spermin píše:já předpokládám že je to přímo v tom tělese antény, ale nevim jistě
takže kdyby to byl zesilovač tak jedině vyměnit celou základnu?to by bylo myslím i s káblem ne?
Myslím že to je celá ta věc, do ktré se zašroubuje prut antény. Z té "základny", jak tomu tady říkáme, ( ) vede kablík na anténu asi 15cm, a tak smao hadička. Kolik tohleto stojí fakt nevím, ale asi bych to potřeboval taky. Nejlepší - a to i v mém případě, jelikož mi taky nehraje pořídně rádio a to ani originál rádio - by bylo, kdyby se z někým šlo na týden domluvit zkušební prohození té základyn a máš po starostech. Během týdne zjistíme,jestli to je ono, a pak případně koupit novou. Taky toiž můžeme koupit novou, dejme tomu za 500 a ono to bude stejné, protoře je někde štíplý kabel. A ještě, nemáš náhodou pevné handsfree??? Já totiž jo, tak jsemuvažoval, jeslti to neruší tohle, ale nemělo by, je to dělané v origo servise...
Naposledy upravil(a) Radoš 92 dne 25 srp 2010, 21:48, celkem upraveno 1 x.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Ahoj chlapci....ja sem si na sve Astruli zakladnu anteny uz menil...mel sem potrhanou tu tesnici gumu a bal sem se aby mi tam nezacalo zatekat. Ta zakladna je i se zesilovacem jak tu spravne popisujete(proto me stala asi 1500) Vede z ni kousek hadicky k ostriku a kousek kablu k autoradiu. Konektor k antene od autoradia se prisroubuje. Nemuze vypadnout ani se rozpojit. Hadicka se napichnutim normalne napoji. Cela zakladna se dotahne matkou ke strese a je to. Musi se teda uvolnit kousek stropu a aby jste se k nemu dostali tak i bocni garniz. Jo vlastne abych si ten strop nezlomil bylo potreba demontovat i madlo na strope. Horsi bylo nasazeni nazpet. To mi snad trvalo nejdele. Foto:
Naposledy upravil(a) Milhi dne 10 lis 2007, 19:18, celkem upraveno 1 x.
Princ William píše:To pujceni by klidne slo ale jste dost daleko......ale na vrakaci jich bude urcite fura tak asi ani nema smysl kupovat novou
U nás v Opavě je jeden vrakáč a tam krom 105 a starých klebet nic není. Jo, jedna Astra F. Ale G neměli prý nikdy, hold, u nás nebouráme!
Naposledy upravil(a) Radoš 92 dne 25 srp 2010, 21:49, celkem upraveno 1 x.
Tak po několika měsících jsem se vrhnul na řešení špatného příjmu.
Našel jsem tyto problémy:
1. napájení zesilovače nebylo připojeno (po připojení jen mírné zlepšení)
2. povolený antenní kabel pod střechou (značné zlepšení!)
3. špatný kontakt v anténní zdířce u autorádia
U posledního bodu si nejsem dost jistý, jak to opravit. Jde o to, jestli se ten středový drát do konektoru jen nasadí,
nebo se tam musí připájet. Našel jsem tam stopu po nějaké hmotě, ale kalafuna to neni.
Moc díky za pomoc
Milhi píše:Ahoj chlapci....ja sem si na sve Astruli zakladnu anteny uz menil...mel sem potrhanou tu tesnici gumu a bal sem se aby mi tam nezacalo zatekat. Ta zakladna je i se zesilovacem jak tu spravne popisujete(proto me stala asi 1500) Vede z ni kousek hadicky k ostriku a kousek kablu k autoradiu. Konektor k antene od autoradia se prisroubuje. Nemuze vypadnout ani se rozpojit. Hadicka se napichnutim normalne napoji. Cela zakladna se dotahne matkou ke strese a je to. Musi se teda uvolnit kousek stropu a aby jste se k nemu dostali tak i bocni garniz. Jo vlastne abych si ten strop nezlomil bylo potreba demontovat i madlo na strope. Horsi bylo nasazeni nazpet. To mi snad trvalo nejdele. Foto:
Caues,
chci se zeptat na zpetnou montáž. Když jsem kontroloval spojení anténního kabelu pod anténou tak mi vypadl takový mléčný půlkruhový kryt. Nevím teď ale jistě jak patří zpět. Dal jsem ho tím vypouklým směrem ke střeše. Kabely z antény jsem dal nad něj a vedle. Je to tak správně? A hlavně by mě zajímalo jakou tam ten plast plní funkci.
Díky
Jen bych se zeptal to madlo ve stropě je tam nějak přišroubovaný nebo jen nacvaklý? popřípadě jak se oddělává. Nějak se mi vykle tak bych ho chtěl dotáhnout či něco pokud to vůbec jde.
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
Myslíš u dvěří, u světýlka? Musíš nedříve vycvaknou světýlko, a pak se odělaá teprve madlo. Ráno ti na to kouknu, už jsem to sundával dolů, celý strop, ale teď si nevzpomenu přesně, je tam pojistka a pak se sundá madlo a ve stropě zůstanou takové železné sponky. Ráno kouknu a napíšu návod.