vysoka spotreba
Re: vysoka spotreba
nu ok,za diagnostiku usetrim a rovno tu lambdu vymenim.klapku som cistil pred 2 rokmi,vycistim znova.dik za rady,dam vediet ako to dopadlo.
- Reklama
-
To mysliš ako pri ustalenej rychlosti v rozsahu asi 3000otm alebo kratkodobo pri vytačani počas rozjazdu.majco píše:cavte oplaci,mam G ASTRU,r.1999,1,8,16V,motor x18xe1.
Pri rozjazdoch pocitac pise momentalnu spotrebu na 1 - 38,9L, na 2- 28L,na 3 18L, na 4 - 15L.

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
se mi líbí jak jsou někteří se vším hned hotový... ušetřim za diagnostiku koupim novou...
přitom ona i stará muže fungovat... a pozor na to jakou koupíš... některý vůbec nekomunikují s řj a budeš zase tam... no tam 

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Pozor, on nemá "klasickou" lambdu (zirkon),ale titaniovou! A ta je méně dostupnější a dražší.spermin píše:určo nová cena od 800 do 1500 podle prodejce, já po konzultaci s Dennym
vzal denso, zda je OK nevím, při měrění Live na volnoběh prý byla líná, ale při
zvýšených otáčkách OK:
Myslím,že i proto se šíří fámy o sondách které "nekomunikují",protože si takoví koupí jiný typ. Ale platí,že rozhodně kupovat jen od známých letitých výrobců.
Každopádně je vhodná nejprve diagnostika,lambda se někdy velice špatně mění a kolikrát nemusí být příčinou zvýšené spotřeby. Navíc sám píšeš,že nemáš ještě vyměněné svíčky,filtry.....
Ono taky zima+"blbý" styl jízdy....pak bys měl spotřebu skoro v normě

-
Zdarec lidi,
poradí mi prosím někdo, kde mám hledat zadní lambdu u motoru Z18XE (Zafira 2001) ?
Svítí mi porucha motoru a na diagnostice mi vyjel problém s vyhříváním Lambdy u katalyzátoru.
Rád bych si ji proměřil a popř vyměnil sám, ale žádný fotky na netu jsem nevyGooglil...
Děkuji moc!
poradí mi prosím někdo, kde mám hledat zadní lambdu u motoru Z18XE (Zafira 2001) ?
Svítí mi porucha motoru a na diagnostice mi vyjel problém s vyhříváním Lambdy u katalyzátoru.
Rád bych si ji proměřil a popř vyměnil sám, ale žádný fotky na netu jsem nevyGooglil...

Děkuji moc!
Musíš pod auto, je za katem, tak asi 15-20cm. Jiná věc s drátama tam není 

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
Díky za radu.
Tak jsem změřil napětí sondy za katem a kolísá v rozmezí 30-900mV.
Odpor na vyřívání nelze změřit resp. je nekonečný, takže mě asi výměna nemine
Prosím, poradíte mi jakou lambdu mám přesně koupit, aby se nestalo, že mi nepojede ?
Pročítal jsem diskuze a někdo doporučuje originální (cca. 3tis.Kč), jiní psali, že jim fungovaly i neoriginální lambdy (kolem 1500Kč).
Mám Zafiru A, motor Z18XE / 92kW, r.v.2001
Tak jsem změřil napětí sondy za katem a kolísá v rozmezí 30-900mV.
Odpor na vyřívání nelze změřit resp. je nekonečný, takže mě asi výměna nemine

Prosím, poradíte mi jakou lambdu mám přesně koupit, aby se nestalo, že mi nepojede ?
Pročítal jsem diskuze a někdo doporučuje originální (cca. 3tis.Kč), jiní psali, že jim fungovaly i neoriginální lambdy (kolem 1500Kč).
Mám Zafiru A, motor Z18XE / 92kW, r.v.2001
Otázka je co znamená originální...pokud myslíš z autoriz. servisu Opel,tak ta rozhodně nestojí 3000,-
Dej tam cokoliv co vyrobil tradiční,dlouholetý výrobce autodílů. Záměrně nepíšu "značkovou",protože je spousta kvalitních značek,které u nás třeba nejsou tolik známé a přitom jsou kvalitní.
Co neznáš si "vygoogli".
Delphi,Bosch,Topran,Vernet,Febi,NGK....
Samozřejmě,že některým fungovaly i neoriginální. Je to prostě čidlo,které pokud je správně vyrobeno tak musí fungovat! Jinak je to reklamace.
Myslím,že spousta nedorozumění je kvůli koupě špatného typu sondy viz. můj příspěvek výše.
Dej tam cokoliv co vyrobil tradiční,dlouholetý výrobce autodílů. Záměrně nepíšu "značkovou",protože je spousta kvalitních značek,které u nás třeba nejsou tolik známé a přitom jsou kvalitní.
Co neznáš si "vygoogli".
Delphi,Bosch,Topran,Vernet,Febi,NGK....
Samozřejmě,že některým fungovaly i neoriginální. Je to prostě čidlo,které pokud je správně vyrobeno tak musí fungovat! Jinak je to reklamace.
Myslím,že spousta nedorozumění je kvůli koupě špatného typu sondy viz. můj příspěvek výše.