Lukas G. píše:Chlapy, mě automat chodí úplně v poho. Mám 2.0DI rv. 2000. Natankoval jsem 40L nafty a při pohodové jízdě, někdy i rychlým předjížděčkách jsem na těch 40L najel 700km. Což se mě zdá v poho. Automat je prostě supeeer
tak to je krasavec, me to basti vic, ale aspon mi to nechrochta
alex píše:no a kedy používaš N ? neviem či ma niečo brzda spoločne s radením, všimol som si akurat že keď ju stlačim tak sa mi elektricky odblokuje rýchlostna paka, nemá niekto nejaky članok o tom ako to funguje ta automatická prevodovka, ja si pamätam že opel sa s ňou dosť chvalil a najprv ju tušim davali do malej korzicky, v telke bezala reklama do zblaznenia :):)
Tu si stiahni návod na obsluhu, je tam niečo aj o automate
milosh píše:kdyz stojis v prudsim kopci tak muzes dat nohu z plynu i brzdy a stoji to samo
No ono to u mňa nieje vždy pravda. Ak myslíš taký menší kopček tak áno, ale ak som ťachší a kopec je väčší, tak to veru niekeky aj trošku cufne.Ale moja reakcia je tá, že okamžite skočím na brzdu, možno keby som ju nechal tak by auto po chvílinke stálo.
hmm, ine nemas nieco viac ako to funguje? toto som už čital aj tak ma to nepresvedcilo o zaradzovaní N na semaforoch pri dlhsom stati, neviem 1 až 2,3 minuty držať brzdovy pedal sa mi zda nielen unavujuce ale aj divne, o kratkodobom stati nehovorim to je jasne da sa to vydržať , o dlhodobom tiež nie - to vypnem motor, .
alex píše:hmm, ine nemas nieco viac ako to funguje? toto som už čital aj tak ma to nepresvedcilo o zaradzovaní N na semaforoch pri dlhsom stati, neviem 1 až 2,3 minuty držať brzdovy pedal sa mi zda nielen unavujuce ale aj divne, o kratkodobom stati nehovorim to je jasne da sa to vydržať , o dlhodobom tiež nie - to vypnem motor, .
Já při delším stání řadím N
Astra 2.0 DI Y20DTL automat, r.v. 10/2000, model 2001
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.
No ak stojím naozaj dlho niekde v rade tak dám aj ja N, určite sa nič nemôže pokaziť, ale ja som dával doteraz na križovatkách N a veru keď skočila zelená, dal som do D a hneď nato plyn, tak tam niečo poriadne hrklo. Ak som sa nepozabudol a počkal 1-2sek v polohe D a potom pridal plyn, všetko bolo OK. Ale možno mám niečo s automatom a u teba je to normál. POdľa mňa chvílku trvá tomu čerpadlu kým tam naženie olej.
Mimochodem v astře G v automatické převodovce žádný olej. filtr není
a olej stačí vyměnit jednou za život auta
A jen tak mimochodem k životnosti a spolehlivosti automatických převodovek: jen minimum lidí má kdy problém s nějakou poruchou automatické převodovky - většinou převodovka bezproblémů vydrží životnost motoru a auta. to manuální převodovky na tom bývjí podstatně hůř
Radek.km píše:Mimochodem v astře G v automatické převodovce žádný olej. filtr není
A jen tak mimochodem k životnosti a spolehlivosti automatických převodovek: jen minimum lidí má kdy problém s nějakou poruchou automatické převodovky - většinou převodovka bezproblémů vydrží životnost motoru a auta. to manuální převodovky na tom bývjí podstatně hůř
hmm, ta dozivotni napln prej ma zivotnost 100 000km, no uvidime, zatim mam 70
Radek.km píše:Mimochodem v astře G v automatické převodovce žádný olej. filtr není
hmm, ta dozivotni napln prej ma zivotnost 100 000km, no uvidime, zatim mam 70
No já to taky měním preventivně po 100tisících
Info jsem čerpal ze značkového servisu - prý už to nemusím měnit stačí jen dolít pokud bude nedostatek
Naposledy upravil(a) Radek.km dne 13 úno 2007, 17:07, celkem upraveno 1 x.
No ja som olej v automate vymenil hneď po kúpe zo všetkými náplňami. Myslim že tam mam olej CASTROL. Ale určite budem meniť skôr ako po 100 000 km, len pre istotu.
Koukam docela zajimavy tema po letech, Zigi to rozseknul
Jsem si precetl ty svoje hlasky kdyz jsem auto mel tyden, ted uz ho mam 3 roky a jasna volba je ta ze dalsi auto bude astra a taky automat
Jen tak mimochodem.Radek km píše,že v automatu nejsou čističe-tak pozor,je to blbost.
Převodovky AF13 a AF17 mají čistič 07 03 478
Převodovky AF20 a AF22 mají čistič 07 03 303
To jen pro info.