Podľa mňa je to somarinaEddy píše: Z viacerých zdrojov/úst/ som počul že mi aj tak po 150.000 km "odíde"/klakne/vstrek. čerpadlo
Tiež si myslím, ale už sú tam voláke tie obavy...m1lan píše:Podľa mňa je to somarinaEddy píše: Z viacerých zdrojov/úst/ som počul že mi aj tak po 150.000 km "odíde"/klakne/vstrek. čerpadlo![]()
Síce sa tomu veľmi nerozumiem ale určite to nie je pravidlo, že najazdiš 150tkm a oddíde ti čerpadlo. To čerpadlo ti može oddisť snáď aj pri 120tkm a nemusí ti oddisť vôbec.
Podľa mňa záleži ako sa o to staráš, ako jazdíš, atď
Dimi: O.K. asi máš pravdu, naftu dávam z OMW alebo Slovnaftu takže v poho... To TDN-ko do nafty ide 1 dcl na plnú nádrž a vraj je to na čistejšie trysky, čerpadlo atď.dimi píše:Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Cetl jsi test aditiv? TDA Castrol zrovna moc slavne nedopadl v tom podstatnem co nas zajima a to je mazivost nafty a ochrana proti korozi http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf . Jinak moje astra bumba VIFika, ktery byl vitez testu a da se sehnat v pohode za 180Kc, ted jsem si kupoval 2plechovky, tak mam na cas vystarano.dimi píše:Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Ahoj Marky, test o aditívach som preštudoval a ten TDA skončil na druhom mieste, ale keď ho miniem samo že prejdem na jedničku VIF.Marky píše:Cetl jsi test aditiv? TDA Castrol zrovna moc slavne nedopadl v tom podstatnem co nas zajima a to je mazivost nafty a ochrana proti korozi http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf . Jinak moje astra bumba VIFika, ktery byl vitez testu a da se sehnat v pohode za 180Kc, ted jsem si kupoval 2plechovky, tak mam na cas vystarano.dimi píše:Na to bych se vykašlal na takové řeči. Zbytečně se stresovat. Pokud se k autu chováš slušně a nebereš naftu v nějakých pochybných traktorkách a dvorech, tak se nemáš čeho bát. Já do nafty přidávám aditiva od Castrolu, ale v testech dopadly všechny aditiva jako nic moc a že zase tak to vlastnosti nafty nezlepšuje. Kvalitní nafta třeba z OMV a nebo Benziny prý obsahuje již sama o sobě dost aditiv.
Jinak souhlasim s ostatnim a je zbytecne se jakkoliv stresovat a kazit si dobry pocit z jizdy
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |