Sportovni podvozek

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Boči

Sportovni podvozek

Příspěvek od Boči »

Zdravim vsechny. Chci si jen nechat poradit. Chci si koupit sportovni podvozek http://cartechgroup.cz/?detail&did=supe ... =astra_676
tak by me zajimalo co si o nem myslite, popripade doporucte neco jineho.
(jooo na auto chci narvat 17 kola, tak at se mi tam vlezou)

díky :lol:
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Obrázek Obrázek
Reklama

Boči

Příspěvek od Boči »

To opravdu nikdo nemáte zkušenosti se sportovním podvozkem ? :(
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
Obrázek Obrázek
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

No ja ti nevim .. kdyz se pocitaji vsechny ty blbosti kolem podvozku u aut, tak je rozhodujici vaha, a jak koukam tady maji pro vsechny modely stejne navrzene tlumice - takze ja osobne bych do toho nesel, protoze nemuze byt stejny tlumic + pruzina na aute s 1.4benzin a s 2.0nafta - diesel je o dost tezsi a nedokazu si nejak predstavit stejnou tuhost pruzin a tlumici vlastnosti tlumice pro auto lehke a tezke, to je proste blbost!
Takze muj nazor na vec, tenhle podvozek je nejakej divnej.. Ja sem na predchozim aute taky dal sportovni podvozek a muzu ti rict ze na stoprocent budes casteji navstevovat servis na vymenu cepu a komfort jizdy je taky nekde jinde pokud nejezdis po kvalitnich silnicich (coz v nasim zemepisnych sirkach najdes tezko :lol: )
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
shadow

Příspěvek od shadow »

Souhlas, pokud nemáš možnost jezdit po kvalitní silnici, pak investice do sportovního podvozku je spíš "danajský dar" - ale jsou tací, kteří samozřejmě budou tvrdit že to pravda není - kdo ví možná mají pravdu.
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus »

Mam zkusenost,zatu cenu semito zda dost,kamarad kupoval podvozek,ale s tim rozdilem ze to byl STELOVAK,a to co tady ukazujes takto neni,jsem zastance toho ze kdyz podvozek tak jedine stelovak! :idea:
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
Princ William

Příspěvek od Princ William »

pokud chces jen takoveto snizeni trk si kup jenom pruziny. mam je tam taky a jeste usetris nakou tu korunu. elekt asi stejenej. ja jsem se sveme H&R spokojenej :!: tvrdy to sice je ale ty zatacky to je proste parada :!:
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Princ William píše:pokud chces jen takoveto snizeni trk si kup jenom pruziny. mam je tam taky a jeste usetris nakou tu korunu. elekt asi stejenej. ja jsem se sveme H&R spokojenej :!: tvrdy to sice je ale ty zatacky to je proste parada :!:
Dovolim si nesouhlasit ... sportovni pruziny bez upravenych tlumicu je vyhazovani penez oknem, jedine co tim docilis je "relativni" zvyseni tuhosti proti naklonu, ale tlumici vlastnosti tlumicu a tvrdych pruzin = to proste nejde k sobe, posunes oblast tlumeni do uplne jine polohy tlumice na co ten tlumic neni staveny! Suma sumarum, kdyz sportovni podvozek, tak jedine komplet... muzete me kamenovat, ale fyzikalni zakonitosti tlumeni a problematika ohledne tlumicu jsou jednou dane a nejak sladene a pokud jednu cast vymenite, jste uplne negde jinde.. :wink:
Princ William

