121 Bublina nebo Punto ?

Co se jinam nehodí pište sem
Marky

Příspěvek od Marky » 09 pro 2007, 20:17

spermin píše:NENÍ CO RESIT :lol: A co takhle Favorit, nebo Felda=ND za hubicku. :wink:
Ne ne, mistni provinienci nechci, ja a rez to by pro me nedopadlo dobre :D .

Reklama

Saša

Příspěvek od Saša » 09 pro 2007, 20:20

Marky píše:Ta 121 je tusim 1991, punto by bylo MK1 , takze odhadem rocnik 1995. Spolehlivost take vidim podstatne vyssi u mazdy o tom zadna, ale zase jsem cetl, ze punta jsou hodne levne na servis a u tak stare mazdy to nedokazi odhadnout . Antikorozni ochrana bude predpokladam na stejno, protoze uz i punto je pozink.

Jak rikam libi se mi spis z praktickeho hlediska punto, ale ta mazda by byla skoro za hubicku, tak jsem na vazkach :( .

Saso, jakou maji spotrebu u te 121?
Ty 121 jezdí okolo 6 litrů. :wink:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261

Salám

Příspěvek od Salám » 09 pro 2007, 20:24

Noo určitě je Punto hezčí auto, ale naprosto k ničemu.
Asi tak před 3/4 rokem jsem si koupil svět motorů a jako ojetinu tam testovali právě Punto. Všechny typické vypsané závady co byly ve SM jsem během roku měl i já - prasklý rozvoďák, defektní uložení zadní nápravy, bortící se přepážky ve výfuk.potrubí, odcházející cívky v motoru..byl jsem u mechanika každou chvíli. A na to že to hovno jelo, tak spotřeba byla na mě vysoká (něco přes 6litrů čisté město). Byl to ročník 96 a benz.motor (1.1 tuším). Možná ty nafťáky jsou lepší, ale do Fiata bych už nešel ani zadarmo :roll:

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 09 pro 2007, 20:27

Salám píše:Noo určitě je Punto hezčí auto, ale naprosto k ničemu.
Asi tak před 3/4 rokem jsem si koupil svět motorů a jako ojetinu tam testovali právě Punto. Všechny typické vypsané závady co byly ve SM jsem během roku měl i já - prasklý rozvoďák, defektní uložení zadní nápravy, bortící se přepážky ve výfuk.potrubí, odcházející cívky v motoru..byl jsem u mechanika každou chvíli. A na to že to hovno jelo, tak spotřeba byla na mě vysoká (něco přes 6litrů čisté město). Byl to ročník 96 a benz.motor (1.1 tuším). Možná ty nafťáky jsou lepší, ale do Fiata bych už nešel ani zadarmo :roll:
no mezi nama na astru taky neni moc chvaly ale mame ji tady vsichni :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Marky

Příspěvek od Marky » 09 pro 2007, 20:33

No me jako chlapa laka punto je prece jen dospelejsi a nejakou tu praci snad take zastane a jezdi jich mraky a vesmes jsou na to, ze to je ital docela dobre reference a dily jsou levnejsi nez levne. Ta bublina ma zase tak moc dobrou cenu na to v jakem je stavu, ale uz je to stara dama a nevim kolik si reknene za servis. Ach jo to zase bude dilema :? .

Ty zavady Salame jsem take u punta cetl a rikal jsem si, pokud necham vymenit rozvodak, loziska v zadni naprave, tak by to mohlo nejakou chvili jezdit. Ale nevim, necte se to zrovna dobre :( . Co jsi delal s motorem po tom prasklem rozvodaku, pry by se ventily nemely potkat s pistama.

