Zapojenie autorádia VDO DAYTON CD 4526

Vše o zapojení repro, radia atd..
Takmerstarec

Autoradio Dayton

Příspěvek od Takmerstarec »

Co to tu citam Marky ? :roll: Tak take lacne radio zaujima aj mna. Totizto stale som nic nekupil, ani radio ani navigaciu. Pretoze sa neviem rozhodnut. Ani pri navigacii, ani pri radiu. Ty si predsa Marky, ak si dobre pamatam, niekde na inom mieste velmi Dayton nechvalil a uprednostnoval si Blaupunkt. Bolo to sice v suvislosti s navigaciou v radiu, ale aj tak ma to tu teraz zarazilo.

To radio, o ktorom si tu vymienate informacie, je skutocne lacne. Ty si pisal recenziu na PIXMANII ? Ako je to s pripojenim, ked som tam ziadne radio od Opela nemal, ani v novom aute ? Rok vyroby mojej Astry G je 2005. Tiez by som musel pilit konektory ?

Dayton mal pre niektore radia sikovne ovladanie z volantu. Uz to neponuka ?

Vopred dakujem za odpovede.
Reklama

Marky

Příspěvek od Marky »

Ahoj Takmerstarec, dlouho jsi tu uz nebyl :D . Mas pravdu na VDO mi vadilo to, ze to nema zadny vstup a hlavne bylo driv dost drahe co si pamatuji tak cca 5600 Kc nejlevneji. Kdyz ale ted to radio slusne zlevnily, tak jsem prehodnotil a ten vstup ozelel :D a zatim nelituji, protoze mam porad funkcni ten original displej . S tou navigaci uz presne nevim (nechce se mi ani hledat :oops: ), ale tusim, ze to bylo hlavne o mapach, ktere jsou zaklad pro navigaci a tam to bylo u Daytonu horsi a nejsem si jist, jestli to nebylo take i o penezich.

Na Pixmanii jsem nepsal a ani u nich nic nekoupil, pravda zvazoval jsem pred casem, ze ho tam koupim - stalo tusim jen 3600Kc, ale nez jsem se rozhoupal uz bylo nenavratne fuc. Na druhou stranu nelituji, protoze alespon ma CZ zarucak a vim, ze dodavatel je solidni, alespon zatim na me tak pusobi.

Jak je to u Tveho auta z roku 2005 netusim, nemam poneti jestli to v tomto zrovna polaci neorezali. Mas tam original ovladani na volantu? Jinak to infra ovladani na volant se k tomuto radiu 100% prodava, nekde mam ulozen i jeho AJ manual.
Marky

Příspěvek od Marky »

Tady mas ten infra ovladac na volant http://www.vdodayton.com/default2_and_f ... _5100.aspx . Pokud by jsi ho chtel tak zavolej do Molpiru jsou i v SK http://www.molpir.sk/VSETKO.htm .
Takmerstarec

VDO Dayton radio

Opat srdecne dakujem za vsetky informacie.

Marky píše:Tady mas ten infra ovladac na volant http://www.vdodayton.com/default2_and_f ... _5100.aspx . Pokud by jsi ho chtel tak zavolej do Molpiru jsou i v SK http://www.molpir.sk/VSETKO.htm .

Marky nie je to ten ovladac, ktory je kompatibilny. Vsak je to tam nizsie na tej stranke je uvedene, na ktore radia je kompatibilny. V Pokeci asi bude, som to myslim vtedy aj nasiel, ze je to nejaky iny typ, ktory navonok vyzera rovnako.

