Zvuk z převodovky od 2100 do 2300 ot.
Re: ZVUK Z PREVODOVKY ?LEN OD 2100 DO 2300 ot.
Ahoj, potřebuju prosím radu. Při brzdění motorem na 3,4 rychlost, se začalo ozývat (nejzřetelněji) hučení pravděpodobně z mot.prostoru, až když se zahřál motor. Časem se do toho přidalo cvakání na 5ku ale spíše při tahu motoru a už i při studeném motoru. Nyní je slyšet hučení a cvakání na 3,4,5 rychlost i při studeném motoru. Při vyšlápnutí spojky nebo na volnoběh vše utichne. Dělá to jak do zatáček tak po rovině. Mám podezření na převodovku nebo na kloub, ale ten by snad mohl cvakal i hučet i při volnoběhu. Mám 1.8 16V X 18XE1. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Dík za odpověď.
=== Astra-G Caravan 1.8 16V ´99 ===
- Reklama
Re: Zvuk z převodovky od 2100 do 2300 ot.
převodovka by to asi dělala pořád, spíše typuji na kloub
Takto se projevovaly unášecí kameny na Skodě do 120- kameny
nevím jak je to u aster, ale asi něco podobného.
zvedni kolo(P i L) a potoč na obě strany, jestli při změně otáčení uslyšíš cvaknutí je to ono.
Takto se projevovaly unášecí kameny na Skodě do 120- kameny
nevím jak je to u aster, ale asi něco podobného.
zvedni kolo(P i L) a potoč na obě strany, jestli při změně otáčení uslyšíš cvaknutí je to ono.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Auto už jsem zvedal ,kola protáčel a nic. Myslíš, že převodovka by to dělala stále i při volnoběhu nebo při vyšlápnuté spojce?
nejdříve vypni baterku na cca 20 min. (při té příležitosti ji dej nabít)
pozor na kod radia !!!!!!!
pokud některý problém zůstane pozoruj toto.
1-se zvětšující se rychlostí je hluk zřetelnější
2-se zvětšující se zátěží je hluk zřetelnější
3-při otáčkách na volnoběh je se zvětšujícími se otáčkami hluk zřetelnější
4-toto nemá vliv na hluk
a co gumy
1 - hukot může být motor nebo převodovka
2 - hukot je pravděpodobně převodovka
3 - pravděpodobně motor (mechanické opotřebení).
tyto problémy lze z části eliminovat přípravky do oleje proti opotřebení.
potom můžeme postupovat dále.
při volnoběhu je v činnosti část převodovky, při vyšlápnuté spojce pouze ložisko spojky
4-toto nemá vliv na hluk
a co gumy