Salám

Příspěvek od Salám » 09 pro 2007, 20:45

Marky píše:No me jako chlapa laka punto je prece jen dospelejsi....Co jsi delal s motorem po tom prasklem rozvodaku, pry by se ventily nemely potkat s pistama.
Si piš, že se potkaly :?
Jinak s tou první částí souhlasím-je to větší a dospělejší auto, ale prostě s ním nemám dobré zkušenosti. Ale třeba s těma cívkama to je masakr-v motoru jsou dvě-každá na dva válce..jedu jedu a naráz šup a auto jede na 3 válce (v lepším případě). A že by zrovna ty cívky byly levné jak tu hodně lidí píše se říct nedá. Když k tomu připočtu ne zcela ideální ovládání, tak mi vychází ta mazda. Je pravda, že jsem s ní nikdy nejel atd, ale jestli je za dobré prachy..
Ale nechci nikoho ovlivňovat, píšu jen vlastní zkušenosti-možná jsem měl zrovna zmetek a ostatní můžou být v pohodě.

A ještě jsem si vzpomněl na jeden citát: Koza není dobytek a fiat není auto :lol: :lol: :lol:

spermin

Příspěvek od spermin » 09 pro 2007, 20:49

Ono vsechno je o údrzbe.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Salám

Příspěvek od Salám » 09 pro 2007, 20:53

spermin píše:Ono vsechno je o údrzbe.
S tím bych si dovolil nesouhlasit :idea:

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 09 pro 2007, 20:54

pane marky, mrkni sem do sekce PUNTO a projed si prispevky o koupi auta, kazdy auto muze bejt shit i sebelepsi znacka, pravidelny servis kdyz budes delat a byl delan nebal bych se niceho.

WWW.CLUB-FIAT.COM
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 09 pro 2007, 20:54

Tady je pekne to sledovat jako kdyz se hadame co je lepsi BENZIN-NAFTA?? :lol: :lol:
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

Marky

Příspěvek od Marky » 09 pro 2007, 21:05

Salám píše: Ale nechci nikoho ovlivňovat, píšu jen vlastní zkušenosti-možná jsem měl zrovna zmetek a ostatní můžou být v pohodě.
Ale to je spravne, to chci slyset at si mohu udela o aute nazor.
Ty ventily to me teda desis, to by byl asi padny argument dat od toho ruce pryc :(

Kód: Vybrat vše

...rozdíl od mnoha jiných motorů to však není důvod k pláči, protože ventily se u malých motorů fiat nepotkají se dnem pístu a nehrozí tak destrukce motoru.
Toto jsem bral jako fakt :cry:

milosh píše:pane marky, mrkni sem do sekce PUNTO a projed si prispevky o koupi auta, kazdy auto muze bejt shit i sebelepsi znacka, pravidelny servis kdyz budes delat a byl delan nebal bych se niceho.

WWW.CLUB-FIAT.COM
No tu jsem byl a uz jsem se i registroval, protoze jsem cekal na punto pred barakem. Ale znas to, domaci hrac vesmes nebude kopat do vlastni brany a spolehal jsem, ze tu lide jezdi nebo jezdili nejen s astrama :wink: .

Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim » 09 pro 2007, 21:06

Díval jsem se na nahradní díly na bublinu,ale je na to docela hodně málo věcí,ale co je,tak je levné.

Marky

Příspěvek od Marky » 09 pro 2007, 21:11

Diky za info :wink:

Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim » 09 pro 2007, 21:13

Být tebou,tak bych se kouknul ještě na corsy. 94-96 3.dveř koupíš do 35000Kč.Třeba tady ta http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6055139

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 09 pro 2007, 21:17

No hele u nás v rodině byla stará MAZDA 323 a pak ALFA ROMEO 33... Alfa Romeo byla lepší v tom že to byla 1.8 benzín :lol: ... Jinak oboje bezporuchové atd. Takže jak říkal Milosh, na údržbě také záleží a řekl bych že dost podstatně ( vždyť už jen ta odpověď na otázku, zda vzít udržované či neudržované auto, je naprosto jasná :wink: )... Ale samozřejmě najdou se i tzv. NAPROSTÝ SHIT KUS.

Ale to by bylo na dlouho, lepší je vypsat klady a zápory obou automobilů.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Odpovědět