Molpir predava ako? Internetom ? Kolko tam stoji u nich to radio ? Podarilo sa Ti ho nainstalovat ? Funguje ? Po siestej sa mi v tom Molpire uz asi neozvu, vsakze.
Takmerstarec

Re: VDO Dayton radio

Takmerstarec píše: Molpir predava ako? Internetom ? Kolko tam stoji u nich to radio ? Podarilo sa Ti ho nainstalovat ? Funguje ? Po siestej sa mi v tom Molpire uz asi neozvu, vsakze.
Marky, to radio na strankach Molpir neviem vobec najst. Ba dokonca, neviem tam najst ziadne autoradia.
Takmerstarec

Re: VDO Dayton radio

Takmerstarec píše: Marky nie je to ten ovladac, ktory je kompatibilny. Vsak je to tam nizsie na tej stranke je uvedene, na ktore radia je kompatibilny. V Pokeci asi bude, som to myslim vtedy aj nasiel, ze je to nejaky iny typ, ktory navonok vyzera rovnako.
Bude to asi tento:
http://www.vdodayton.com/default2_and_f ... _4000.aspx

Len ci je este zohnatelny.
Marky

Příspěvek od Marky »

EDIT: az ted jsem si vsiml, ze se ptas na jine VDO nez mam ja :oops:

Toto plati k VDO 2304
Ten ovladac je OK (bacha jsou totiz dva typy), ale pokud ho chces k radiu VDO 2304 musis mit k nemu jeste infra kabel, ktery se zapoji do radia a vyvede nekam k pristrojovce, ten kablik je CA 1106. Koukni tady na ten odkaz a vpravo dole mas volitelne prislusenstvi a je to cerne na bilem :wink: http://www.vdodayton.com/default2_and_f ... 4_mp3.aspx . Jinak v Molpiru Ti jiste radi poradi, v CR maji dobry pristup k zakaznikum a u Vas to bude jiste obdobne.

S Molpirom jsem, komunikoval po telefonu a objednaval u nich ten propojovaci kabel k volantu a displeji. Otas u nich kupoval jak radio, tak kabel a dostal dokonce slevu na kabel. Radio v Molpiru stalo tusim o chloupek vic, ale uspora je v tom, ze mas jen jedno postovne pokud si beres i ten kabel. Cena radia na jejich CZ strankach neni absolutne aktualni a na strankach SK fakt neni! Na CZ strankach je, tak ho jiste budou mit i u Vas, zavolej tam a uvidis, protoze stranky maji mizerne aktualizovane :( .

Jinak koukni tady je muj podrobny navod na montaz toho radia do astry vcetne cz manualu. Zvladl jsem to relativne v pohode a podle toho navodu uvidis, ze na tom vlastne nic neni http://www.astra4ever.cz/vdo-2304-mp3-t262.html
medva1

Re: Autoradio Dayton

Příspěvek od medva1 »

Takmerstarec píše:Co to tu citam Marky ? :roll: Tak take lacne radio zaujima aj mna. Totizto stale som nic nekupil, ani radio ani navigaciu. Pretoze sa neviem rozhodnut. Ani pri navigacii, ani pri radiu. Ty si predsa Marky, ak si dobre pamatam, niekde na inom mieste velmi Dayton nechvalil a uprednostnoval si Blaupunkt. Bolo to sice v suvislosti s navigaciou v radiu, ale aj tak ma to tu teraz zarazilo.

To radio, o ktorom si tu vymienate informacie, je skutocne lacne. Ty si pisal recenziu na PIXMANII ? Ako je to s pripojenim, ked som tam ziadne radio od Opela nemal, ani v novom aute ? Rok vyroby mojej Astry G je 2005. Tiez by som musel pilit konektory ?

Dayton mal pre niektore radia sikovne ovladanie z volantu. Uz to neponuka ?

Vopred dakujem za odpovede.
Já jsem rádio (VDO) kupoval přes pixmanii ( dokonce jsem si prošel i reklamací) a bez problémů..... hlavně mají bezkomkurenční ceny proti ČR... :shock: :D :shock:
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Marky

Příspěvek od Marky »

No vidis, spokojeny clovek :D , ale pokud neco vyprodaji, tak uz te vesmes neni ke koupeni, alespon u tohoto radia to tak bylo. Jinak ceny maji opravdu vesmes fajn, to jo.
Takmerstarec

VDO Dayton radio 2304

Marky píše:
Jinak v Molpiru Ti jiste radi poradi, v CR maji dobry pristup k zakaznikum a u Vas to bude jiste obdobne.

