BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
- vasekpetr1
Re: BOURANÁ Astra G Caravan 1.6 16V SPORT
Řídící jednotka chlazení.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Reklama
- Luboš X17DTL
Ta, takdenny píše:Se zdravím si nehraj a na lidi se vybodni.Máš neschopenku?Máš.Tak proč něco zazdívat?Kamarád takto taky rádoby pomohl a za půl roku mu přišli na hnutou krční páteř ,ale dokázat,že to bylo od té bouračky bylo už nemožné.
Nic nezatajovat. Na pravdu tě nikdo nedostane
Na vše se dá přijít, i na Krejčíře už došlo
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Člověk co s tebou jede v autě je účastník nehody, nikoliv svědek. Můžeš mít tedy plné auto lidí a stejně by ti to nepomohlo. Tedy jestli si to pamatuji správně.
Vím jak to myslíš, ale pravdu máme oba.
Ve chvíli, kdy policie zjišťuje okolnosti nehody, tak primárně zjišťují účastníky, tj. kdo je přímo dotčen nehodou, a pak svědky. Ti jsou kolikrát důležitější než tvrzení účastníků nehody, zvlášť u fingovaných nehod nebo když to viník chce hodit na poškozeného. Ve správním (přestupkovém) řízení je i (v té chvíli ještě údajný) pachatel přestupku nejdříve vyslýchán jako svědek (při podání vysvětlení) a teprve pokud zjištěné skutečnosti odůvodňují zahájení řízení proti konkrétní osobě, je jí (laicky řečeno) sděleno obvinění a poté už je v pozici obviněného, čímž má i více procesních práv, např. nahlížet do spisu, klást svědkům otázky atd. Tohle znám, dělal jsem předsedu přestupkové komise.
Ve chvíli, kdy policie zjišťuje okolnosti nehody, tak primárně zjišťují účastníky, tj. kdo je přímo dotčen nehodou, a pak svědky. Ti jsou kolikrát důležitější než tvrzení účastníků nehody, zvlášť u fingovaných nehod nebo když to viník chce hodit na poškozeného. Ve správním (přestupkovém) řízení je i (v té chvíli ještě údajný) pachatel přestupku nejdříve vyslýchán jako svědek (při podání vysvětlení) a teprve pokud zjištěné skutečnosti odůvodňují zahájení řízení proti konkrétní osobě, je jí (laicky řečeno) sděleno obvinění a poté už je v pozici obviněného, čímž má i více procesních práv, např. nahlížet do spisu, klást svědkům otázky atd. Tohle znám, dělal jsem předsedu přestupkové komise.
To, že někdo jede jako spolujezdec, nesnižuje jeho věrohodnost. To by rovnou nesměli svědčit příbuzní, policisté (kteří jsou často předvoláváni jako svědci) by byli vždy jediní věrohodní svědci atd. Tak to naštěstí není.
Aha, toto jsem nevěděl. Vycházím z toho, co mi bylo tvrzeno příslušníky PČR. Ono o tomto přeci jen budeš vědět mnohem víc, než kdokoliv ostatní. Každopádně jsem zvědav jak dopadneš s těma pneu, protože mám nabídku na pěkné zimní 195/65/15 zadarmo 

Protokol technika. Ten popis okolností nehody je trochu k smíchu, ale podstatný je popis poškození.
Nestydatě si troufnu říct, že právník jsem velmi dobrý, ale spíše na obchodní právo a smlouvy + právní argumentaci. Nehody, to je oblast specifická, stejně jako zdravotnické právo apod.
Za profíka považuju JUDr. Tomáše Berana, co píše na autoweb.cz, otázka je, zda by byl použitelný i v praxi a ne jen na psaní článků, teoretické znalosti nejsou k ničemu, když se neumí aplikovat.
Za profíka považuju JUDr. Tomáše Berana, co píše na autoweb.cz, otázka je, zda by byl použitelný i v praxi a ne jen na psaní článků, teoretické znalosti nejsou k ničemu, když se neumí aplikovat.
Ještě jeden dotaz. Máš půjčeno náhradní auto? Pokud ne, doporučuji ihned zapůjčit. Rychlost plnění je pak podstatně rychlejší, prioritně řeší události, kde je zapůjčeno náhradní auto, aby nemuseli platit.
Z vlastní zkušenosti mohu popsat průběh u Kooperativy. Slečna z úseku likvidace škod mě poslala do ..., že na vyřízení pojistné události mají 2 měsíce. Když jsem ji řekl, že mi to vůbec nevadí, protože mám zapůjčeno náhradní vozidlo, tak měla pár keců a hned se začala sjednat schůzka s mobilním technikem
A vlastně i kdyby si ho zapůjčeno neměl, můžeš tvrdit, že ano
Z vlastní zkušenosti mohu popsat průběh u Kooperativy. Slečna z úseku likvidace škod mě poslala do ..., že na vyřízení pojistné události mají 2 měsíce. Když jsem ji řekl, že mi to vůbec nevadí, protože mám zapůjčeno náhradní vozidlo, tak měla pár keců a hned se začala sjednat schůzka s mobilním technikem

