Řízení- skrytá vůle :-(

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Michal Vlas

Řízení- skrytá vůle :-(

Příspěvek od Michal Vlas »

Prosím o radu,po výměně tlumičů mi auto začalo mírně táhnout do leva. To chápu že se mi tím rozhodila geoška. Ale po čase ježdění se začala projevovat vůle v řízení. Do zatáčky zatáčím zatáčím a najednou hup a zatočí to víc na škarpu :? Nebo když projíždím nějaké esíčko tak je to hrůza,musím pevně držet volant a srovnávat to. Čepy řízeni jsou zhruba pul roku staré.
Někdo mi radil že to můžou byt kloubky na řídicí tyči ale ty jsou gut.
Čepy taky dobry. Ale nevím jak jsou na tom tyčky řízení. Jak jsou přidělaný k hřebenu nebo jak je na tom ten kloubek :( :( Je to dost nepříjemná jízda když se musí každý den dojíždět do práce :x
Astřík 1.6 16V Comfort-Sport r.v.1998
Reklama

spermin

Příspěvek od spermin »

zvedni předek, a zalomcuj kolami, pokud není vůle ani nějaký pohyb v kloubech je vše OK. Potom se zaměř
na servo, jestli máš dost oleje. Jinak vůli v kloubu uvidíš a hned víš na čem jsi a kde. také na STK ti to po dohodě řeknou.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Michal Vlas

Oleje v servu mam až dost :lol: Když zvednu cely předek za nápravnici a zalomcuju kolama tak tam neco cítím. Když je vule na čepu tak to je cítit dost a když je je to až moc tak klepe ale todle je takoví divný. Vůle tam je ale jako v řízení. takoví táhlí to je. Neumím to popsat. :? :roll: Tak jsem mel pravě podezření na tyčky. Dneska večer na to koukal znamí a ten mi tvrdil že odchází řízení :x :shock:
Michal Vlas

vzhledově tomu nic není ale,jak se rozjedu a projedu zatáčkou tak je konec :(
spermin

Příspěvek od spermin »

Takhle těžko radit. asi to musí někdo znalý vidět. Pokud to pruží, tipoval bych to servo, čepy a táhla jsou na pevno.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Odpovědět