S Molpirom jsem, komunikoval po telefonu a objednaval u nich ten propojovaci kabel k volantu a displeji. Otas u nich kupoval jak radio, tak kabel a dostal dokonce slevu na kabel. Radio v Molpiru stalo tusim o chloupek vic, ale uspora je v tom, ze mas jen jedno postovne pokud si beres i ten kabel. Cena radia na jejich CZ strankach neni absolutne aktualni a na strankach SK fakt neni! Na CZ strankach je, tak ho jiste budou mit i u Vas, zavolej tam a uvidis, protoze stranky maji mizerne aktualizovane :( .
Tak som najprv mailoval, neskor aj telefonoval a vysledok je zatial dost neuteseny . Dostal som od obchodneho zastupcu napriklad takuto odpoved po uvedeni adresy Tvojho navodu na montaz: - citujem "Aj ked ten nakres ukazuje ze sa da namontovat na originalny displey vynikla opat otazka ci to je model 2005 kedze mi evidujeme tie kable iba do roka 06/2004. Mohol by s tym byt problem lebo Opel Astra 2005 moze mat ine napojenie ako Opel Astra 2004. Tym padom by bolo lepsie zavolat resp. napisat Predajcovi-distributorovi Opel ci je rovnake napajanie alebo nie."

V telefone mi tiez oznamili, ze nemaju kabel CA 1106, nech vraj skusim ho hladat v Olomouci, kedze som im dal informaciu, ze som v Cechach castym navstevnikom, ci docasnym rezidentom.

Skoda, zacina sa to komplikovat. Opelaci mi predpokladam informaciu nedaju, pretoze to tiez nevedia a nie je v ich zaujme, aby sa do novych aut kupovali dodatocne rovnako dobre radia ako dodavane nimi. Ako by som to zistil, ci to prepojenie sa nezmenilo ? Vopred dakujem za rady.

Este dodavam, ze povodne si asi mysleli, ze mam na volante standardne ovladanie. takze prva reakcia bola takato: "Po precitani Vasho e-mailu sme si zistovali prepojenie vasho ovladania na volante s nasim autoradiom VDO Dayton 2304MP3 cena 5190 SK s DPH. Po vzhliadnuti detailov sme prisli na riesenie s prepojovacim kablom RC7800 cena 3490 SK s DPH ale treba to vyskusat lebo kabel je na Opel Astra H 2005."
Marky

Příspěvek od Marky »

Tak nevim, ten kabel jsem u nas na netu nasel http://www.automart.cz/index.php?podokn ... w_id=46717 nevidim duvod proc by jej nemel oficialni dovozce VDO radii sehnat. Co se tyce ovladani z radia pokud nemas multifunkcni volant nebo tam nemas ty kabely co mely astry pred presunem vyroby do Polska, tak je jedno co si poridis za radio. Zkusil bych se presto u opelu se zeptat jestli tam ty kabely mas nebo ne, ale myslim, ze je tam mit nebudes :( .
Takmerstarec

