prednedavnom kupil som si tiež automat s motorom 16XEL 100k a možem prehlasiť že zvykať na to mi trvalo asi tak dve minuty a vyskusal som už hadam všetko čo ma napadlo myslim na tu prevodovku, preraďovať rychlostne stupne počas jazdy nie je žiadna divočina, ta prevodovka to zvlada uplne spickovo a o režime šport ani nehovorím, radi to uplne plynulo a prave na tento zvuk si treba zvykať, manual sa nechyta, keď teraz presadnem občas do mojej dyzlovej astry s manualom, tak si pripadam ako na trojkolke

teraz si myslim, že automat je krok vpred, a to som bol veľky zastanca manualneho radenia,

, inač na semaforoch davam v pohode N a nemusim stať na brzde je to chore, keď potom sa treba pohnuť len to priťiahnem k sebe do D bez brdzy, niekto tu písal, že to preradzuje len pri určitých otáčkach, nie je to celkom tak, preradzuje to podľa podmienok jazdy, okamžité zaťaženie motora, ako rýchlo sa zošliapol plynový pedál, podľa rýchlosti, atď. Takže trojku tam može zaradiť pri akých koľvek otačkach, treba sa s tým naučiť jazdiť. Mám taky dotaz pre všetkých čo mate automat astru g 1.6 16V CD r.v.99, ak stojite na rovine a plynule sa rozbiehate rovno, ono to postupne zacne preradzovať, koľko krat to preradí???? všade v manualoch je 4, mne to radí 5x!!!!