Astra Coupe a Coupe Cabrio
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo má auto ze dvou půlek. Mě se to prostě a jednoduše nekroutí vůbec. Ještě jsem teda nesledoval ani náznak. A jestli má ze svého coupe takový pocit, měl by možná navštívit nějaký servis a prohlédnout auto.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

- Reklama
- majky.n
- Kontaktovat uživatele:
Mám 1.8 92kw a jsem naprosto spokojená, samozřejmě, že by to vždycky mohlo jet ještě trochu rychleji,ale na denodenní ježdění dostačující, přes léto s ním jezdím pořád, v zimě stojí v garáži. Akorát mám moc těžkou nohu na plynu, jezdím dlouhodobý průměr kolem 9l, ale to už je asi individuální. A rozhodně nepociťuji nějaký kroucení, spíše naopak, v zatáčkách, i ve vysokých rychlostech, sedí jak přibitý 

BMW 530xD E60

eště doplním, že auto je vážněji nebourané a ze dvou půlek už vůbec ne

EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
tak si sežeň Z20LET a pak ti to bude jezdit rychlej, ale taky při těžké noze budeš mít průměrnou spotřebu kolem 15l a víc (vím o čem mluvím)majky.n píše:Mám 1.8 92kw a jsem naprosto spokojená, samozřejmě, že by to vždycky mohlo jet ještě trochu rychleji,ale na denodenní ježdění dostačující, přes léto s ním jezdím pořád, v zimě stojí v garáži. Akorát mám moc těžkou nohu na plynu, jezdím dlouhodobý průměr kolem 9l, ale to už je asi individuální. A rozhodně nepociťuji nějaký kroucení, spíše naopak, v zatáčkách, i ve vysokých rychlostech, sedí jak přibitý

Tak viklající se či vrzající sedadla a pazvuky v interiéru mají i auta věhlasnějších značek než je Opel (např. Mazda RX-8, BMW 3 E46, Alfa Romeo GT atd. - vlastní zkušenost, a byly to celkem zánovní auta). Vždy záleží na typu a zaměření auta (sportovní = tvrdší a tužší, větší kola s nižším profilem pneu ...) a hlavně chování majitelů (všech) daného auta - po jakých silnicích jezdí, vymetají-li díry a krajnice apod.
Jinak dle technických parametrů má Astra Coupe o 20% vyšší torzní tuhost karoserie oproti hatchbacku. Kombi a Cabrio jsou na tom pochopitelně ještě o něco hůř. Obecně však patří Astra G k modelům s nadprůměrnou tuhostí karoserie.
Jinak dle technických parametrů má Astra Coupe o 20% vyšší torzní tuhost karoserie oproti hatchbacku. Kombi a Cabrio jsou na tom pochopitelně ještě o něco hůř. Obecně však patří Astra G k modelům s nadprůměrnou tuhostí karoserie.
Astra Coupé Turbo
- kabrioletak
vajato z recenze:
Bezpečnost především
Karosérie Astry Cabrio vychází z karosérie Astry Coupé, která vyniká vysokou tuhostí karosérie. Nicméně Astra Cabrio nemá pevnou střechu, což je prvek, který výrazně zvyšuje tuhost karosérie, přesto je její hmotnost asi o 80 kg vyšší než u stejně velkého kupé s pevnou střechou. Vysvětlení je jednoduché, vyšší hmotnost kabrioletu mají na svědomí dodatečné výztuhy a zpevňovací prvky, které jsou začleněny do podlahy a plně galvanizované karosérie (mimochodem právě plná galvanizace dovoluje automobilce Opel poskytovat na karosérii Astry Cabrio dvanáctiletou záruku proti prorezivění). Na dosažení vysoké torzní tuhosti mají velký podíl vyztužené dveřní prahy, které jsou od předních podběhů až po zadní příčník podlahy zpevněny tři milimetry tlustým ocelovým plechem. Dalším prvkem, který zvyšuje tuhost karosérie, je zdvojená přepážka mezi interiérem a zavazadlovým prostorem vozu a také ocelová schránka na složenou střechu, která je pevně uchycena do karosérie. Zpevněné jsou také A-sloupky karosérie, které tvoří dvojice dutých kovových profilů z pevné oceli. Při převrácení vozu hrají významnou roli i zadní opěrky hlav, ty mají pevnou ocelovou kostru.
Bezpečnost především
Karosérie Astry Cabrio vychází z karosérie Astry Coupé, která vyniká vysokou tuhostí karosérie. Nicméně Astra Cabrio nemá pevnou střechu, což je prvek, který výrazně zvyšuje tuhost karosérie, přesto je její hmotnost asi o 80 kg vyšší než u stejně velkého kupé s pevnou střechou. Vysvětlení je jednoduché, vyšší hmotnost kabrioletu mají na svědomí dodatečné výztuhy a zpevňovací prvky, které jsou začleněny do podlahy a plně galvanizované karosérie (mimochodem právě plná galvanizace dovoluje automobilce Opel poskytovat na karosérii Astry Cabrio dvanáctiletou záruku proti prorezivění). Na dosažení vysoké torzní tuhosti mají velký podíl vyztužené dveřní prahy, které jsou od předních podběhů až po zadní příčník podlahy zpevněny tři milimetry tlustým ocelovým plechem. Dalším prvkem, který zvyšuje tuhost karosérie, je zdvojená přepážka mezi interiérem a zavazadlovým prostorem vozu a také ocelová schránka na složenou střechu, která je pevně uchycena do karosérie. Zpevněné jsou také A-sloupky karosérie, které tvoří dvojice dutých kovových profilů z pevné oceli. Při převrácení vozu hrají významnou roli i zadní opěrky hlav, ty mají pevnou ocelovou kostru.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
No výborně. Jsem rád, že si pánové kabrioleťák a marek dali tu práci a našli ty správné informace.kabrioletak píše:vajato z recenze:
Bezpečnost především
Karosérie Astry Cabrio vychází z karosérie Astry Coupé, která vyniká vysokou tuhostí karosérie. ............

Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
O nás

- kabrioletak
vsechny veci testy prospekty zajimavosti a informace jsem zhanel rok nez jsem si nakonec auto poridil,je toho trosku dost tak nez to vsechno najdu to nekdy trvaMajesty píše:No výborně. Jsem rád, že si pánové kabrioleťák a marek dali tu práci a našli ty správné informace.kabrioletak píše:vajato z recenze:
Bezpečnost především
Karosérie Astry Cabrio vychází z karosérie Astry Coupé, která vyniká vysokou tuhostí karosérie. ............

www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz