Obecne to mám vyskúšané aj konzultované,že ide miešať nemrznúce zmesy ROVNAKEJ FARBY ale od rôznych výrobcov, napr. v Matizovi som dolila modrú našej výroby,modrou z..BASF (akú zrovna mali na pumpe,aj teraz som dolieval červenú neindetifikovaného výrobcu,možno origoš náplň GM červenou našej výroby,nemali by sa navzájom miešať kvapaliny rôznych farieb,rozhodne nie červená s modrou a zelenou.Ale ako som spomínal kvapaliny rovnakej farby je možné miešať,to iba výrobcovia s i s markentingových dôvodov píšu,že nedoporučujú miešanie s kvapalinami iných výrobcov,jasne,aby sa im predával ich výrobok ,ale kedysi sme toto boli riešili aj na inom fóre.
Bol to OPEL ASTRA G/2005,Z14XE, okolo 120 000 km,priemerná spotreba 6,74 l na 100 km
kedysi som používal Astry F sedan 1.4i (2001) a HB 1.6i(1999) obe 8V,predošlé autá taktiež z dielne GM-Daewoo,dodnes skalný a člen klubu DAEWOO/CHEVROLET,t.č.HUNYADI GETZ 1.1i/2004
Co přesně se může stát, když smíchám červenou se zelenou? Já totiž ani po usilovném "čumění" se na kapalinu netuším, jaká tam vlastně je...jako nerad bych vypouštěl, nemám momentálně ani čas, ani kde
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
No pred barakem do delat nemuzu, garaz nemam a casu je momentalne taky malo Jinak diky za odkaz, akorat ze jsem se tam docetl veskere mozne varianty a vpodstate si stale nejsem jisty, jak vlastne do meho diesel 9/98 patri (cervena? modra? zelena? ) a co se stane, kdyz se to pripadne smicha (krome toho, ze tam nekdo napsal, ze se snad muze poskodit motor - netusim ale jak )
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
a ze je jedno ci das do benalu co mal zelenu cervenu len to treba preplachnut a to ze sa mozu miesat iba rovnake farby je jasne, na flasi mas napisane ci sa moze miesat a ci nie vacsinou. Inac ta od opela ma zivotnost kolko 5 rokov? Ta cervena?
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
zháňam po okolí a všade šmejdy po 3-4 eurá a značky shell a pod nad 7, nedalo mi to a v opli že 7,50 modrá a 5,60 červená, neni o čom červená origo GM, prepláchol som a je tam
a síce mi povedali že táto je doživotná no neverím
Zdar chlapi, tak jsem to tady pročítal a jsem z těch barev nějaký zmatený. Já mám v autě chladící kapalinu takové světle oranžové barvy... Takže kdybych chtěl měnit nebo dolít, tak jakou? Předchozí majitel totiž za 6 let provozu neměnil ani nedolíval, hladina je pořád v normě. Ještě změřím na kolik je, ale i tak bych chtěl asi měnit. Tak prosím o radu