Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět

Jaký druh plynu máte?

klasika LPG
10
19%
sekvenční vstřikování LPG
38
70%
CNG
6
11%

Celkem hlasů: 54

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Příspěvek od denny »

Já vycházel ze zkušeností těch "mojich"plynařů.Oni totiš mají ve vozech LPG protože najezdí tak 40tis ročně a pak to vychází tak 1x za půl roku.Jezdí hodně do zahraničí/i na práci/a opravdu jezdí na revize,protože je tam dost vyžadují.Třeba při parkování v hotelových garážích nebo to po nich chtějí předložit i ve firmách kde dělají nějakou práci,aby mohli vůbec vjet do areálu.Prostě máš papíry v pořádku,tak OK,jinak vypadni.
Asi i díky tomu,že to tak hlídají,tak nemají problém s vjezdem těchto vozů do podzemních parkovišť apod.Jak je tomu u nás.V Česku na to většina lidí hází bobek a než aby to pořád někdo kontroloval,tak je jednodušší zakázat vjezd úplně a je to.Provozovatel nebo majitel takových garáží je pak z obliga a ušetří si problémy.
Češi jsou i tací koumáci,že hned po STK sundají i samolepku LPG nebo CNG,aby byli neidentifikovatelní.Tak toto při silniční kontrole v Německu stojí 1000eur,a na půl roku osoba nežádoucí.Jeden můj klient takto přišel o dost dobrou práci a fůru éček.
Reklama

Oplíček

Příspěvek od Oplíček »

Mirďa píše:Já měl kontrolu co 12měsíců od data montáže nebo co 10000km,ale dělal jsem ji vždy před emisemi t.j co 2roky,a platnost tlakové zkoušky by měla být uvedena v typovém listě 8) 8)
No a co chtějí Mirďo za takovou prohlídku? Jestli je to otázečka nějaké té stovky, tak v poho, ale jestli tak tisícovky, tak to je průser jak Brno :(
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI »

No mi to na krátké vzdálenosti do 10km a pojížďky po městě vezme z rána i 9l ale pak to stáhnu na 6,8l ale v létě jak jsem psal 6,8 a dostal jsem se i na 5,9l ale to jedeš do 70km a rovinka a z kopce :)
Jo Němci jsou přísní ale asi to musí být na lidi. Já nálepku žádnou nemám a ptal jsem se i policie při kontrole a není prý žáden zákon který by to nařizoval i když je to divné. Je to v techničáku tak to asi stačí u nás tedy. Napouštěcí hrdlo mám pod nárazníkem a není vidět ale zase se hůře tankuje. Stejně si tankuju sám takže to není ani poznat že jsem na LPG. Prý nebylo moc co vybírat kam s hrdlem. Prý výstuha nárazníku a na boku málo místa tak jsem jim schválil neviditelno pod nárazníkem na pravé straně vedle tažného oka.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa »

Revize cca 250kč 8)
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL »

Měl jsem plyn ve škodovce, kterou jsem prodal v r. 2002, takže moje info možná nebude čerstvé. Na STK kontrolovali revizi zařízení pokaždé, taky jsem jezdil na tu prohlídku jen před STK. Později už pravidelně každý rok. Obešel auto s detektorem úniku, zapsal do papírů kontrolu a bylo hotovo. Cena asi těch 250, to už si nepamatuju. Jednou mi řekl, že musí vyměnit elektroventily, takové ty cívky, co pouštějí plyn a s tím začaly problémy, ventil na přífuk plynu se otevřel, ale už nezavřel, takže plyn tam fučel vesele dál. Natahoval jsem pružinku, reklamoval to, na chvíli vždycky pokoj a po čase znova. Tak jsem tam dal ten starý a byl pokoj.
Jinak měl jsem zařízení BRC a šupa. I Zimní starty bez problémů, žádní přepínání před dojezdem na benzín, to Lovato neumělo. Spotřeba byla na dlouhé trasy téměř stejná, ale zimní pojíždění do práce (cca 15 km), tak to žralo kolem 11 litrů.Ale pořád lepší, než benzín. Ten stál v té době kolem 25 Kč, plyn 8,50 Kč.
Jo a jednou u kontroly plynu mi dali tu žlutou kulatou nálepku dopředu i dozadu. Vzadu jsem měl bílou a to prý bylo proti předpisům. A dopředu mi ji dali taky, že je to lepší, kdyby se něco stalo, tak a ť má každý přehled o tom, že je v autě plyn. Hlavně to prý doporučovali hasiči.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Oplíček

Příspěvek od Oplíček »

