Ach ta nafta...

Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Ach ta nafta...

Příspěvek od Viktor_16 »

Isiel som do chorvatska cez madarsko a spät. Auto islo super 150-160 KM/h no problem. Ked som prechadzal z chorvatska do madarska som natankoval plnú. Prešiel som 300m a auto stratilo ťah. Vyšlapol som spojku, pridal na volnobeh a motor zdochol. Štartoval som a taocil naprazno. Odpojil som privod nafty do filtra a prefukol som ho pumpou na nafukovaciu postel. Pripojil som privod, auto chytilo na prvy krat. 500 km domov zrobilo bez problemov. Este v ten den som po meste zrobil asi 30 km a vecer som odstavil auto pred blokom. Dnes rano som nastartoval v pohode, pohol som sa, vsetko dobre, vysiel som z parkoviska da dvojku a motor sa začal dusit. Presiel som pomaly 3 km ku kamaratovy do garaze. Tam som rozobral filter a vlozka bola cista. Zacal som tocit motor a naskocil na 3 valce po 15 sekundach. Na volnobeh isiel v pohode na vsetky valce pridal som na 3500 otacok , dobre, pridal som este raz, otacky spadly a motor zdochol. To sa zopakoval 3 krat. Kamarat ma odtiahol naspat domov. Asi po hodine som zas rozobral filter bol plny nafty, tak ako ma byt. Zlozil som ho zas nastartoval na 3 valce, potom isiel na vsetky, pridal som a zdochol. Rozobral som filter a chybala v nom nafta. Myslim si ze som tam natankoval nejaku zlu naftu, pretoze aj smrad z vyfuku bol iný ako obycajne a myslim si ze sa nejak zapchalo to cerapadlo v nadrzi. Navyse sa mi aj zavsdusnilo vstrekovacie cerpadlo kedze tam zrazu chýba nafta(vo filtre), ale to uz viem ako na to, uz sa mi to raz zavzdusnilo. Len neviem co s tym cerpadlo co dava naftu z nadrze do filtra. Zajtra ho odvzdusnim, a skusim z bandasky dat naftu priamo na vstrekovacie cerpadlo. Ked pojde normalne tak to je na 100% to cerpadlo v nadrzi, alebo bude zapchaty privod.
Budem vdacny za kazdu radu.
Opel Astra G Caravan X17DTL 50kw
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Reklama

Maranelo

Příspěvek od Maranelo »

Podla toho co si pisal tak to moze byt v cerpadle... nie si prvy ani posledny co ma take problemy a aj ludia s benziniakmi po takych vyletoch nadavaju na chorvatsky benzin ci naftu... skus to vyskusat ako si to popisoval s tou naftou a uvidis... ale je dost pravdepodobne ze cerpadlo nasalo necistoty a tie maxim... znemoznuju prietok nafty, a moze sa cerpadlo aj zadret tim ze sa utrapi..
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti
Gary

Příspěvek od Gary »

Tak vás asi zklamu ale ropáci v nádrži čerpadlo nemají.Naftu nasává přímo vstřikovací čerpadlo,ale sítko tam být může.Je možné že cesta z nádrže je někde poškozená nebo netěsná.Koukni se taky na gumičky u filtru nafty.(kdy jsi měnil filtr?)Bude se to hledat špatně ,ale to s tou dodávkou nafty z flašky vyzkoušej.Jinak se obávám že to bude čerpadlo.Kolik máš najeto km? já mám 200000km a zatím v pohodě.Jinak do chorvatska si vozím naftu svojí.Mám ji totiž za 18.Zatím zdar a určitě dej vědět jak jsi dopadl.Držím palce!!!!
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

takze cerpadlo nesaje z flasky, skusal som aj bez filtra nastartovat, motor asi na minutu pobehal a zdochol, ale nafta vo filtri bola do plna takze neviem. Dnes mi jeden co sa fakt rozumie do dieselov vybral nieco z cerpadla a vravi ze v tom je chyba. Poslem foto ci niekto neviete co to je, a ci v tom moze byt chyba. Obrázek Obrázek
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

btw filter som menil asi pred mesiacom a teraz bol cely cierny a pokruteny
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

dnes som bol v oply a ze ta vec co mam na fotke sa neda kupit samostatne, a ze na 99% je to cerpadlo. P*ci 30000Sk. Este skusim tam tad ine ci pojde, moje dam na GO alebo skusim pohladat na vrakovisku. Radim kazdemu co ma 1,7 DTL nech sa toho zbavi, lebo v oply mi povedali ze ked cerpadlo vydrzi viac jak 160000 Km ze sa da hovoriť o zazraku, moje cerpadielko jeblo na 202tis km :?
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
manli2

Příspěvek od manli2 »

Viktor_16 píše:dnes som bol v oply a ze ta vec co mam na fotke sa neda kupit samostatne, a ze na 99% je to cerpadlo. P*ci 30000Sk. Este skusim tam tad ine ci pojde, moje dam na GO alebo skusim pohladat na vrakovisku. Radim kazdemu co ma 1,7 DTL nech sa toho zbavi, lebo v oply mi povedali ze ked cerpadlo vydrzi viac jak 160000 Km ze sa da hovoriť o zazraku, moje cerpadielko jeblo na 202tis km :?
hmm odborníci u opla :D to čerpadlo vydrží mnohem víc... jen nekamarádí s nekvalitní naftou..
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

manli: mas pravdu, ale mam ist teraz do chorvatska reklamovat naftu?? :D:D
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Marky

Příspěvek od Marky »

No ja se snazim pokud to jen jde tankovat v Chorvatsku u OMV.
Jinak v pripade pochybnosti jdi k Boschum, prece jen cerpadlum rozumneji vic nez vsichni ti radoby mechanici co chteji hned vsechno menit kus za kus.
A ta zivotnost 160t km je fakt uz usmevna, zase znovu otrepana fraze mechanika, ktery ani nevi jake ja tam poradne cerpadlo.

Tady mas pripadne kontakty:
SK http://bcs.bosch.sk/Mapa.html#allBDS
CZ http://bcs.bosch.cz/Mapa.html#allBDS
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

da sa zrobit na motore X17DTL diagnostika??
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Marky

Příspěvek od Marky »

Ano.
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

Prosim poradte. takze som prisiel na to ze to neni cerpadlo, som precistil vahu vzduchu, motor krasne na 1. krat nastartoval. Pekne isiel za plynom na volnobeh 5000 otacok normalne. cca. o 3 hodiny som nastartoval zrobil som 5km a auto mi zdochlo. Takze co si myslite moze to byt vaha vzduchu??? zajtra mi na nom chlapci budu robit diagnostiku, ale kazdy mi vravi ze to na 100% je vaha vzduchu. Mi zdochlo nahodou hned pred Opel servisom som sa bol spytat kolko stoji vaha, ta vravi ze 9600Sk, ale som volal na nejaky inzerat ta ze nova imitacia stoji 5500Sk. dufam ze to bude ono. :cry:
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Gary

Příspěvek od Gary »

Ta váha stojí neoriginál asi 2500-3000kč.Doporučuju vyčistit sání a EGRventil.
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.
Maranelo

Příspěvek od Maranelo »

Naftovy filter si vymenil?
Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti
Viktor_16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor_16 »

ano, filter mam novy, aj ten zberny kos v nadrzi, alebo co to je som mal rozobrate a bol cisty. :(
12/99 model 2000
Zelená metalíza
Full výbava.
Odpovědět