Bobik píše:Dovolim si nesouhlasit ... sportovni pruziny bez upravenych tlumicu je vyhazovani penez oknem, jedine co tim docilis je "relativni" zvyseni tuhosti proti naklonu, ale tlumici vlastnosti tlumicu a tvrdych pruzin = to proste nejde k sobe, posunes oblast tlumeni do uplne jine polohy tlumice na co ten tlumic neni staveny! Suma sumarum, kdyz sportovni podvozek, tak jedine komplet... muzete me kamenovat, ale fyzikalni zakonitosti tlumeni a problematika ohledne tlumicu jsou jednou dane a nejak sladene a pokud jednu cast vymenite, jste uplne negde jinde.. :wink:
ja to beru ale musim zase na druhou stranu oponovat v tom ze lepsi mit origo tlumice nez naky shity a jeste k tomu na uplne jinou vahu auta na naprave. sice mozna tlumej jinak nez by mely bejt idealni nastavena hodnota neboli nastavena idealni poloha tlumeni z fabriky ale kdyz si vezmes jine znacky nejenom opel se "sportovni verzi" tak dospejes zase jen k tomu ze tlumice jsou stejne a pruziny jine s vetsi tuhosti a s nizsi vejsou a mas hned sportovni verzi :!: ji by byla kdyby si to jenom pomoci pruzin snizil o max co to napr o 6cm. v kazdem pripade jak jsem psalmam je tam od zacatku koupeni auta (tj.od roku 2000 a najeto cca 120tkm a osobne zadnej problem nepocituji :arrow: tudiz jsem max spokojen). a jeste jedna vec kdyz si kupujes nebo premejslis o podvozku samo sebou se pocita ze budes jezdit alespon po lepsich cestach jinak to fakt nema cenu a budes porad neco menit na podvozku. v kazdem pripade podvozek je spise dominantou tuningovech aut a to jak ja vim za rok moc nenajedou. muj priklad. na mej astre jsem najel od doby co jsem ji koupil necelejch 10tkm.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Pokud je tomu tak ze mas auto na lesteni na tuzing party tak je to jina :lol: Ale z hlediska funkcnosti celku je to samozrejme spatne... :oops:
Kdyz sem byl mladsi taky sem to tak delal a pak sem s tim autem jezdil v beznem provozu a to byl narez .. vyklepanej, rozhrkanej atd... :lol: :lol: :lol: zlate studentske casy..
Princ William

Bobik píše:Pokud je tomu tak ze mas auto na lesteni na tuzing party tak je to jina :lol: Ale z hlediska funkcnosti celku je to samozrejme spatne... :oops:
Kdyz sem byl mladsi taky sem to tak delal a pak sem s tim autem jezdil v beznem provozu a to byl narez .. vyklepanej, rozhrkanej atd... :lol: :lol: :lol: zlate studentske casy..
ne na ukazovani auto nemam, ale jen si ho delam ke svemu obrazu a jezdim kam potrebuju. jsem student tak neni potreba jezdit nekam do horoucich pekel a taky ten provoz neco stoji a bez trvaleho prijmu to jse celkem dost tezko. v kazdem pripade jsem se svym autem max spokojenej ale uz mi zacina bejt male takze po prazdninach caravan. :lol: vyklepanej zas az moc nejsem prece jen tady v okoli plzne jsou celekm cesty v dobrem stavu ale take to asi bude tim ze ja jezdim tak 90% svejch cest po dalnici a silnicich I tridy a tech 10% je mesto :!: v kazdem pripade byh u dalsiho auta sel klidne o5 cestou snizeni jen pruzinama..........ale zalezi na kazdym co si da na svoje auto a hlavne musi premejslet kde hlavne jezdi kdyz budu jezdit po okreskach a cestach jako tankodrom tak nic snizovat nebudu to je jasny :!: snizenejm astram zdar :!:
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

V okoli Plzne to dost dobre znam 8) hlavne v okoli HB.. :wink:
Jojo je to vec kazdeho, studentske casy... zlate casy :cry: :cry: :cry:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Snížený podvozek, je to věc názoru, já ho mám, a naprostá spokojenost, ale rozhodně bych nešel do toho, na kterej jsi psal link. Další věc je, že budeš mít i při snížení -35/-30 už velkej problém nasadit 17" kola. Při projetí nerovností Ti budou drbat podběhy. Já mám podvozek H&R -40/40, samozřejmě komplet pružiny i tlumiče a navíc na mojí astru. A díky němu se se 17" kolama můžu rozloučit, prostě už je není kam nacpat.
Přesně jak píše Bobík, je to o váze a rozhodně je jiná váha 1.4 a 2.0D.
Stavitelnej podvozek je luxus, kterej asi ani 90% lidí z nás, co snižujeme nepotřebuje, je super, pokud děláš show car, a jde Ti o to přesně nastavit mezery mezi kolem a podběhy.
END
Princ William

nevim jak vy ale ja mam mista v podbehach dost. mam tez HundR ale jen pruziny -30/30 a nikde nic neskrta ani nedre. vono asi hlavne zalezi jake das pneumatiky a jake das ET disku respektive jakou sirku raflku zvolis. ja tam mam mista ze si dokazu predstavit i snizeni jeste jednou tak velke.

No okoli HB zrovna moc pekne cesty nema ale zato ma zase peknou krajinu. v HB mam dost kamaradu a zrovna nejspis v sobotu se tam o5 pojedu podivat.
Boči

Příspěvek od Boči »

Díky za rady pánové
Obrázek Obrázek
Odpovědět