Druhá varianta je prostě jak bylo psáno výše jezdit a čekat, až to pochopí tvůj styl jízdy.

Co to je za samanskej ritual?Trdlo píše:Zkus na deset minut odpojit baterii, znovu zapojit, nechat pět minut běžet na volnoběh, vypnout, znovu odpojit na deset minut baterii a po zapojení, nechat opět pět minut běhat na volnoběh. Pak vypni zapalování, znovu nastartuj a projeď se, nejméně však cca 50km. Jednotka by se měla naučit styl tvého řazení a točení motoru. Pak už by jsi neměl mít problém.
Druhá varianta je prostě jak bylo psáno výše jezdit a čekat, až to pochopí tvůj styl jízdy.
Ja presne tohle pred par lety resil s Fordem. Bavil jsem se s X technikama a v podstate se vyskytly 2 nazory. Prvni - v podstate to co jsi psal ty, druhej ze se to ma nechat bezet chvili na volnobej a pak vyjet (bez vypinani motoru). Priklonil jsem se k tomu druhymu. Motor si nejdriv musi "osahat" cidla a nastavi si volnobeh. Pak si optimalizuje "trimy" (jink receno adjustacni koeficienty) dle stylu jizdy. Rekl bych ze je vhodne projet motor ve vsech otackach i s plne seslapnutym plynem aby upravil i WOT mapu. Pokud se pletu tak me oprav - jsem otevren diskuzi.Trdlo píše:
Samotné odpojení nestačí, musíš taky jednotku naučit základní režimy. Tohle není návod přímo na astru, ale funguje de facto na všech autech.
A hlavně máš větší obsahAstra - R@SAG píše:No uvidíš, ale pak by se ti spotřeba měla ustálit mezi 8,5 - 9 lit, benzínu, při poloostré jízdě, hold máš kombi![]()
![]()
![]()
![]()
a starší motor.
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |