Vymenene brzdove kotuce + platnicky

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Bredli

Re: Vymenene brzdove kotuce + platnicky

Příspěvek od Bredli »

Takze podla obrazku co mi poslal manli2, som dal vrchnu cast strmena dole. Drzi ju ju len jeden srob z vnutornej strany. Potom som musel uvolnit brzdovu hadicu z uchytov pod autom, aby bola nejaka vola na manipulaciu. Brzdove platnicky sa mi hybali v strmeni aj smerom do vrchu, tak som si vystrihol z plechovky maly pliesok, ktory som dal pod platnicku. Potom som si vyrobil zo zeleznej eska pasky sponu, ktoru som vytvaroval a dal ju tam kde ma spona byt(vid. obrazok).
Přílohy
eska paska.JPG
strmen.JPG
Reklama

Bredli

Příspěvek od Bredli »

Keby si potreboval ohladne toho este nejake info, tak daj vediet.
Kraken

Příspěvek od Kraken »

Ja by som teda neexperimentoval s "urob si sám dielmi" :o, hlavne na brzdách. Je tam vysoké tepelné a mechanické namáhanie. Takto ide doslova o život a nielen o tvoj.
Pravdepodobne nemáš originál doštičky, alebo ti chýbajú tie pružiny, mohli byť priamo na doštičkách, je viac typov. Choď za tým servisákom nech to urobí, alebo daj do originál servisu, hlavne na tom nejazdi.
Dúfam, že sa nestretneme na ceste. :twisted:
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
FLOG

Příspěvek od FLOG »

Mozu sa tie spony aj samovolne stratit ? alebo sa musia vybrat ? pretoze aj mne zacalo nieco cinkat ale len v jednom kolese v predu, presne ako hovorite + mi obcas zasvieti ze mam vymenit brzdove dosticky, ale nepise to stale ... myslite ze bude naozaj nutna vymena alebo to moze byt aj tou "stratenou" sponou ? jo a keby sa nespolieham na PC pri akej hrubke sa uz meni oblozenie ?

Diki
Za4a A - Elegance, 1,8 16V, 2001
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Uchycení předních desek je řešeno naprosto jinak. Tam budeš mít už spíše desky sjeté.
END
FLOG

Příspěvek od FLOG »

aha takze to zvonenie vpredu robia platnicky lebo su uz tenke "ojazdene" ?? :(
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

To já nevím, neviděl jsem to. Budeš se muset podívat. :D
END
FLOG

Příspěvek od FLOG »

heh no ved to je jasne ... len tak vyhladavo nech viem co vsetko ma este tento mesiac potesi :D 8)
FLOG

Příspěvek od FLOG »

to zvonenie vpredu robil kamen ktory na nejako dostal na plech tlmica kde je ulozena pruzina a nejak sa tam zasekol a vyzvanal ako najaty ...
Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Kraken píše:Ja by som teda neexperimentoval s "urob si sám dielmi" :o, hlavne na brzdách. Je tam vysoké tepelné a mechanické namáhanie. Takto ide doslova o život a nielen o tvoj.
Pravdepodobne nemáš originál doštičky, alebo ti chýbajú tie pružiny, mohli byť priamo na doštičkách, je viac typov. Choď za tým servisákom nech to urobí, alebo daj do originál servisu, hlavne na tom nejazdi.
Dúfam, že sa nestretneme na ceste. :twisted:
To je názor, že by sem se z toho pos.ral ........... můžeš mi říct, kolik lidí tady má originální destičky ???? Jestli sis nevšimnul, tak on to měl v servise, kde to očividně zkopali, tím pádem to chtěl napravit. A ty tu píšeš takové hovadiny, že jde o život... :? To auto brzdí, není ve špatném technickém stavu.... jen tam nejsou vymezovací plíšky, tak zvoní. to je celé. :?:
Odpovědět