A vlastně i kdyby si ho zapůjčeno neměl, můžeš tvrdit, že ano

Nemám, mám neschopenku, takže i když by se hodilo aspoň na cestu k doktorovi, nebral jsem si ho. Samozřejmě paní z České mi tvrdila, že na něj mám nárok jen v případě, že to bude totálka + pokud jej potřebuji nevyhnutně (samozřejmě chápu, že je rozdíl potřebovat auto k vození dětí, zejména k doktorovi, a k cestě do práce, když v Praze funguje mhd). Obojí je blbost, což mi potvrdil i můj kámoš pojišťovák, ale nechal jsem si čas na rozmyšlenou a následně jsem stejně dostal neschopenku, tak teď o něj už žádat nebudu.
Teď mi kámoš pojišťovák potvrdil, že mluvil s pojišťovnou a že paní už to dohlásila, ale že chybí ještě nějaké doklady (podle mě z její strany), já jsem ve fázi viz příloha (TP + potvrzení o nehodě si fotil technik, tak jsem byl domluvený i s paní z pojišťovny, abych to nemusel posílat, navíc doma nemám skener, i když i telefon něco zvládne, tak jsem poslal aspoň nafocené potvrzení o nehodě).
Tak je jedno, že máš neschopenku. Ty seš sice vlastník auta, ale užívat ho může někdo jiný. Alespoň takhle to bylo u mě. Třeba tu škodní událost vyřeší i tak rychle. Jen jsem chtěl popsat svoji zkušenost.
Jasný, díky.
Taky doufám, že se to vyřeší rychle a hlavně bez problémů..
Taky doufám, že se to vyřeší rychle a hlavně bez problémů..
Já jsem ve fázi, že hned v pátek to zkoukl technik, protokol co sepsal na místě mi dnes naskenovaný poslal mailem a na pojišťovnu jsem to v pátek hlásil jednak jako viník, jednak jako škodu na havarijním. Hned v pátek jsem dal příkaz na zaplacení pokuty. Z pojišťovny mi ale zatím přišly jen požadavky co chtějí doložit k havarijnímu, tak jsem to poslal (kopii velkého TP, kopii řidičáku a kopii evropského formuláře) a na infolinku jsem ještě upřesnil (což jsem ještě v pátek neuvedl), že v případě, že to nebude totálka to chci na rozpočet a ne na fakturu. Taky jsem na infolince uvedl, že mi nepřišlo nic k hlášení škody jako viníka, že nechci aby to viselo na mně, tak že mi to ještě pošlou. Technik do protokolu zapsal Výměna: Přední nárazník lakovaný, výztuha předního nárazníku, LP světlomet, levé mlhové světlo, plastová mřížka nárazníku černá, přední kapota, plastový kryt přední masky - černý. K tomu připsal únik chladící kapaliny. Po prohlídce říkal že pokud se zjistí ještě něco jiného tak mám volat na pojišťovnu a buď budou stačit moje fotky nebo přijede znova podle toho jak rozhodne pojišťovna. Do protokolu zapsal - vozidlo zatím neopravovat, možnost likvidace formou totální škody. Vyčkat na rozhodnutí pojistitele. V případě opravy forma likvidace rozpočtem nákladů na opravu. Pojistitel mne má informovat na mail. Takže já čekám na rozhodnutí likvidátora. Náhradní vozidlo bych mohl mít na 5 dnů z asistenční služby co mám uzavřenou, ale nakonec mám půjčené od sestry, která má jedno navíc a já po dobu co to budu mít půjčeno uzavřu a uhradím havarijko, které lze bez udání důvodu v prvních dvou měsících zrušit a zbytek peněz vrátí.
Jinak ti Miguelli přeji ať Ti to dopadne co nejlépe jak zdravotně tak z hlediska plnění a ať to máš vyřízeno co nejdříve.
Edit: tak už mi přišly i požadavky k povinnému tak jsem je obratem zaslal. A jinak uvažuji jestli nezanesu značky do depozitu, protože i když to auto budu nechávat opravovat tak to vzhledem k tomu, že se budu snažit sehnat díly v barvě moc rychle nebude.
Jinak ti Miguelli přeji ať Ti to dopadne co nejlépe jak zdravotně tak z hlediska plnění a ať to máš vyřízeno co nejdříve.

Edit: tak už mi přišly i požadavky k povinnému tak jsem je obratem zaslal. A jinak uvažuji jestli nezanesu značky do depozitu, protože i když to auto budu nechávat opravovat tak to vzhledem k tomu, že se budu snažit sehnat díly v barvě moc rychle nebude.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Protože mi má pojišťovna hradí jen 10 dní parkovného na odtahovém parkovišti, dnes je den 10. a každý další mě bude stát stovku, volal jsem na pojišťovnu viníka, kde mi paní řekla, že parkovné mi neuhradí (ale že to nemůžu postavit na ulici a že nemám garáž ani zahradu je zřejmě jedno), nicméně slíbila, že to dneska spočítá a že zavolá, tak jsem zvědav...
FAKT TO NIKDO NECHCE ? Nechám to i s budíkama (viz foto) za 5.000, i ty budíky mě stály víc. Ale chci buď převod nebo doklad o sešrotování.
FAKT TO NIKDO NECHCE ? Nechám to i s budíkama (viz foto) za 5.000, i ty budíky mě stály víc. Ale chci buď převod nebo doklad o sešrotování.