Radio VDO Dayton

Marky píše:Tak nevim, ten kabel jsem u nas na netu nasel http://www.automart.cz/index.php?podokn ... w_id=46717 nevidim duvod proc by jej nemel oficialni dovozce VDO radii sehnat.
Nepovedali, ani nenapisali, ze ho nezozenu v Molpire, ale musia ho objednat a to znamena cakat dva az tri tyzdne. A ja by som ho potom musel kupit, pretoze oni zrejme objednaju iba na zaklade mojej objednavky. Pritom vsak nevedia, ci to radio bude dobre z hladiska moznosti pripojeni EDI (sucasny displej Astry; a zvysovanie hlasitosti od tachometru tiez ?).
Dalej Marky píše: Co se tyce ovladani z radia pokud nemas multifunkcni volant nebo tam nemas ty kabely co mely astry pred presunem vyroby do Polska, tak je jedno co si poridis za radio. Zkusil bych se presto u opelu se zeptat jestli tam ty kabely mas nebo ne, ale myslim, ze je tam mit nebudes :( .
Lenze to neviem zistit. V Molpire mi povedali tak ako Ty nech to zistim v Opeli (tam nevedia, chcu predavat a montovat iba originalne radia), a v Opeli povedali nech si to zistim u predajcu radia. Ide mi o to pripojenie na displej a o vyssiu hlasitost pri vyssej rychlosti. Dialkove ovladanie z volantu riesi RCS 5100 a IR kabel (CA 1106 to je on ?). Dalsi kabel a redukciu je treba k displeju ?

Co mam posielat dotaz do Gliwic ? Odpovedia ?
Dakujem Ti, ze venujes pozornost mojim prispevkom.
medva1

Příspěvek od medva1 »

no to je cirkus....asi ti nezbyde nic jinýho a mrknout se jestli tu drátovačku tam máš.....( jedná se o 4 dráty,resp. 1 zvyšování rychlosti a 3 EDI display).......rozeber to a koukni na když se budeš furt někde dotazovat jestli to tam je nebo ne, tak se nikdy nedočkáš.... :shock: :D :shock:
Takmerstarec

Radio VDO Dayton

medva1 píše:no to je cirkus....asi ti nezbyde nic jinýho a mrknout se jestli tu drátovačku tam máš.....( jedná se o 4 dráty,resp. 1 zvyšování rychlosti a 3 EDI display).......rozeber to a koukni na když se budeš furt někde dotazovat jestli to tam je nebo ne, tak se nikdy nedočkáš.... :shock: :D :shock:
To sa Ti lahko napise. A asi aj urobi. No ja sa bojim cokolvek rozoberat, najma ked neviem presne co mam rozobrat, a kedze auto je este v zaruke. Uplne mam strach cokolvek odpajat (v mojom veku...), kedze som sa docital, ze pri odpajani naskakuju rozne chyby na diagnostike.

Ale dakujem za radu, len by som potreboval viacej "viest za rucicku'. Presne popisat, co rozobrat a ako identifikovat tie drôty.
medva1

Re: Radio VDO Dayton

Příspěvek od medva1 »

Takmerstarec píše:
medva1 píše:no to je cirkus....asi ti nezbyde nic jinýho a mrknout se jestli tu drátovačku tam máš.....( jedná se o 4 dráty,resp. 1 zvyšování rychlosti a 3 EDI display).......rozeber to a koukni na když se budeš furt někde dotazovat jestli to tam je nebo ne, tak se nikdy nedočkáš.... :shock: :D :shock:
To sa Ti lahko napise. A asi aj urobi. No ja sa bojim cokolvek rozoberat, najma ked neviem presne co mam rozobrat, a kedze auto je este v zaruke. Uplne mam strach cokolvek odpajat (v mojom veku...), kedze som sa docital, ze pri odpajani naskakuju rozne chyby na diagnostike.

Ale dakujem za radu, len by som potreboval viacej "viest za rucicku'. Presne popisat, co rozobrat a ako identifikovat tie drôty.
No však Marky tady poskytnul ten návod na instalaci, tak neber jako instalaci ale jen se na to mrkni to že vyndáš rádio se myslím záruky netýká....en nahlídnout jestli ta kostička je tam připravená né hned něco letovat Když vyndáš rádio jestli tam jsou 3 kostičky nebo jen dvě co se týká té závislosti hlasitosti a na rychlosti to budeš muset mrknout až na ty kostičky není to nic složitého Marky se toho taky bál jako čet kříže a pak to yseknul jako fík
Odpovědět