Dodatecna montaz palubniho pocitace

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
pavlikjaa

Příspěvek od pavlikjaa »

Charlie píše:Koukej po různých inzerátech, já to posháněl postupně skoro všechno, už mi shází jen piny. Třeba na seznam.cz v sekci bazar, v annonci, tady na fórech a podobně.

jake piny?se musi sezhnat , naco ?
Reklama

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

No pin do řídící jednotky a pak ty další piny do 32pinový svorkovnice.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
pavlikjaa

Příspěvek od pavlikjaa »

Charlie píše:No pin do řídící jednotky a pak ty další piny do 32pinový svorkovnice.
jo aha a jak ty piny zjistim?
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

Myslíš co na kterej pin připojit?? To najdeš tady v tabulce: http://www.astra4ever.cz/dodatecna-mont ... d-t14.html

Jinak do tý 32pinový svorkovnice se dají přeházet piny s kabelama co jsou zapojený do TIDu, jen se vyndají z té 12pinové a nastrkají se do 32pinové podle té tabulky a zbytek se musí dotáhnout. Největší staro¨st mi ale dělá zapojení kabelu do řídící jednotky.
TomK

Příspěvek od TomK »

Marian píše:Pokud to má stejně zapojenej MID tak se může přidat :lol:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=6425
Super, pokud se tedy rozhodnu, že za to vysypu ty peníze, které chce, tak bych se určitě přidal. Jen nevím, co si mám představit pod pojmem pin ŘJ. Měl bych mít MID, konektor a páčku. Co tedy dalšího mám shánět ?
Zafira 1,8 16V Elegance, Z18XE
Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

Pin do ŘJ je takovej nějakej plíšek kterej je na konci kabelu a kterej zapadá do protikusu v Řj. Pinů je asi víc druhů podle motoru. Takže asi zjistit podle typu motoru kdo to dělal nebo vydělat konektor od ŘJ podívat se. Třeba je nebudete potřebovat protože je tam budete mít jako já :wink:
Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker »

Jak vypadá a kde je řídící jednotka v 1.8? snad neni schovana pod blatnikem?
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

Pod blatníkem jí mají jenom ropáci, ale i tak se k ní dá dostat přes podběhy.
pavlikjaa

Příspěvek od pavlikjaa »

Marian píše:Pin do ŘJ je takovej nějakej plíšek kterej je na konci kabelu a kterej zapadá do protikusu v Řj. Pinů je asi víc druhů podle motoru. Takže asi zjistit podle typu motoru kdo to dělal nebo vydělat konektor od ŘJ podívat se. Třeba je nebudete potřebovat protože je tam budete mít jako já :wink:

mam stejnej typ ridici jednotky tak bi to melo jit zapojit dobre ne,

co mam teda vsechno sehnat , krome displeye , packy co dal , tu svorkovnici?
Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

Svorkovnici do MIDU a to nejlépe se svazkem kabelů. To znamená že na vrakovišti ti ucvaknou tu svorkovnici s kusem kabeláže. Já koupil ve škodovce svorkovnici bez pinů a na vrakáči jsem za pade koupil svorkovnici z TIDu a zbývající dva piny co mě chyběly jsem použil z nějaké součástky z počítače (docela to pasovalo, ale už nevím co to bylo).Dál jak píše Vojta Kabely různých barev o průřezu 0,5 mm2, smršťovací bužírky, cín, elektrikářskou pásku, husí krk pro natažení kabelu od řídící jednotky - 1 m. S pinama do ŘJ ti neporadím. Sice máš stejný motor jako já ale piny tam mít nemusíš ale taky můžeš :wink: . Nejlepší bude když svorkovnici vysuneš a podíváš se
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

Ok, ještě by mi ale zajímalo, kde tu řídící jednotku najdu??
A potom, dneska mi dorazila páčka, má čtyřpinovou svorkovnici, ale jsou v ní jen tři kábly, na pozici A - bílá barva, na pozici B není žádný, na pozici C - hnědá barva a na pozici D je barva červená, je to tak správně? Stačí ti tři kabely??
Marian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

Já mám ŘJ na pravo na bloku motoru. Na obrázku to je vidět jen kousíček a je to na pravé straně to žebrované. Jde tam vidět svazek kabelů co vede do ŘJ a nad ním vede ještě jeden svazek do ŘJ ale ten už není na fotce vidět. S tou páčkou podle tabulky se zapojí hnědobílej (reset) - pin A na páčce a hnědočervenej (set) - pin D na páčce. Pin C páčky se ukostří (třeba na pin 1 MIDu), pin B se nezapojuje. Já už si to nepamatuji jak jsem to dělal já protože je to dlouho ale asi to tak bude Obrázek
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

Díky, takže páčka bude ok, ono je to původně z omegy, vapadá jak nová, tak snad bude tak i fungovat. Na tu řj kouknu zítra až budu mít auto venku, no koukám, že k tomu asi bude přístup na nic.
pavlikjaa

Příspěvek od pavlikjaa »

Marian píše:Svorkovnici do MIDU a to nejlépe se svazkem kabelů. To znamená že na vrakovišti ti ucvaknou tu svorkovnici s kusem kabeláže. Já koupil ve škodovce svorkovnici bez pinů a na vrakáči jsem za pade koupil svorkovnici z TIDu a zbývající dva piny co mě chyběly jsem použil z nějaké součástky z počítače (docela to pasovalo, ale už nevím co to bylo).Dál jak píše Vojta Kabely různých barev o průřezu 0,5 mm2, smršťovací bužírky, cín, elektrikářskou pásku, husí krk pro natažení kabelu od řídící jednotky - 1 m. S pinama do ŘJ ti neporadím. Sice máš stejný motor jako já ale piny tam mít nemusíš ale taky můžeš :wink: . Nejlepší bude když svorkovnici vysuneš a podíváš se
S pinama do ŘJ ti neporadím. Sice máš stejný motor jako já ale piny tam mít nemusíš ale taky můžeš . Nejlepší bude když svorkovnici vysuneš a podíváš se , jake piny myslis u te Rj ja tomu moc nerozumim spis vubec :(
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

V tabulce si najdeš, jakou máš řídící jednotku (třeba já mám mít Multec a má se natáhnout kabel od pinu 21) a u toho najdeš na jakej pin (polohu v konektoru) se musíš připojit.
Odpovědět