při volnoběhu je v činnosti část převodovky, při vyšlápnuté spojce pouze ložisko spojky
nyní Civic
nyní Civic
Ahoj,dekuji za odpoved. Proc vyndavat baterku kdyz jde o mechanickou zavadu? Jinak:spermin píše:nejdříve vypni baterku na cca 20 min. (při té příležitosti ji dej nabít)
4-toto nemá vliv na hluk
a co gumy![]()
![]()
![]()
1- ano, od cca 50km/h je to zretelnejsi.
2- ano, cvakani je hlavne u 5ky zretelne slysitelne, u 3,4ky slysitelne mene, u 1,2ky nic neslysim, ale to je asi dano rychlosti pri 1,2.
Pri brzdeni motorem u 5ky je cvakani slysitelne mene, u 3,4ky asi stejne. Huceni je slysitelne zretelneji u 3,4ky pri brzdeni motorem.
3- ne, tento hluk (cvakani i huceni) zcela zmizi pri volnobehu i vyslapnute spojce pri jakychkoliv otackach motoru. Motor se zda byt ok.
4- dela to pri letnich i zimnich gumach stejnou intenzitou, rekl bych ale, ze se to stale zhorsuje, hl.to cvakani.
1-3- spise bych typoval prevodovku nezli motor, nebo to je ten kloub.
Kdyz jsem mel auto zvednute, nastartovali jsme ho a nechali jsme zarazenou 4ku. Kola se protacela vlastne nezatizene, soupani bylo slyset u leveho kola, ale to delal zrezly plechovy kryt za kotoucem, ten jsme priohli, potom nebylo slyset nic na kole ani prevodovce. Po sundani auta a projeti opet stejny problem.
Ahoj,dekuji za odpoved. Proc vyndavat baterku kdyz jde o mechanickou zavadu? Jinak:spermin píše:nejdříve vypni baterku na cca 20 min. (při té příležitosti ji dej nabít)
4-toto nemá vliv na hluk
a co gumy![]()
![]()
![]()
1- ano, od cca 50km/h je to zretelnejsi.
2- ano, cvakani je hlavne u 5ky zretelne slysitelne, u 3,4ky slysitelne mene, u 1,2ky nic neslysim, ale to je asi dano rychlosti pri 1,2.
Pri brzdeni motorem u 5ky je cvakani slysitelne mene, u 3,4ky asi stejne. Huceni je slysitelne zretelneji u 3,4ky pri brzdeni motorem.
3- ne, tento hluk (cvakani i huceni) zcela zmizi pri volnobehu i vyslapnute spojce pri jakychkoliv otackach motoru. Motor se zda byt ok.
4- dela to pri letnich i zimnich gumach stejnou intenzitou, rekl bych ale, ze se to stale zhorsuje, hl.to cvakani.
1-3- spise bych typoval prevodovku nezli motor, nebo to je ten kloub.
Kdyz jsem mel auto zvednute, nastartovali jsme ho a nechali jsme zarazenou 4ku. Kola se protacela vlastne nezatizene, soupani bylo slyset u leveho kola, ale to delal zrezly plechovy kryt za kotoucem, ten jsme priohli, potom nebylo slyset nic na kole ani prevodovce. Po sundani auta a projeti opet stejny problem.
prominte, ze jsem minuly prispevek dvakrat nechtene odeslal, pisu z telefonu. 

baterka je pro jistotu.
a co olej v převodovce, je HO tam dostatek ??
zkuS NĚJAKOU PŘÍSADU DO PŘEVODOVKY
a co olej v převodovce, je HO tam dostatek ??
zkuS NĚJAKOU PŘÍSADU DO PŘEVODOVKY
nyní Civic
nyní Civic
Oleje je tam dost (pod kontrolní šroub, jestli se dá nazvat kontrolním), poradíte nějakou osvědčenou přísadu? Dík
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Spíš než přísadu bych vyměnil olej. Ale pouze a jenom originál co tam má být od Opla!! né žádnou náhradu!! Ono totiž Oplem udaná doživotní náplň v převodovce je sice pro Opl servis "doživotní" ale již nikde ti neřeknou že to je myšleno na myslím 100.000km
Už mám ty zkušenosti, že po výměně oleje za originál se převodovka sklidnila (přestala hučet, lépe se řadilo atd...)

Už mám ty zkušenosti, že po výměně oleje za originál se převodovka sklidnila (přestala hučet, lépe se řadilo atd...)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
A projevovalo se ti to podobně jako mě? Jaký tam má být olej? S výměnou oleje to asi nebude sranda, odsátí atd., ale furt lepší zkusit než repasovat převodovku.Marťasek píše:Spíš než přísadu bych vyměnil olej. Ale pouze a jenom originál co tam má být od Opla!! né žádnou náhradu!! Ono totiž Oplem udaná doživotní náplň v převodovce je sice pro Opl servis "doživotní" ale již nikde ti neřeknou že to je myšleno na myslím 100.000km![]()
já mám Titan renep s MOS - pro starší převodovky, ale rozdíl jsem nepozoroval.
měněno při 130 000 Km
měněno při 130 000 Km
nyní Civic
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Mě se nic neprojevovalo ale chlapi co sem tam zajedou a měli probémy s řazením (i když bylo seřízené) nebo s hlučností převodovky vše se vyřešilo novým olejem. Jinak olej viz:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... ce#p407451
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... ce#p407451
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504