Strasne vela zerie - vykon dole

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
esek1

Příspěvek od esek1 »

Ked Ťa napichnú diagnostika ti to ukáže čo je off.
Reklama

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

esek1 píše:Ked Ťa napichnú diagnostika ti to ukáže čo je off.
No mě to hodilo vadný EGR, ten vyměnili a pak zjistili až na osciloskopu, že je v tahu lambda a tu diagnostika neodhalila.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Re: Lambda ?

Příspěvek od Charlie »

eSITe píše:to Charlie : Co stoji taka sonda ??? Aspon priblizne ?
No já ji platil něco kolem 1500kč, ale nebyla od opela, byla to univerzální Bosch do Astry. Pokud je vadná, tak to jde zjistit na osciloskopu a taky ny emisích. Mě to v servise hned hodil na emise a 10x překročený limity. Po výměně všechno ok jak emise, tak i spotřeba, jezdim za 6,5 litru.
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Aha

Příspěvek od eSITe »

NO jo tak zajtra skusim tu diagnostiku uvidime co to bude ked nic tak asi skocim niekam mrknut tie emisie :?

Inak co som pozeral tak som nasiel lambdu za 4700 SK co sa mi zda strasne moc neviete poradit kde na slovensku zohnat napriklad tha od Bosch co spominal Charlie ?
.... Opel ASTRA 1,4 16V..................
Moj maly siiiip :D :D..................
www.funzoo.sk - :)
Jamoko

Re: Aha

Příspěvek od Jamoko »

eSITe píše:NO jo tak zajtra skusim tu diagnostiku uvidime co to bude ked nic tak asi skocim niekam mrknut tie emisie :?

Inak co som pozeral tak som nasiel lambdu za 4700 SK co sa mi zda strasne moc neviete poradit kde na slovensku zohnat napriklad tha od Bosch co spominal Charlie ?
No do aster se montuje lambda Bosch originalne. Staci zajet do jakehokoli servisu kde delaj Bosche. Tam ti ji vymenej. za 4700 to bude i s praci ne?
Astra G Z18XE 1.8 16V Bertone Coupe, Xenon H7, OPC volant a maska a naraznik 737 777 191 SKYPE: jamokon
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=786

PRODAM
Jamoko

Příspěvek od Jamoko »

Jinak neco podobneho se mi stalo uz taky jednou a taky s 1,4 Gckem, ale takoveto problemy nebyly. Spis to bude tim sajrajtem a tim ze is ridici jednotka navolila spatne hodnoty. Odpoj tu baterku - to bych zkusil jako prvni. Pak to nastartovat a nechat cca 5 minut v klidu. A pak tomu dat čouda nekde na dalnici. Melo by to nacist nove hodnoty o palivu a bejt v pohode. Preci nedostatek paliva neznici lamdu. Spis dojde k poruse na elektronice vlivem spatnych hodnot z nedostatku paliva.
Astra G Z18XE 1.8 16V Bertone Coupe, Xenon H7, OPC volant a maska a naraznik 737 777 191 SKYPE: jamokon
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=786

PRODAM
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Hmmm....

Příspěvek od eSITe »

No takze poobede idem mrknut tu diagnostiku ale predtym este skusim odpojit baterku tak dam vediet ako to dopadlo dufam ze to dopadne dobre a nebude treba davat tu lambdu ....

Inak ... kolega mi vravel ze ked nechcem kupovat novu lambdu staci ze odpojim cely katalyzator a zapojim bez neho ze vraj emisie nebudu podla normy ( Co ma zatial velmy neserie nakolko dat 4700 za sondu sa mi nexce) tak je to pravda ? Co myslite mozem to tak spravit ?
indet

Příspěvek od indet »

Pánové vy máte zkušenosti s vadnou lambda sondou? Já ano a spotřeba povyleze max o 1litr. 6adných 10-12l :!:Ani v nouzovém režimu ti to přece nemůže žrát tolik. Chtěl bych vidět jak odpalíte lambdu nedostatkem benzínu? Netvrdím tím samozřejmě že je nesmrtelná, ale jedíné co muže odejít při nedostatku benzínu (a je to mnohem horší jak lambda) je katalyzátor. Spíš doporučuji diagnostiku, tam snad poznají co tomu je. :wink: Hlavu vzhuru snad to nebude tak horké.
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Noo...

Příspěvek od eSITe »

No tak to si ma na jednej strane aj potesil aj trosku sklamal ... no za hodku skusim odpojit tu baterku atd.....

No a ako s tym katalyzatorom da sa jazdit aj bez neho ? Nemam vela skusenosti s autami tak preto sa pytam....

No snad to nebude az take horucee... :)
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Ten katík ti neodejde hned, pokud se ti to stalo poprvé, k poškození dochází při několikerém vyjetí nádrže domrtě..... ale netvrdím, že by neodešel, záleží v jakém byl stavu před tím.... zkus tu baterku a pak diagnostiku a uvidíš.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

ako hovorim auto je po kompletnom servise co trebalo vymenit sa vymenilo (taka vacsia generalka po 120.000 km) nebol ziaden problem a ten servis robil kamos v dost dobrom servise tak neviem vravel ze auto je v 99% stave (1% osuchany lak na narazniku :) )

Ja uz fakt neviem keby som vedel ze sa to stane nedaval by som hudbu za 15 litrov ale sporil na opravi .. Grrrrrrrrrrr :evil:
indet

Příspěvek od indet »

Dá, ale je silně proti mému ekologickému přesvědčení. Nejdříve zjisti co s tím opravdu máš, muže to být trochu povícero věcí (vadná svička, kabel, modul, netěsnost na vedení paliva, nebo i třeba ta lambda apod..) bez přímé spojitosti s tím nedostatkem benzínu. A pak to teprve má smysl řešit. Netrap se tím dopředu, jen se tím zbytečně stresuješ. Třeba to bude blbost za pár kaček:wink: Mě před třemi roky běžel dosti nepravidelně motor, a v neznačkovém servisu mě řekli že mám vadnou řídící jednotku za udajně 30000Kč, později se ukázalo že je jen vadné těsnění na sání za 150Kč. Už mi rozumíš.
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive
esek1

Příspěvek od esek1 »

nerob si hlavu nik nevie kedy čo sa pos...e
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

No jo chlapi tak poobede dam vediet ...

Inak som velmy rad ze som objavil toto forum fakt ste skvely ako aj troska povzbudit a tak utrapeneho cloveka ... fnuk.. mam vas rad :oops:

(mam trosku sentimentalnu naladu dneska inak som tvrdaaak :D :D :D )
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

No mě ta lambda odešla. Když jsem auto přivez, tak jsem se pod 10litrů na 100 nedostal, teď jezdím za 6,5. Diagnostika hlásila vadnej EGR, ten vyměnili a právě se mu nezdálo, že takhle zvedl spotřebu EGR ventil, takl ještě měřil lambdu a zjistil, že je KO, po výměně všechno v pohodě.
Zamčeno