vysoka spotreba

Témata společná pro diesel i benzín a všeobecný pokec kolem motorů
majco

Re: vysoka spotreba

Příspěvek od majco »

nu ok,za diagnostiku usetrim a rovno tu lambdu vymenim.klapku som cistil pred 2 rokmi,vycistim znova.dik za rady,dam vediet ako to dopadlo.
Reklama

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

majco píše:cavte oplaci,mam G ASTRU,r.1999,1,8,16V,motor x18xe1.
Pri rozjazdoch pocitac pise momentalnu spotrebu na 1 - 38,9L, na 2- 28L,na 3 18L, na 4 - 15L.
To mysliš ako pri ustalenej rychlosti v rozsahu asi 3000otm alebo kratkodobo pri vytačani počas rozjazdu. :lol: Mimochodom to robi snad kazdemu ako aj mne ale priemer mám aj tak okolo 7l na 100kilo. 8)
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
manli2

Příspěvek od manli2 »

se mi líbí jak jsou někteří se vším hned hotový... ušetřim za diagnostiku koupim novou... :D přitom ona i stará muže fungovat... a pozor na to jakou koupíš... některý vůbec nekomunikují s řj a budeš zase tam... no tam :D
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Vectra11

Příspěvek od Vectra11 »

spermin píše:určo nová cena od 800 do 1500 podle prodejce, já po konzultaci s Dennym
vzal denso, zda je OK nevím, při měrění Live na volnoběh prý byla líná, ale při
zvýšených otáčkách OK:
Pozor, on nemá "klasickou" lambdu (zirkon),ale titaniovou! A ta je méně dostupnější a dražší.
Myslím,že i proto se šíří fámy o sondách které "nekomunikují",protože si takoví koupí jiný typ. Ale platí,že rozhodně kupovat jen od známých letitých výrobců.
Každopádně je vhodná nejprve diagnostika,lambda se někdy velice špatně mění a kolikrát nemusí být příčinou zvýšené spotřeby. Navíc sám píšeš,že nemáš ještě vyměněné svíčky,filtry.....
Ono taky zima+"blbý" styl jízdy....pak bys měl spotřebu skoro v normě :D
karelbehal

Příspěvek od karelbehal »

Zdarec lidi,

poradí mi prosím někdo, kde mám hledat zadní lambdu u motoru Z18XE (Zafira 2001) ?
Svítí mi porucha motoru a na diagnostice mi vyjel problém s vyhříváním Lambdy u katalyzátoru.

Rád bych si ji proměřil a popř vyměnil sám, ale žádný fotky na netu jsem nevyGooglil... :cry:

Děkuji moc!
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Musíš pod auto, je za katem, tak asi 15-20cm. Jiná věc s drátama tam není :wink:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
karelbehal

Příspěvek od karelbehal »

Díky za radu.

Tak jsem změřil napětí sondy za katem a kolísá v rozmezí 30-900mV.
Odpor na vyřívání nelze změřit resp. je nekonečný, takže mě asi výměna nemine :-(

Prosím, poradíte mi jakou lambdu mám přesně koupit, aby se nestalo, že mi nepojede ?
Pročítal jsem diskuze a někdo doporučuje originální (cca. 3tis.Kč), jiní psali, že jim fungovaly i neoriginální lambdy (kolem 1500Kč).

Mám Zafiru A, motor Z18XE / 92kW, r.v.2001
Vectra11

Příspěvek od Vectra11 »

Otázka je co znamená originální...pokud myslíš z autoriz. servisu Opel,tak ta rozhodně nestojí 3000,-
Dej tam cokoliv co vyrobil tradiční,dlouholetý výrobce autodílů. Záměrně nepíšu "značkovou",protože je spousta kvalitních značek,které u nás třeba nejsou tolik známé a přitom jsou kvalitní.
Co neznáš si "vygoogli".
Delphi,Bosch,Topran,Vernet,Febi,NGK....
Samozřejmě,že některým fungovaly i neoriginální. Je to prostě čidlo,které pokud je správně vyrobeno tak musí fungovat! Jinak je to reklamace.
Myslím,že spousta nedorozumění je kvůli koupě špatného typu sondy viz. můj příspěvek výše.
Odpovědět