No nezbývá mi chlapci než se vás zeptat, jestli někdo nemá dobrou zkušenost s nějakým SPECIALIZOVANÝM servisem v okolí Ostravy, kde se zabývají přestavbami aut na plyn. Ale fakt jen solidní servisy, né žádné šupáky, co to odfláknou a vezmou si za to balík. Jinak bych se chtěl zeptat, jestli se někdo z vás neptal, jestli by se to hrdlo nedalo dát vedle víčka od nádrže. U pár aut jsem to už viděl, ale nebyly to Oply a vypadalo to dost dobře 8)
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 »

Určitě dalo,ale nevím kam se tam vejde.Aspon u mojí ne.Mám ho taky pod nárazníkem.A revize za 250kč?Vydřiduši.Já to mám za 100kč.
S tím "přefouknutím" nádrže to je stojan od stojanu jinak a taky auto od auta jinak.Tedka jsem měnil nádrž a u jedné z benzinek kam jezdím tankovat to najednou leze pomalu a ventil necvakne,že je nádrž plná.Astra je moje třetí auto s LPG a každé se chovalo jinak.Třeba ještě u Fáčka to hrozně rachotilo při tankování,zprvu jsem se strachem poodcházel od auta a pak jsem si zvykl a uklidnoval pumpaře,že o nic nejde. :mrgreen:
A pokud mě pamět neklame,tak pojistný ventil co hlídá maximální tlak v nádrži,je oproti provoznímu tlaku dost předimenzovaný.(nádrž se plní tuším na 70%),takže aby zafungoval musela by být nádrž natlačená skoro na 100% objemu a ještě auto stát na sluníčku.Pak snad.Je to spíš pro případ požáru.
Další pojistka hlídá velikost úniku plynu z nádrže(přerušení potrubí např.)a při překročení nějaké hodnoty uzavře.
Zdalipak je takhle hlídaný únik benzinu nebo nafty? Řekl bych že ne.Každý technik co montuje LPG vám řekne,že je to líp zabezpečené než nafta nebo benzín.
A co se týče přepínání z benzínu na plyn,tak kdosi mi psal,že tam jde nastavit všecko.Jak teplota tak ještě čas,za jak dlouho to přepne.Takže teoreticky v létě jen nastartujete na benzín a okamžitě to přepíná.Jo a ještě otáčky motoru.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

A tady si můžete číst o LPG až do aleluja. :lol:
http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=179418
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

Myslím,že už bychom si zasloužili svoje oddělení v sekci Motory.Benzín a Diesel tam mají svoje a my LPG nic. :(
Arwy

Příspěvek od Arwy »

Plniace hrdlo sa nezmestí vedla víčka nádrže. Skúšali sme to.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 »

Oplíček: mi dělali LPG v Bašce u F-M (první den dáš auto a druhý už je hotové). Plnící hrdlo vedle víčka nedáš (taky jsem to chtěl a vysvětlovali mi, že 1. není tam dost místa a 2. je to vystužené gumou nebo plastem tudiž tam hrdlo nelze pevně přichytit) Já to mám v nárazníku. Pokud ti jde o to aby bylo schované tak je ještě možnost (za příplatek nějakých 500-1000Kč) mít plnění pod pátými dveřmi (musíš, ale při tankování otevřít kufr a né všechny LPG stanice jsou zastřešené takže problém když bude pršet)
už HONDA civic VTEC
Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 »

Tady je odkaz kde mi dělali LPG. Opravdu solidní a rychlé jednání http://www.auta-lpg.cz/prestavby-lpg-fr ... cnosti.asp

Taky souhlasím, že si zasloužíme své oddělení.
už HONDA civic VTEC
IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI »

Nosound89 píše:Tady je odkaz kde mi dělali LPG. Opravdu solidní a rychlé jednání http://www.auta-lpg.cz/prestavby-lpg-fr ... cnosti.asp

Taky souhlasím, že si zasloužíme své oddělení.
Tak tahle firma vypaqdá opravdu solidně. Kolega si tam nechal předělávat Subaru rok. výr. 2008 a druhý kolega taky subaru 2008 a oba byli strašně spokojeni a když se dívám na cenu tak super. příští auto vyzkouším u nich :) .
Kurňa ale dívám se na plničky a nějak ten LPG leze nahoru. 14,50 tak to je mazec. vždy když šel benzín nahoru tak plyn dolů. jinak na hranicích se slovenskem Jablunkov je plyn za 8,50 a je super. nesmrdí, jede jako blesk a najedu 470 km na 37 litrů. paráda. Mám to sice 40 km tam a 40 km zpět ale při takovém rozdílu se to vyplatí udělat si výlet. Pokud započítám olej, gumy a amortizaci vozidla tak jsem na tom pořád ještě dobře. 8)
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 »

Tam co já tankuju 14.80 a 14.90 kč. :(
Odpovědět