vodní čerpadlo

klodo

vodní čerpadlo

Příspěvek od klodo »

Zdravím a prosím o radu. Za jízdy se mi rozsypalo čerpadlo vody.Domů jsem sice dojel ale po odtahu do servisu a demontáži čerpadla zjistili ze je volnýrozvoďák a ze musí sundat hlavu aby se zjistilo jestli jsou v poho ventily.Je nutné tu hlavu sundat???? díky zy radu
Reklama

HonzaL

Re: vodní čerpadlo

Příspěvek od HonzaL »

Co máš za motor?
Meriva B 1,4T 88kW
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Jestli jsi dojel až domu jen s rachotem a pak už to nikdo nenatáčel,tak uržitě stojí za zkoušku nejdřív dát novou pumpu a zkusit chod motoru,když poběží,tak nic nesudavat a když bude koktat třeba na dva válce,tak teprve potom hlava dolu,výměna ohnutých ventilů a montaž zpět.Jestli to máš X16SZR,tak ten se nepotká a nic nemusí sundavat,jen dají novou pumpu a jedeeeeeeem.
ondracb

Příspěvek od ondracb »

Pokud máš motor 1.7xdtl tak tam se kvůli vačce musí hlava dolů protože vačka je pod hlavu respektive nemá svý vlastní šrouby a je nejdříve montovaná vačka a potom hlava takže v tomto případě hlava dolu.Ale pokud máš diesel tak to jsi mohl slyšet kovové cinkání a jestli jo tak se to protočilo a bouchlo to na ventily.
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

ondracb píše:Pokud máš motor 1.7xdtl tak tam se kvůli vačce musí hlava dolů protože vačka je pod hlavu respektive nemá svý vlastní šrouby a je nejdříve montovaná vačka a potom hlava takže v tomto případě hlava dolu.Ale pokud máš diesel tak to jsi mohl slyšet kovové cinkání a jestli jo tak se to protočilo a bouchlo to na ventily.
A praskly by vahadla a domu by nedojel ani setrvačností.
ondracb

Příspěvek od ondracb »

A nemá to náhodou hydroštely??Tedy ventily tlakované olejem??Podle mne jo protože mne se to stalo protože byl servisák blb a nevyměnil vodní pumpu která pak zachrastila.Tedy u motoru 1.7 xdtl
Na rozvodech jsem měl najeto cca 2500 km.
Naposledy upravil(a) ondracb dne 23 úno 2011, 19:58, celkem upraveno 1 x.
klodo

Příspěvek od klodo »

díky za reakce. mam X1.7 TDL.domu jsem dojel asi 1 km a pak uz to nestartoval jen odtáhl.
Naposledy upravil(a) klodo dne 23 úno 2011, 20:02, celkem upraveno 1 x.
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

X17DTL má hydro,ale úúúúúplně jiné,než třeba X16XEL.Jsou umístěny v hlavě naproti ventilum na nich jsou vahadla k ventilům.Vždy prasknou vahadla,ventily to většinou vydrží,jsou totiš přesně rovně proti pístům.
X16XEL,X14XE,X18XE1,X18XE,X20XEV a další mají hydroštely přímo nad ventily okolo pružin.
U X17DTL stačí sundat ventilové víko,magnetem vytahat rozlámané kusy vahadel a misky z vetilů\na ponku rozložit,jestli je vše venku\,pak pomocí niederhalteru zmačknout ventily a nasadit nová vahadla.Z 90% se tato oprava povede,10% to opravdu odprdly ventily a hlava musí dolu.
Zdvihátko,miska vahadlo,zde:
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;9 ... ST=0|LNG=0|
klodo

Příspěvek od klodo »

takze radís zkusit nasadit pumpu a vyzkoušet chod motoru a pak až hlava dolů??
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Vačka se tam musí "časovat",takže ventilové víko dolu a okem bude vidět jestli jsou KO vahadla\postup dál jsem popsal\,jestli budou OK,tak jsi měl obrovskou kliku a nic se nestalo\nová pumpa-popř řemen,kladky\načasovat a jedeeeeem.
mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 »

ja sem mel stejnej problem mame vyhodu ze to je 8V vymenili mi rozvody pumpu a vahadla a vse ok hlavne at servisak udela jak pise denny nacasovat vacku potom to pujde v poradku oprava cca 10000kc
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
klodo

Příspěvek od klodo »

tak včera jsem odtáhl auto ke známému do jiného servisu a řek mi to samé co denny.Auto slo hned do garáže a začali na nem delat.Ti babráci co jsem to mel u nich z toho meli strach a chteli rozebrat polovinu motoru. Ted uz jen cekam co mi zavolá ale aspon mam jistotu ze to bude OK.Az bude hotovo dam vedet co tam bylo.
klodo

Příspěvek od klodo »

taaaak hotovo motor jede .Cena 6900
mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 »

pekna cena 8) co ti vse delaly
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
jaraK

Příspěvek od jaraK »

Nejspíš nový rozvody apumpu samozřejmně.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Odpovědět