trasenie auta

Odpovědět
romco1

trasenie auta

Příspěvek od romco1 »

mam jeden problem.asi pred nejkymi 2 mesiacmi sa mi zacalo ked stojim triast auto ale ked zapnem klimu a zvysia sa mi otacky tak to prestane.dnes sme s kamosom skusali diagnostiku a zistil som ze mam len 800 otačok a doporučujú 850-950.mozu mi len tak klesnut otacky alebo to je dosledok nejakej inej chyby alebo ako?mate nejake riešenie???mam astru 1.7 50kw
Reklama

romco1

Re: trasenie auta

Příspěvek od romco1 »

som z toho v koncoch.bol som s tym dnes na diagnostike a na nic mi neprisli.ze vraj existuje este nejaka diagnostika na palivove cerpadlo.viete nieco k tomu napisat?a kde by sa to dalo v okoli povazskej bystrice?spominali nejaky erg ventil alebo niečo podobne.co to je?
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

co se týče toho EGR ventilu, použij funkci HLEDAT, o něm je tady toho spoustu :wink:jinak já ti s tímto moc neporadím, počkej až si to přečte Trdlo nebo Denny, ti by ti mohli říct co by to mohlo být
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

romco1 píše:som z toho v koncoch.bol som s tym dnes na diagnostike a na nic mi neprisli.ze vraj existuje este nejaka diagnostika na palivove cerpadlo.viete nieco k tomu napisat?a kde by sa to dalo v okoli povazskej bystrice?spominali nejaky erg ventil alebo niečo podobne.co to je?
Je to ventil recirkulace výfukových plynů.Na tvém motoru je ovládán elektropneumatickým ventilem a opravdu může být mech.přiotevřen na volnoběh a pak dochází k nasávání falešného vzduchu a tím k vibracím motoru.Doporučuji demontovat a vyčistit.Je pěkně přístupný.
http://www.workshopdata.com/workshop/im ... ectude.gif
Na obrázku zezadu hlavy asi v místě písmene S.
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Mike.S píše:co se týče toho EGR ventilu, použij funkci HLEDAT, o něm je tady toho spoustu :wink:jinak já ti s tímto moc neporadím, počkej až si to přečte Trdlo nebo Denny, ti by ti mohli říct co by to mohlo být
Hele, mně do toho netahej, nemůžeš mne stavět na úroveň dennyho. :o Ani zdaleka.... Takže správně jsi měl psát, počkej, až si to přečte denny, nebo RomanK. :wink:

EDIT by Mike.S: OK, příště napíšu: počkej, až si to přečte denny, RomanK nebo Trdlo - máš pravdu, na RomanaK jsem trošku pozapomněl :oops: :lol:
END
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

to trdlo:jen se nedělej,už máš taky diag,tak se smekej :D
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Denny: Snažím se, ale stejně budu každou chvíli volat.... 8) :wink:
END
romco1

Příspěvek od romco1 »

diky chalani idem si trochu pospat po nocnej a poobede to vyskusam vybrat a vycisti.s vysledkom sa ozvem.dufam ze to bude ono lebo ma z toho trafí šlak
romco1

Příspěvek od romco1 »

no s božou pomocou som to vybral vyčistil.a dal naspat.je to poznat ale stale to neni to prave orechove.mam ho nechat odpojeny alebo ho mam zapojit naspat?ak odpojeny ako oklamat tu kontrolku co potom zasvieti?a este som dnes kupil nejake to aditývum a pridal som to do nafty nech mi to trochu prečistí.no a este skusim niekde zohnat tu diagnostiku na čerpadlo a dám si spravit to.lebo už neviem
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

romco 1:tobě svítí i náhradní režim?V prvním příspěvku jsi to nepsal.Jestli ano, tak diag.musí vysypat nějaký chyb. kód,tak ho sem hoď.Já myslel,že nic nesvítí.EGR mechanický oblbneš kuličkou v hadičce od elpneu ventilu k EGR.
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

Asi mu to zasvieti len ked to odpoji :?
romco1

Příspěvek od romco1 »

ja som to odpojil a po nejakych pár kilometroch sa rozsvietila tá kontrolka.ked som to zapojil naspat tak to prestalo
Odpovědět