polarizace
Cukrák = horizontální polarizace
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Capone

Příspěvek od Capone »

Apiku děkuju 8) Ale já mám jen pokojovou anténu,kabel je dlouhý asi metr od TV .Takže nějaké ladění směru nejde.Jinak na Žižkov.vysílač koukám ( vykloním se z balkonu a to směrem v pravo a v dálce cca 15 km na mě kouká ) Jsem z Jižního města " Chodov " .Volal jsem jednou člověku,ktrerý dělá antény atd,říkal,že set tob box v tv nemá takové rozhraní a když signál třebe není 100% tak ho nenaladim.Dohodnul jsem se s ním,že by asi nej.řešení bylo,dát na balkon klasickou anténu.Signál by byl 100%

Jinak baráková anténa je na prd,tady jsou straré rozvody a prej udělali nějaký převodník signálu do našich strarých rozvodu.Proto mi naše nová TV signál ze společné antény nebere.

Mě prostě bylo divné,že na pokojovou anténu jsem nic nenaladil a přitom u staré TV s extra set tob boxem vše šlapalo :twisted:

Sbad jsem to dobře napsal k pochopení :|
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

Marku budeš si muset dokoupi za cca. 500 stovek napájenou anténu na digi vysílání a pak to bude v poho, myslím :D
Prostě něco takovýho http://shop.pcsalon.cz/zbozi/aktivni-dv ... ?p=z:72655
Mobil : 602318645
Capone

Příspěvek od Capone »

právě že něco podobného doma mám a nic :x Na staré tv to šlapalo celkem v pohodě ( teda něsměl jsem u tv volat ) Hold budu u nové tv týden bez signálu.Instalace nové venkovní antény bude nejdříve ve středu a to jsem se těšil,jak konečně budu koukat na hokej a spol ve velkém :cry: :cry: :cry:
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

jestli ti muzu poradit, zkus přechodne dát klasický zvonkový drát místo antény :) a pověs ho na balkon.
když máš takhle blízko vysílač tak by to mělo jet.... zkus to za to nic nedáš

edit: drat strč do toho středu v tv (jen kdybys to nevěděl) :)

PRODEJ moje coupe Z22SE

Capone

Příspěvek od Capone »

to mě poser :D jak píše Adam09,hodil jsem drát z balkonu a ejhle,obraz jasný a všechny kanály 8) :lol: Adam09 dík,než bude klasická anténa,toto je super funkční řešení !!!

A ja tu šašim a běhám po bytě s anténou a napojuju set tob box v tv a externí :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

To jsem rád že to tak pomohlo. :lol: :lol: :lol: 8)

PRODEJ moje coupe Z22SE

Capone

Příspěvek od Capone »

opravdu dík Adame09 8)

p.s. Jen tak pro prdel.Když už vše šlape jak má,tak si říkám,testnu i new přehrávač DVD,zda jako není někde nějaký problém :wink: Vezmu ovladač a nic,říkám si co s tím kurv. zase je !!!! Tak jsem opět nasr.n a mačkám a test zapojení :arrow: Pak mě napadlo,juknout se na baterky ( dávala je tam přítelkyně ) A problém byl na světě-obráceně dala pohohu u jedné baterky :roll: Hold ženská :lol: :lol: :lol: Ale pro dnešek jsem vycukanej,až až :mrgreen:
Odpovědět